Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Yaşadığım şeyse bir iki kere yaşamıştım. Biraz belki psikolojikte olabilir. Geceleri yatmadan acaba yine olur mu gibi tedirgin oluyor musunuz?
Tam net çözüm bilmiyorum açıkçası ama geceleri rahatlatıcı şeyler bulabilirseniz kafanız sakin kalabilir. Geceleri sürekli yaptığınız şeyleri bir tık değiştirebilirsiniz. Örnek geceleri aşırı telefonda oynuyordum. Gözlerim sabahları yorgun olmaya başlamıştı. Gece uyumamı de engelliyordu.
Tam net çözüm bilmiyorum açıkçası ama geceleri rahatlatıcı şeyler bulabilirseniz kafanız sakin kalabilir. Geceleri sürekli yaptığınız şeyleri bir tık değiştirebilirsiniz. Örnek geceleri aşırı telefonda oynuyordum. Gözlerim sabahları yorgun olmaya başlamıştı. Gece uyumamı de engelliyordu.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Bir aydır neredeyse her gün uyandığımda 1 dakika boyunca uyku felci yaşıyorum. Hareket edemiyorum, konuşamıyorum, bağırmaya çalışıyorum ama sesim çıkmıyor. İnternete baktığımda genellikle zararsız olduğu yazıyor ama çok rahatsız edici bir durum. Hiç böyle bir şey yaşadınız mı, bundan nasıl kurtuluruz?
Erken yat.
Gün içinde kendini yorma.
Stres yapma.
Sağlıklı bir uyku düzeni kur.
Sırt üstü yatma.
Eğer müslümansan felak nas ve ayetel kürsi oku yatmadan önce.
ben karabasanı çok görürdüm bir ara. Sonradan alıştım vve zevk almaya başladım. Daha sonra sıktı artık. Ben de geldiğinde kendimi uyumaya zorluyordum. Oysa ki herles uyanmaya zorlar ve uyanır. Ben kendi kendime geri uykuya kalıyordum. Arada bir gelmesini istiyor ve kendi kendime gelmesini sağlayabiliyorum.
efedesu
Yetkin
Psikolojik bir sorununuz var yuksek ihtimalle, ilac almaniz gerekiyor. Ben bir gun icerisinde 4-5 kere uyku felci oluyordum, anti depresanlara baslayinca gecmisti.Hiç böyle bir şey yaşadınız mı, bundan nasıl kurtuluruz?
Evet anksiyeteye dönüştü uyumaktan korkar oldum açıkcası. Sanırım bunun için bir psikiyatriste gitsem iyi olur hiç yoktansa stres konusunda.Yaşadığım şeyse bir iki kere yaşamıştım. Biraz belki psikolojikte olabilir. Geceleri yatmadan acaba yine olur mu gibi tedirgin oluyor musunuz?
Evet anksiyeteye dönüştü uyumaktan korkar oldum açıkçası. Sanırım bunun için bir psikiyatriste gitsem iyi olur hiç yoktansa stres konusunda.
Biriyle konuşmak iyi gelebilir. İçinizi dökmüş olursunuz. Rahatlarsınız. Sagolera arkadaşında dediği gibi ben de sırtüstü yatmamaya dikkat etmiştim. İnşallah en kısa zamanda unutursunuz. Eski huzurlu düzeninize dönersiniz.
Erken yat.
Gün içinde kendini yorma.
Stres yapma.
Sağlıklı bir uyku düzeni kur.
Sırtüstü yatma.
Kanka bir aralar bende de çok oluyordu uyumaya devam ediyorum korkacak bir durum yok.
Söylediğim çözüm en mantıklısı takma kafana korkulacak bir şey yok herkeste oluyor art arda olabilir.