Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben her ceza yediğimde biraz daha soğuyorum, cezalar abartılı değil ama sanki çok katı. Yediğim ceza türleri argo hakaret veya absürt şeyler bile değil. Haftalar önce yazdığım şeyden ceza yiyorum. Burada herkes birer insan ve onur incitmedikçe 'abartılı olmamak kaydıyla' yapılan şeyler eğlenmek ve vakit geçirmek için var, çünkü burası sosyal bir forum. Bazen bir mesajım gereksiz mesajdan ötürü siliniyor, mesaja ilk dakikada 5-6 kişi tepki vermiş. İnsanların hoşuna gitmiş, demek ki gereksiz mesaj değil. Forum kullanıcıları kalan yerden konuşmasına, tartışmasına devam edebilir. Bu kadar katı olmaya gerek yok.
1) O kadar eski şeylere ceza verilmiyor hakaret vs. olmadığı sürece, verilirse de süresiz oluyor.
2) Eğlenmek ve vakit geçirmek de kurallar dahilinde olmalı, yoksa "monke" oluyoruz.
3) İnsanların beğeni atması bir mesajı gereksizlikten çıkartmıyor, geçen bir konudaki 174 mesaj konuyla gereksiz olduğu için silindi. Sayıyı abartmıyorum, 174.
4) Katı değiliz, sadece kuralları uyguluyoruz. Uygulamadığımız her saniye zaten "adam kayırıyorsunuz", "sert değilsiniz", "düzen yok" gibi laflarla geliniyor bize. E uygulasak soğutuyor, inisiyatif yapsak adam kayırıyor, uygulamasak düzen yok. Ne yapalım forumu mu kapatalım :D

Bir saatlik uyarı cezasını, 10 uyarıya gün içinde ulaşınca mı alacak, yoksa bu sayıya iki-üç gün içinde ulaştığında mı alacak?
1 uyarı=1 saat.
15 uyarıya kadar.

16-30 arasındaki uyarılarda:
1 uyarı=1 gün.

30'un üstündeki uyarılarda:
1 uyarı=5 gün.

Yani sen -de ekinden dolayı 7. Uyarını alıyorsan o 1 saatlik mesela. Ama gidip 28 tane uyarı aldıysan 29. Alacağın uyarı 1 gün. O kadar uyarıda da hala düzeltmemiş, 30 uyarıyı almışsan da her uyarında 5 gün.

Yanlış bilgi verdiğimi düşünmüyorum. 2024'te açtığım bir konuda, konu onaylanırken ceza yediğimi net hatırlıyorum.
2024'teki moderasyon ekibi ve yönetim ile şimdiki moderasyon ekibi ve yönetim aynı değil. Neredeyse 2 yıl önce yaşamış olduğunuz sorunu şimdi söylemeniz pek mantıklı değil. Güncel olarak haksız uyarınızın olduğunu düşünüyorsanız raporlayabilirsiniz.

Konu onayı sırasında uyarı vermiyoruz, yanlış bilgi yaymaya çalışmayın. Basit Türkçe kuralı mı kaçırıyor üyeyi forumdan?

Kısmen haklılık payı var. Konu onayı sırasında ceza verilebiliyor. Ben aldım mesela. Konum onaylandı, aynı dakika ceza aldım. Kontrol edebilirsin profilimi. Belki sen verdin, bilemiyorum tabii. Yazım hatası kaynaklı oldu. En çok ceza aldığım konu zaten yazım hatası. Konum onaylandı 1 saat müdahale edemedim. Daha doğrusu rehber yapmıştım arabalar ile ilgili. Ceza vermek yerine bana söylenilseydi, ben düzeltirdim mesela. Ekstra olarak teşekkür ederdim. Gerekirse metin düzeltme programları kullanırdım. Bu benim hatasız olduğum anlamına gelmez tabii. Öz eleştiri yapma noktasında kendime bile acımasız olabiliyorum. Sadece ufak bir eleştiri yapıyorum bu konuda. Yoğun konular oluşturduğum için bazen hatalar rahatsız edici seviyelere gelmiş olabilir tabii. Tekrar altını çiziyorum, ben de hatasız değilim bu konuda. Açık ve objektif olmak istedim sadece.

Sürelerin azaltılması iyi olmuş.

Ekran görüntüsü 2025-12-03 141507.webp

Son düzenleme:
Bu tip değişiklerde tüm üyelere bildirim gonderilse daha iyi olmaz mı?

2024'teki moderasyon ekibi ve yönetim ile şimdiki moderasyon ekibi ve yönetim aynı değil. Neredeyse 2 yıl önce yaşamış olduğunuz sorunu şimdi söylemeniz pek mantıklı değil. Güncel olarak haksız uyarınızın olduğunu düşünüyorsanız raporlayabilirsiniz.
2 yıl önceki hata hala tabloda bir birimlik yer işgal ediyor ama. Uyarılar için zaman aşımı geldi de gözden mi kaçırdım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.