Brkdnmz099
Üyecik
Merhaba. Geçen hafta TurkNet Smartyfi bağlattım, hedefim 1000'e 1000 internet almaktı. Binanın girişindeki TurkNet kutusundan evimin salonuna bir kablo çekildi ve görüntüdeki kutuya bağlandı. Salonun hemen yanındaki şahsi odama da aynı kutu takıldı ve salondaki kutudan sinyal ile odamdaki kutuya aktarıldı. Odamdaki kutudan da masaüstü bilgisayarıma kablo ile bağlantı sağlandı. Speedtest by Ookla'da 800'lerde download, 800'lerde upload alırken diğer tüm test sağlayıcılarında 500'lerde download, 800'lerde upload alıyorum. Hangisi doğru anlayamıyorum fakat neden download 500'lerde de diğeri 800'lerde? Tam verim alınamamasının sebebi direkt kablo ile salondaki kutudan değil de odamdaki kutudan mı bağlanıyor olmam? Aynı zamanda odam hariç evin ilerisindeki odalarda bağlantı iyice düşüyor ve Xiaomi Mi Wi-Fi Pro sinyal yakınlaştırıcıyı salondaki ana kutuya bağlayıp diğer odalara yaymaya çalışıyorum. Onda da hız telefon ile baktığımda 100'ün altında oluyor. Benim yapmam gereken salondaki kutuyu mu değiştirmek, daha fazla alana yaysın diye ya da başka bir öneriniz var mı? Teşekkürler.