Çalıştıktan sonra hemen uyursan akılda iyice pekiştiğine dair görüşler var.
Aralıklı tekrar öğrenme yönteminin en çok işe yaramasının nedeni zaten uyku düzenine bağlı olması. Çalıştıktan sonra hemen uyumak değil, sağlam bir tekrar/çalışma yapıp kafayı yorduktan sonra uyku uyumak, öğrendiklerinin kısa süreli bellekten uzun süreli belleğe geçmesini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Aralıklı tekrarın sağladığı konsolidasyon süreci başlı başına bir harika.

Buna bilinç altı öğrenme diyoruz ve uzmanlar arasında işe yaradığını söyleyen ile işe yaramadığını söyleyenler arasında resmen meydan muharebesi var. Uyku öncesi dinlemek istediğimiz bilgileri kayıt altına alıp uyku esnasında bunları dinlemeye ayarlarız. Bunu gece boyu tekrarlarız ve uyandığımızda konu ile ilgili tekrar yaparak ilgili hedef konuyu oturturuz, yöntemi bu şekilde. Şahsi görüşüm hipnopedyadan çok daha iyi kendini kanıtlamış öğrenme yöntemleri var ve bunları kullanman.

Ezberlemem gereken bir makale vardı ve uykum geldiği için bunu seslendirip yapmıştım. Benim için sonuç hiçbir işe yaramadı :D. Okulda 2 saatte 3 sayfalık yazıyı ezberledim.

Buna bilinç altı öğrenme diyoruz ve uzmanlar arasında işe yaradığını söyleyen ile işe yaramadığını söyleyenler arasında resmen meydan muharebesi var. Uyku öncesi dinlemek istediğimiz bilgileri kayıt altına alıp uyku esnasında bunları dinlemeye ayarlarız. Bunu gece boyu tekrarlarız ve uyandığımızda konu ile ilgili tekrar yaparak ilgili hedef konuyu oturturuz, yöntemi bu şekilde. Şahsi görüşüm hipnopedyadan çok daha iyi kendini kanıtlamış öğrenme yöntemleri var ve bunları kullanman.

Hocam başka etkili ne gibi yöntemler var? Bilgilendirirseniz sevinirim.

1725262236821.webp

Tabii ki de mümkün.

Bunu denesen bile hiçbir yararını göreceğini sanmam. Çünkü uyurken beyninin büyük bir kısmı uykuda oluyor. Bunun yerine uyumadan önce defter okuyup konu tekrar edersen bilinç altına oturtabilirsin.

Şöyle olabilir: Beyin uykudayken gün içerisinde öğrenilen bilgileri tekrar eder. Yatmadan önce çalıştığınız dersi, uyanır uyanmaz tekrar çalışırsanız o dersi unutma ihtimaliniz zordur.