Bankalar çok kafalarına göre belirliyor limiti, tamamen sistem seçiyor zaten senin limitini.
18'e girer girmez Kuveyt'ten hesap açtırmıştım, 50 bin limitli kart vermişlerdi. Kredi notum bile yoktu, işte de çalışmıyordum.
Sonra e-ticaret için şirket kurdum, Garanti Bankası'nda şirket için hesap açtım, yüksek para girişi olduğu halde verdikleri hem şahıs hem ticari limit 5 bin oldu. Ki limit konusunda bonkör bankadır Garanti diğerlerine oranla.
Kısacası kimse senin kaç limit alacağını tahmin edemez. Mümkün olduğunca alışverişini kredi kartından yap, taksitli ürün al. Aktif kullan ki kredi notun artsın. Gelir kısmında da aylık harçlığın dahil bütün elde ettiğin gelirleri girebilirsin. Findeks kredi notunu da düzenli olarak takip et.
Ha birde kredi kartı limitine güvenip normalde alamayacağın şeyleri alma derim, o işin bir sonraki aşaması kredi kartına takla attırmaya giriyor. Sonrasında da borçlar tamamen birikiyor ödeyemiyorsun banka hesabın bloke yiyor. Sigortalı işte çalışsan maaşın kesiliyor falan, genel bilgilendirme olsun böylece.