Oyun dünyasında devrimmişmiş, bu motor çok kapsamlı ve genel bir motor. Herkesin kullanabildiği bir motor. Çoğu şeyi optimize etmek için uğraşmasan da oluyor.
Bir grafik teknolojisi oyun dünyasında devrim yaratamaz artık, geçti o iş. Belki Ray Tracing yarattı en son, daha da yaratamaz.
Hani nerede devrimin, Oblivion Remastered gayet normal duruyor. Cyberpunk'un üstünde bir grafik göremedim ben.
Eskiden böyle değildi, FOX Engine ile yapılmış MGS5 mesela. Intel HD ile bile çalışıyordu zamanında ki 11 sene geçmesine rağmen oyun dehşet duruyor.
Unreal Engine 5 ile optimizasyon, bütçeden ve zamandan ibaret. Şart değil, şart olmayınca, kitle en kaydadeğer olmayan şeyi göklere çıkartıp DLSS ve FG gibi şeyleri zorunlulukmuş gibi savunmaya başlayınca geliştirici de pek iplemiyor. Herkese hava hoş. 3 yılda bir kart değiştirmek zorunda kalanlar hariç.
Yav neyi değerli mesela ben anlamıyorum, oyunu 4070 ile 1080P Ultra Native şekilde oynayamayınca, Series S ile 30 FPS oynayınca o devrimin değerin ne anlamı kalıyor. Hangi oyuncu kitlesine hizmet ediyor arkadaş bunlar, oyunlar ilizyon. Her şeyin güç israfi yaparak simüle edilmesi bir anlam ifade etmiyor ki. Ne anlamı var yani? Oyunu 4080 ile 1080/60 anca oynayacaksam ne anlamı var?