Ben de bilimsel bir makale atacaksınız sandım hocam. Kesin cevap yok sadece iddia olduğu söylenmiş.
Evet, kesin bir şey yok. "bilimsel olarak mümkün olabileceğini söylüyorlar" diye belirttim zaten.
Ben de bilimsel bir makale atacaksınız sandım hocam. Kesin cevap yok sadece iddia olduğu söylenmiş.
Aralıklı tekrar öğrenme yönteminin en çok işe yaramasının nedeni zaten uyku düzenine bağlı olması. Çalıştıktan sonra hemen uyumak değil, sağlam bir tekrar/çalışma yapıp kafayı yorduktan sonra uyku uyumak, öğrendiklerinin kısa süreli bellekten uzun süreli belleğe geçmesini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Aralıklı tekrarın sağladığı konsolidasyon süreci başlı başına bir harika.Çalıştıktan sonra hemen uyursan akılda iyice pekiştiğine dair görüşler var.
Buna bilinç altı öğrenme diyoruz ve uzmanlar arasında işe yaradığını söyleyen ile işe yaramadığını söyleyenler arasında resmen meydan muharebesi var. Uyku öncesi dinlemek istediğimiz bilgileri kayıt altına alıp uyku esnasında bunları dinlemeye ayarlarız. Bunu gece boyu tekrarlarız ve uyandığımızda konu ile ilgili tekrar yaparak ilgili hedef konuyu oturturuz, yöntemi bu şekilde. Şahsi görüşüm hipnopedyadan çok daha iyi kendini kanıtlamış öğrenme yöntemleri var ve bunları kullanman.
Buna bilinç altı öğrenme diyoruz ve uzmanlar arasında işe yaradığını söyleyen ile işe yaramadığını söyleyenler arasında resmen meydan muharebesi var. Uyku öncesi dinlemek istediğimiz bilgileri kayıt altına alıp uyku esnasında bunları dinlemeye ayarlarız. Bunu gece boyu tekrarlarız ve uyandığımızda konu ile ilgili tekrar yaparak ilgili hedef konuyu oturturuz, yöntemi bu şekilde. Şahsi görüşüm hipnopedyadan çok daha iyi kendini kanıtlamış öğrenme yöntemleri var ve bunları kullanman.
Ben her zaman aktif öğrenme ve aralıklı tekrar yöntemlerini öneririm. En iyileri gözlemlerime dayanarak bu ikisi ve bu ikisinin birlikte kullanılmasını şiddetle tavsiye ederim.Hocam başka etkili ne gibi yöntemler var? Bilgilendirirseniz sevinirim.