Uyku esnasında nefes almayı bırakmak ve bu nedenle uyanmak neyin belirtisi olabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 085
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 247
Daha demin uykuya dalmaya çalışırken belli bir yerden sonra nefes almayı istemsizce bırakıyorum ve aniden uyanıyorum. Yaşım 17. Son 1 ayda 2 kere oldu bu. İnternete baktıgımda uyku apnesi belirtileriyle her şeyim uyuşuyor. Bu normal bir şey mi yoksa uyku apnesi başlangıcı mı var? Uyumak için ne yapabilirim?

Uyku apnesi kardeşim. Geçmiş olsun. Doktora gideceksin sana ya ilaç yazacak ya da oksijen takviyesiyle uyuyacaksınız. İlerlemesine göre hastaneye de yatırabilir. Ama 1-2 ayda 1 kez olduysa sadece doktora gözükmen yeterli olacaktır.

Bana da stresli olduğum bir dönemde birkaç kez olmuştu bir ay içinde. Sonrasında bir daha olmadı çok şükür. Her zaman ciddi bir rahatsızlığa işaret etmeyebilir ama yine de doktora görünmende fayda var.

İfadeler: 085
Tedavisi nasıl oluyor peki hocam? Ailem şu anlık doktora gitmeyelim bir daha olursa söyl gidelim dedi. En son 3 hafta önce olmuştu bir de bugün oldu.

Tedavisi nasıl oluyor peki hocam? Ailem şu anlık doktora gitmeyelim bir daha olursa söyl gidelim dedi. En son 3 hafta önce olmuştu bir de bugün oldu.

Bizim bir tanıdığımızda vardı ama o baya kötüydü. Yatarken oksijen tüpü gibi bir şey veriyorlar. Bir de maske. Onla beraber yatıyorsun.

Uyku apnesini tanımlamışsıniz. Göğüs hastalıklarına gidip söylediğinizde uyku testi yaptiracaklar. 1 gece hastanede yatacaksiniz ve beyin, kas, oksijen değerlerinizi ölçen kablolar takacaklar. Uyku testinin sonucuna gore doktor tedaviye karar veriyor. Ben yaptırdım uyku testi fakat sonuçları almadım çünkü uyku apnesi ehliyetle sıkıntı çıkarıyormuş. Geçmiş olsun hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…