erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Gerçekten çok şaşırdığım bir durum kendi 3D yazıcım Plus modeli olmasına rağmen 17 bin lira iken ams sadece yazıcının bir eklentisi olmasına rağmen 12 bin TL gibi absürt bir fiyata satılıyor ve bu Lite modeli :D. Bu Ams'ler de ne kullanılıyor da bu kadar maaliyeti yüksek cihazlar haline geliyor?

Talep çok, arz yok ya da çok az. Tekelleşme yaşandığı vakitte fiyatlar artıyor. Çoğu üründe de gümrük vergileri vb. sebepler olduğu için rakamlar çok yüksek.

Hocam ben bunu elimde ki parçalarla birkaç parça daha alırsam yapabiliyorum. Bunları tasarlayıp üretimini yapmaya başlasam 18 yaş altında vergi kesimi olur mu? Zaten ayda 2-3 cihaz anca üretebilirim. Shopier tarzı siteler komisyon aracılığıyla bu durumu hallediyor diye biliyorum ama ileride yanlışlıkla borçlu da olmak istemem yani.

Hocam ben bunu elimde ki parçalarla birkaç parça daha alırsam yapabiliyorum. Bunları tasarlayıp üretimini yapmaya başlasam 18 yaş altında vergi kesimi olur mu? Zaten ayda 2-3 cihaz anca üretebilirim. Shopier tarzı siteler komisyon aracılığıyla bu durumu hallediyor diye biliyorum ama ileride yanlışlıkla borçlu da olmak istemem yani.
Belirli bir rakama kadar zaten muafiyeti var 120.000TL ye kadar olması gerekiyor. Aştığın zaman vergilendirmesi yapılıyor.

Belirli bir rakama kadar zaten muafiyeti var 120.000TL'ye kadar olması gerekiyor. Aştığın zaman vergilendirmesi yapılıyor.

Bu rakam aylık mı yoksa yıllık mı hocam? Ben üretim sürecini hesapladığımda baskıyla beraber aylık ortalama maksimum 20 bin TL gider ve 45 bin TL gelir ediyor. Geliri giderden düşürerek mi bu hesabı yapmalıyım yoksa direk gelir fiyatını mı baz almalıyım?

Bu rakam aylık mı yoksa yıllık mı hocam? Ben üretim sürecini hesapladığımda baskıyla beraber aylık ortalama maksimum 20 bin TL gider ve 45 bin TL gelir ediyor. Geliri giderden düşürerek mi bu hesabı yapmalıyım yoksa direk gelir fiyatını mı baz almalıyım?
Gelir olarak hesaplamanız lazım çünkü mükellef değilsiniz, mükellef olmadığınız için de gideri gösteremezsiniz. Yanlış yönlendirmeyeyim ama yıllık diye biliyorum.