Gerçek anlamıyla belki de %2'lik kesimden bahsediyoruz ve açıkçası ben bu %2'lik kesime girmeye çabalamaktansa bir şeyler yapmak istiyorum. Bunu istemek için insanı sevmek gerekiyor, insan olmak gerekiyor. Sözüm meclisten dışarı.%2'lik kesimden olup, dâhâ iyi yaşam şartları ve çocuk büyütme koşulları için mecbur tüyeceksin buradan.
Dürüst olalım, Avrupa'ya -metaforik bir örnek- göç etme hayaliyle yaşayanlar olarak kaç kişi gidebilmiş? Kaç kişiyi içeri almışlar? Artık hayvan muamelesi çekiliyor, "Türk" deyince elleri titriyor bu adamların. "Gelirseniz bir daha geri ülkenize dönmezsiniz" deniyor. Her şeyi ayarlayıp sadece turistik olarak gitmeye hazır olsak bile her 5 kişiden biri reddediliyor.
Ret oranı zirvede: Schengen vizesine 10 yılda 511,4 milyon avro harcandı « PolitikYol.com | Yorum, Analiz, Haber Sitesi
Son dönemde yoğunluk ve sorunlarla gündeme gelen Schengen vizesindeki ret oranı, geçen yılın tamamında yüzde 21,7’ye dayandı.
www.politikyol.com
Buradaki çoğu insan ister istemez Türkiye'de yaşamak zorunda, dolayısıyla salt birkaçış kültürü ile yaşamak sizi üzer dostlar. Çoğumuz burada yaşayacağız ve yaşadığımız toprakları düzeltmek adına bir şeyler yapmazsak o yaşamaya "yaşam" bile denebilecek mi, bilmiyorum.