Uykusuzluğun zararları düzeltilebilir mi?

Goddess

Gelişen
Ben 2-3 haftadan beri geceleri uyumuyorum ve çoğu zaman akşamüstü kalkıyorum, bazen öğlen kalkıyorum. Gözlerimin altı biraz mor oluyor ve araştırdığımda enerjimizi alır, yaşlandırır ve huysuzluk yapar yazıyor. Gerçekten öyle. Ben bunları erken yatmaya ve yeteri kadar uyumaya başladığımda düzeltebilir miyim?

Ben 2-3 haftadan beri geceleri uyumuyorum ve çoğu zaman akşamüstü kalkıyorum, bazen öğlen kalkıyorum. Gözlerimin altı biraz mor oluyor ve araştırdığımda enerjimizi alır, yaşlandırır ve huysuzluk yapar yazıyor. Gerçekten öyle. Ben bunları erken yatmaya ve yeteri kadar uyumaya başladığımda düzeltebilir miyim?
Ben yaşadım. Çok kötüsünü hem de ( uykusuzluk sorunu). Şuan iyiyim. Tabii kalıcı hasarlar oluştu mu onu doktor bilir. Geçen beynim için mr çektirdim, sorun yoktu.

Düzeltirsin. Erken yatıp erken kalkmaya başladığın zaman vücudun gittikçe dengeye oturur kendi kendine, 2-3 hafta kalıcı hasar bırakacak kadar uzun bir süre değil.

Ergenlik dönemini geçtiysen gece uykusu almak çok elzem değil diye biliyorum ben. Öyle 2 3 hafta öğlen uyandın diye hiçbir şey olacağını sanmıyorum uyku düzenini oturt birkaç güne düzelirsin.

Erken yatıp 7-8 saat uyumaya başlarsan düzelir. 7 günde etkisini görmeye başlarsın, 20 günden sonra düzene oturur. İlk başlarda erken yattığın zaman uyumakta zorlanacaksın çünkü bünye o saatlerde ayakta kalmaya alışmış. Sabah da erken kalktığında teknik olarak yeteri kadar uyumuş olsan da gün içinde uykun olabilir çünkü vücudun da o saatlerde uyumaya alışmış. Erken yat, uyuyamasan da yataktan çıkma ve erken kalk. Gün içerisinde sakın uyuma gerekirse birkaç gün ruh gibi gez. 3-5 gün zorlanırsın 1 haftadan itibaren kolaylaşmaya ve düzene oturmaya başlar. Düzenli ve yeteri kadar uyku insan sağlığı ve psikolojisi için en önemli şey.

Geri
Yukarı Alt