%2'lik kesimden olup, dâhâ iyi yaşam şartları ve çocuk büyütme koşulları için mecbur tüyeceksin buradan.
Gerçek anlamıyla belki de %2'lik kesimden bahsediyoruz ve açıkçası ben bu %2'lik kesime girmeye çabalamaktansa bir şeyler yapmak istiyorum. Bunu istemek için insanı sevmek gerekiyor, insan olmak gerekiyor. Sözüm meclisten dışarı.

Dürüst olalım, Avrupa'ya -metaforik bir örnek- göç etme hayaliyle yaşayanlar olarak kaç kişi gidebilmiş? Kaç kişiyi içeri almışlar? Artık hayvan muamelesi çekiliyor, "Türk" deyince elleri titriyor bu adamların. "Gelirseniz bir daha geri ülkenize dönmezsiniz" deniyor. Her şeyi ayarlayıp sadece turistik olarak gitmeye hazır olsak bile her 5 kişiden biri reddediliyor.

Buradaki çoğu insan ister istemez Türkiye'de yaşamak zorunda, dolayısıyla salt birkaçış kültürü ile yaşamak sizi üzer dostlar. Çoğumuz burada yaşayacağız ve yaşadığımız toprakları düzeltmek adına bir şeyler yapmazsak o yaşamaya "yaşam" bile denebilecek mi, bilmiyorum.

Gerçek anlamıyla belki de %2'lik kesimden bahsediyoruz ve açıkçası ben bu %2'lik kesime girmeye çabalamaktansa bir şeyler yapmak istiyorum. Bunu istemek için insanı sevmek gerekiyor, insan olmak gerekiyor. Sözüm meclisten dışarı.
%2 içinde olmak desem de bu durum bariz palavra, dâhâ iyi yaşam şartları için ortalama yaşam sürdürüp ölmeyi becerebilsek keşke ama nafile.

Sanayi devriminde hafta sonu tatilinin ilan edilmesi için insanlar idam edildi, kadınlar ezilmemek için örgütlendi, günümüzde ise durum çok garip; herkes şikayet ediyor ama harekete geçmeye korkuyor.

Mevcut yaşam standarları değerlendirildiğinde gelecekte de bir şeyin değişeceğini zannetmiyorum, sonumuz hayrola.