Merhaba,

Üniversite öğrencisiyim ve Bankkart Genç kartım var; limiti 16.000 TL. Kendim başka bir bankadan kredi kartı çıkartmayı düşünüyorum.

Öncelikle, KYK kredisi için verilen bu Bankkart Genç kredi kartıyla benim kendi başıma normal çıkarttıracağım kredi kartı arasında ne fark var? Yani Bankkart Genç'te faiz yok, aidat yok vs. deniyor. O kısımları tam bilmediğim için soruyorum; normal kredi kartında tam olarak ne oluyor? Aylık bir para falan mı kesiliyor kart kullanım ücreti olarak?

Bunun dışında, hangi banka ve hangi kredi kartını önerirsiniz? Ben Yapı Kredi'yi düşünüyorum; daha önce sigortalı olarak yaklaşık 7 ay çalıştım ve maaşımı Yapı Kredi'den aldım, banka kartını da bir yıldan fazladır kullanıyorum. Bu yüzden Yapı Kredi mantıklı olur mu ve hangi kartı önerirsiniz?

Son olarak, şu anda çalışmıyorum ve resmi aylık gelirim 4.000 TL, yani KYK kredisi. Şubat ayında işe gireceğim; kredi kartına başvururken gelirimi 4.000 TL mi yazmalıyım yoksa işe de gireceğim için 10.000-20.000 TL falan mı yazmalıyım? Bir de Yapı Kredi ya da başka bir banka bu şartlarda bana 20.000-30.000 TL civarlarında limitli bir kredi kartı verir mi?
Bana göre üniversite öğrencisinin kartı Bonus Gençtir. Üniversite ilk haftası olur ekstra yemek ücretsiz olacak şekilde bonus verir. Ara tatil olur sinema ve aktivitelere bonus verir. Öğrenci ara tatilde evine dönecek diye ulaşım kampanyası var. Otobüs kartlarına bonus verir. Ekstra olarak tüm bonus kampanyalarından yararlanır. Market kampanyası vs. Zaten var. Kart ücreti almaz. 26 yaşına kadar kullanırsın.

Bankkart genç aidatsız bir kredi kartı, yani kredi kartlarından alınan yıllık aidat bu kartta yok. Bu iyi bir özellik çünkü yıllık aidatlar şu an 800-1000 lira seviyesine ulaşmış durumda. Faiz konusunda ise normal kartlarla aynı koşullarda, o konuda bir farklılık yok.

Ne zaman ödeniyor peki bu?

Bana göre üniversite öğrencisinin kartı bonus gençtir. Üniversite ilk haftası olur ekstra yemek ücretsiz olacak şekilde bonus verir. Ara tatil olur sinema ve aktivitelere bonus verir. Öğrenci ara tatilde evine dönecek diye ulaşım kampanyası var. Otobüs kartlarına bonus verir. Ekstra olarak tüm bonus kampanyalarından yararlanır. Market kampanyası vs. zaten var. Kart ücreti almaz. 26 yaşına kadar kullanırsın.

Yapı Kredi'yi bir deneyeceğim sanırım. Benim için şu anlık kampanyaların pek bir önemi yok, limit ve taksitli alışveriş önemli. 3.000-5.000 TL falan limit veriyorsa hiçbir işime yaramaz.

Bende universite ogrencisiyim ve ayni sebeplerden Ziraat'in kredi kartını kullanmiyorum şu an. Senin aksine benim daha once sigorta girisim vesaire olmadi o yuzden rastgele bi' sekilde cogu bankada hesap açtım ve kredi kartı talep ettim. Talep edilen bilgilerde meslek kısmında Ogrenci/Universite ogrencisini secip gelirimi 25.000 TL'den girmistim. Enpara 4.500, ziraat 16.000, Garanti BBVA 7.500, Akbank ve ıng ise 2.000'er lira limit verdiler. Ben cok kredi kartı kullanan biri degilim zaten cok bilmiyorum yanlış yonlendirmek istemem ama maasını zamanında o bankaya bagladigina gore istersen Yapı Kredi'den kredi kartı basvurusu yap once. Benim gibi tum bankalara basvurmak ne kadar mantikli bilmiyorum cunku. Mastercard veya Visa olsa tum islerini halledersin zaten, Ziraat'i hiç kullanmaya isinamadim o kadar fazla limit cikarttigi halde.

En fazla kampanya ve yillik kart ücreti farki olur onun dısında pek fark olmaz diye biliyorum.

Peki başvurunca teklif şeklinde mi geliyor? Yani verebilecekleri limiti ve kartı mı gösteriyorlar, yoksa başvurunca, onaylanırsa direkt gönderiyorlar mı? Daha önce başvurmadığım için bilmiyorum tam, yanlışlıkla direkt kart siparişi falan vermeyeyim.

Son düzenleme:
Aktif olarak İş Bankası'nı kullanmaya geç. Bir süre para giriş çıkışı sağla aktifliği yüksek tut. Kampanya olarak çok doyurucu kendi pazaryerinde ekstra ekstra kampanya ve taksit imkanı var ve ben de öğrenciyim, hatrı sayılır limit veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapikredi düzenli kullanım ve harcamadan sonra bana 330K limit vermişti. Daha mayıs ayında 2K falandı. Düzenli harcama ve gecikmeksiz ödeme yapınca yavaş yavaş artar. Kart olarak bence ya Axess ya da World kart kullanın çoğu yerde taksit avantajı var.
Aidat'ı falan dert etme yapikredi aidat ücretini 6 ay kullanım sözü verirsen iade ediyor onlara çok takılma.

Yapikredi düzenli kullanım ve harcamadan sonra bana 330K limit vermişti. Daha mayıs ayında 2K falandı. Düzenli harcama ve gecikmeksiz ödeme yapınca yavaş yavaş artar. Kart olarak bence ya Axess ya da World kart kullanın çoğu yerde taksit avantajı var.
Aidat'ı falan dert etme yapikredi aidat ücretini 6 ay kullanım sözü verirsen iade ediyor onlara çok takılma.
Ben zaten aktif olarak hala banka kartını kullanıyorum, aylarca maaş müşterisi de oldum. O zaman şu anda da güzel bir limit verir belki, bir deneyeyim.

Aktif olarak İş Bankası'nı kullanmaya geç. Bir süre para giriş çıkışı sağla aktifliği yüksek tut. Kampanya olarak çok doyurucu kendi pazaryerinde ekstra ekstra kampanya ve taksit imkanı var ve ben de öğrenciyim, hatrı sayılır limit veriyor.
Hatrı sayılır dediğiniz ne kadar?

İşe girdiğimde hangisi en mantıklısıysa ona para akışı sağlayıp daha sonra başvurabilirim.

Ben zaten aktif olarak hala banka kartını kullanıyorum, aylarca maaş müşterisi de oldum. O zaman şu anda da güzel bir limit verir belki, bir deneyeyim.

Hatrı sayılır dediğiniz ne kadar?

İşe girdiğimde hangisi en mantıklısıysa ona para akışı sağlayıp daha sonra başvurabilirim.

Bankalar çok kafalarına göre belirliyor limiti, tamamen sistem seçiyor zaten senin limitini.
18'e girer girmez Kuveyt'ten hesap açtırmıştım, 50 bin limitli kart vermişlerdi. Kredi notum bile yoktu, işte de çalışmıyordum.
Sonra e-ticaret için şirket kurdum, Garanti Bankası'nda şirket için hesap açtım, yüksek para girişi olduğu halde verdikleri hem şahıs hem ticari limit 5 bin oldu. Ki limit konusunda bonkör bankadır Garanti diğerlerine oranla.

Kısacası kimse senin kaç limit alacağını tahmin edemez. Mümkün olduğunca alışverişini kredi kartından yap, taksitli ürün al. Aktif kullan ki kredi notun artsın. Gelir kısmında da aylık harçlığın dahil bütün elde ettiğin gelirleri girebilirsin. Findeks kredi notunu da düzenli olarak takip et.

Ha bir de kredi kartı limitine güvenip normalde alamayacağın şeyleri alma derim, o işin bir sonraki aşaması kredi kartına takla attırmaya giriyor. Sonrasında da borçlar tamamen birikiyor ödeyemiyorsun banka hesabın bloke yiyor. Sigortalı işte çalışsan maaşın kesiliyor falan, genel bilgilendirme olsun böylece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aidatı olan kartlarda ilk kullanımdan 1 sene sonra ekstreye yansıtılır genelde. Bu kartta benim bildiğim kadarıyla hiçbir zaman aidat yok ama konuda 25 yaştan sonra alınmaya başlıyor gibi bir husustan bahseden oldu, bu konuda bilgim yok. Muhtemelen kartın son kullanma tarihi dolduktan sonra öğrenciliğiniz bitmişse bu kartı yenilemeyecekler, yerine aidatlı bir kart gönderecekler. Zira Şikayetvar'da yazan biri böyle bir süreç yaşamış.

Bankalar çok kafalarına göre belirliyor limiti, tamamen sistem seçiyor zaten senin limitini.
18'e girer girmez Kuveyt'ten hesap açtırmıştım, 50 bin limitli kart vermişlerdi. Kredi notum bile yoktu, işte de çalışmıyordum.
Sonra e-ticaret için şirket kurdum, Garanti Bankası'nda şirket için hesap açtım, yüksek para girişi olduğu halde verdikleri hem şahıs hem ticari limit 5 bin oldu. Ki limit konusunda bonkör bankadır Garanti diğerlerine oranla.

Kısacası kimse senin kaç limit alacağını tahmin edemez. Mümkün olduğunca alışverişini kredi kartından yap, taksitli ürün al. Aktif kullan ki kredi notun artsın. Gelir kısmında da aylık harçlığın dahil bütün elde ettiğin gelirleri girebilirsin. Findeks kredi notunu da düzenli olarak takip et.

Ha birde kredi kartı limitine güvenip normalde alamayacağın şeyleri alma derim, o işin bir sonraki aşaması kredi kartına takla attırmaya giriyor. Sonrasında da borçlar tamamen birikiyor ödeyemiyorsun banka hesabın bloke yiyor. Sigortalı işte çalışsan maaşın kesiliyor falan, genel bilgilendirme olsun böylece.
Aidatı olan kartlarda ilk kullanımdan 1 sene sonra ekstreye yansıtılır genelde. Bu kartta benim bildiğim kadarıyla hiçbir zaman aidat yok ama konuda 25 yaştan sonra alınmaya başlıyor gibi bir husustan bahseden oldu, bu konuda bilgim yok. Muhtemelen kartın son kullanma tarihi dolduktan sonra öğrenciliğiniz bitmişse bu kartı yenilemeyecekler, yerine aidatlı bir kart gönderecekler. Zira Şikayetvar'da yazan biri böyle bir süreç yaşamış.
İş Bankası için kredi kartı başvuru kısmına bakıyordum da, üniversite öğrencisi olarak seçtim. Öğrenim durumumu da lise olarak seçtim fakat mezuniyet tarihi soruyor. 2026 ve sonrasını seçebiliyorum sadece, lise değil üniversite mezuniyeti mi seçmem gerekiyor? Bu sene mezun olmayacağım, mezun olacağım yılın rastgele bir temmuz gününü mü seçeyim, akademik takvim olmadan nasıl mezuniyet gününü bilebilirim ki? Bilen varsa sevinirim.

İş Bankası için kredi kartı başvuru kısmına bakıyordum da, üniversite öğrencisi olarak seçtim. Öğrenim durumumu da lise olarak seçtim fakat mezuniyet tarihi soruyor. 2026 ve sonrasını seçebiliyorum sadece, lise değil üniversite mezuniyeti mi seçmem gerekiyor? Bu sene mezun olmayacağım, mezun olacağım yılın rastgele bir temmuz gününü mü seçeyim, akademik takvim olmadan nasıl mezuniyet gününü bilebilirim ki? Bilen varsa sevinirim.
Lisans öğrencisiysen lisans seç, mezun olacağın tarihi de hangi yıl mezun olacaksan o yılın yaz ayını seç. Ben bu şekilde yaptım şahsen. İşCep üzerinden onaylanmazsa başvurun yani red yersen uygulama üzerinden tekrar tekrar başvuru yapma, şubeye git. Şubede yardımcı oluyorlar.