ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Geceleri düşünmekten uyuyamıyorum. YT üzerinden bir video var, açıp uyumaya çalışıyorum. Zihin susturucu diye, bu durumu nasıl aşarım? Uyuduğum zaman bağırıyorum ve inleme sesleri çıkarıyorum. Babam söylemişti, sanki 10 kişi beni dövmüş gibi. Uyanıyorum, hiçbir şey hatırlamıyorum. Çok nadir rüya görüyorum ya da ben hatırlıyorum. Daha önce solunum sorunlu diye ameliyat oldum. Burun, bademcik, küçük dil ve et her şeyi temizlettim. Solunum sorunum kalmadı ama değişen bir şey de olmadı. Ameliyat olmadan önce su veya WC için uyanıyordum, geziniyordum, ayakta uykuya dalıp yere düşüyordum. Su içerken uykuya dalıp düşmek veya tam odamın kapısına gelince orada uykuya dalmak gibi sorunlarım vardı. Ameliyat oldum, bu durum düzeldi; şu an uyuyamıyorum. Kafam susmuyor, artık nasıl uyuduğumu dahi bilmiyorum. 2 günde 1 uyumaya başladım. Çok yorgun ve halsizim, uyandığım zamanlar bile yorgunum. Doktora gittim, psikolojik dedi; ilaçlar mayıştırıyordu, kullanmak istemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de öyleyim, günde 3, bilemedin 4 saat uyurum, çalışmama rağmen. Mesela saat 2 oldu, sabah 6'da uyanacağım, hala uyku yok. Ve senelerdir böyle; öğlenleri iş yerinde 20-30 dk öğle uykusu yapsam bir şeyim kalmıyor.

Ben de öyleyim, günde 3, bilemedin 4 saat uyurum, çalışmama rağmen. Mesela saat 2 oldu, sabah 6'da uyanacağım, hala uyku yok. Ve senelerdir böyle; öğlenleri iş yerinde 20-30 dk öğle uykusu yapsam bir şeyim kalmıyor.
Ben de çok uykusuz kalsam, 20dk kestirsem sanki saatlerce uyumus fibi oluyorum. 4-5 saat sonra tekrar yorgunluk çöküyor.

Su an uyumam gerekiyor ama denesem olmayacak. 1 saat surer o da 4 civarina denk geliyor. Bu mesajdan sonra telefonu birakip deneyecegim olur insallah. Sut ve ayrandan baska care yok gibi, gerci onlar benim uykumu aciyor niyeyse.

Ben bazen uyumak için YouTube'dan hikaye anlatımı yapan kanalları açtığım oluyor. Uyku tarihi gibi kanallar var. Ses seviyesini düşükte tutuyorum ki kulak verip dinlemeyeyim. Mırıl mırıl arkada konuşuyor sonra da uyuyorum. Bazen de beyaz gürültü seslerini açıyorum. Beyaz gürültü en iyisidir. Spotify ya da Deezer üyeliğin varsa telefondan aç duyacağın kadar bir mesafeden kısık sesle dinle.

Uzun süren uykusuzluk sorunuma bir psikiyatri uzmanından destek alarak çözüm buldum. Yaklaşık 6 aydır devam eden tedavimin çok büyük faydasını gördüm. Eskiden sabah 6'lara kadar uyuyamaz, öğlen 12-13 gibi uyanıp bütün gün zombi gibi dolaşırdım. Tedavi sayesinde uyku düzenimi nihayet toparladım; artık yatağa girdiğimde geçmişi veya stresli olayları eskisi kadar kafama takmıyorum.

Tabii tıbbi desteğin yanında benim de uyguladığım ve size tavsiye edebileceğim bazı basit alışkanlıklar var: Akşamları 20:00-21:00'den sonra ekranlardan uzak durmaya çalışın. Odanıza akıllı ampul alarak akşam saatlerinde daha loş ve dinlendirici ışık tonlarına geçiş yapın. Ayrıca uyku öncesi içeceğiniz rahatlatıcı bitki çaylarının da ekstra faydasını görebilirsiniz.

Uzun süren uykusuzluk sorunuma bir psikiyatri uzmanından destek alarak çözüm buldum. Yaklaşık 6 aydır devam eden tedavimin çok büyük faydasını gördüm. Eskiden sabah 6'lara kadar uyuyamaz, öğlen 12-13 gibi uyanıp bütün gün zombi gibi dolaşırdım. Tedavi sayesinde uyku düzenimi nihayet toparladım; artık yatağa girdiğimde geçmişi veya stresli olayları eskisi kadar kafama takmıyorum.

Tabii tıbbi desteğin yanında benim de uyguladığım ve size tavsiye edebileceğim bazı basit alışkanlıklar var: Akşamları 20:00-21:00'den sonra ekranlardan uzak durmaya çalışın. Odanıza akıllı ampul alarak akşam saatlerinde daha loş ve dinlendirici ışık tonlarına geçiş yapın. Ayrıca uyku öncesi içeceğiniz rahatlatıcı bitki çaylarının da ekstra faydasını görebilirsiniz.

Ben de bu yuzden gitmeyi dusunuyorum fakat ustesinden kendim gelebiliyorum her seferinde olumsuz olaylar sonrasi tekrar bozuluyor. Etkenler ortadan kalkmadan psikyatriye gitsem herhalde daha kotu olurum. Gecen mayis ayi gibi duzelttim sabah 5.00 da kalkip aksam 00.00da uyuyordum gecen haftalarda yasadigim dandik sacma olaylar tekrardan beni bu hale soktu. Dolayisi ile bu etkenler ortadan kalkmadan psikyatriye gitmek mantikli mi sence?