29

Üstün
Makaleler
23
Esenlikler.

Amazon uzerinden aldigim Mack Bussiness X cantam hakkinda minik bir magduriyet yasiyorum. Bunu THH'siz bir sekilde nasıl cozerim onu merak etmekteyim.

Bu cantayi sanirsam 21 Eylül tarihinde edindim:
Cantanin bugün omuz dikisinin bir parmak boyunca attigini fark ettim, haliyle Amazon'u aramaya kalktim. Bir sekilde arayuzden ulastiktan sonra musteri hizmetleriyle 10 dakikalik bir konusma sonrasi cantanin stokunun olmadigi, alternatifle degisim seceneginin 'sistemde gozumledigini' ve sadece cantayi aldigim 250 lirayi iade alabilecegimi ogrendim, takdir edersiniz ki o para hem enflasyona hem de guncel piyasasina yenildi. Urunu de taraflarina gonderirsem sadece iade olabiliyor, sadece incelenmesi hakkim da bulunmuyor. Su gecirmeyen sirt cantam da bulunmuyor.

Ne yapabilirim ben dostlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Esenlikler.

Amazon uzerinden aldigim Mack Bussiness X cantam hakkinda minik bir magduriyet yasiyorum. Bunu THH'siz bir sekilde nasıl cozerim onu merak etmekteyim.

Cantanin bugün omuz dikisinin bir parmak boyunca attigini fark ettim, haliyle Amazon'u aramaya kalktim. Bir sekilde arayuzden ulastiktan sonra musteri hizmetleriyle 10 dakikalik bir konusma sonrasi cantanin stokunun olmadigi, alternatifle degisim seceneginin 'sistemde gozumledigini' ve sadece cantayi aldigim 250 lirayi iade alabilecegimi ogrendim, takdir edersiniz ki o para hem enflasyona hem de guncel piyasasina yenildi. Urunu de taraflarina gonderirsem sadece iade olabiliyor, sadece incelenmesi hakkim da bulunmuyor. Su gecirmeyen sirt cantam da bulunmuyor.

Anladığım kadarıyla iade dışında bir seçeneğiniz yok.

"MADDE 11 (3) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısızgüçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıporanında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malınayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorunteşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır."

Ancak ürünü geri vermeyip ayıp oranında fiyattan bir indirim hakkınız var.

MADDE 11- (1)
Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanınücretsiz onarılmasını isteme,ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerinegetirmekle yükümlüdür.(2)Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıyakarşıda kullanılabilir.

Esenlikler.

Amazon uzerinden aldigim mack bussiness X cantam hakkinda minik bir magduriyet yasiyorum. Bunu THH'siz bir sekilde nasıl cozerim onu merak etmekteyim.

Merhaba evet ürün stokta yok üstüne bu Amazon Türkiye değil yani Amazon yollamıyor baktıgında satıçı yolluyor satıcıda mack diye bir marka. Geçmiş olsun.

İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerinegetirmekle yükümlüdür.(2)Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıyakarşıda kullanılabilir.
Ben buraya takilmistim hocam daha cok. Bir mevzu da cihazi gondermenin tek seceneginin iade istiyorum butonu olmasi, incelenme secenegi sorun.

Ben buraya takilmistim hocam daha cok. Bir mevzu da cihazi gondermenin tek seceneginin iade istiyorum butonu olmasi, incelenme secenegi sorun.
Madde 11 (3)'de belirtildiği gibi "Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısızgüçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıporanında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir." durumuna giriyor. Ya iade yapacaksınız ya da ayıp oranında indirim alacaksınız.

İnceleme konusu satıcının problemi, sizin değil. Yasal haklarınızı o müşteri hizmetlerine belirtin. Çoğu durumda R yapıyorlar.

Madde 11 (3)'de belirtildiği gibi "Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısızgüçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıporanında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir." durumuna giriyor. Ya iade yapacaksınız ya da ayıp oranında indirim alacaksınız.

İnceleme konusu satıcının problemi, sizin değil. Yasal haklarınızı o müşteri hizmetlerine belirtin. Çoğu durumda R yapıyorlar.
Eh, bi 15 dakika daha israf edecegim gibi. Cok tesekkur ederim hocam, bi sansimi tekrar deneyecegim.

Amazon'nun Türkiye stoğunda kalmadıysa yurtdışından getirmenizde pek olası olmuyor.
Eh, bi 15 dakika daha israf edecegim gibi. Cok tesekkur ederim hocam, bi sansimi tekrar deneyecegim.
Terziye götürün hocam. Ürün teknik olarak garanti dışı kaldı. 250₺'nin iadesini almakta size ne kadar fayda sağlar bilemiyorum.

Amazon'nun Türkiye stoğunda kalmadıysa yurtdışından getirmeniz de pek olası olmuyor.

Terziye götürün hocam. Ürün teknik olarak garanti dışı kaldı. 250₺'nin iadesini almakta size ne kadar fayda sağlar bilemiyorum.
Hocam canta iki ayda kendini imha etti, neden garanti disi urunum?

Ben diyorum ki 250 almayayim, ya alternatifini ya da piyasa ucretini verin onlar yok diyor.

Amazon'nun Türkiye stoğunda kalmadıysa yurtdışından getirmenizde pek olası olmuyor.

Garanti dediğimiz şey zaten ayıplı ürünün değişimi veya iadesidir. Ürünü garantiye gönderdiğimiz zaman ilk önce servisler zaten sorunun kullanıcı hatası mı olduğu yoksa ayıplı mı olduğu incelenir. Eğer ürün ayıplıysa kanun kapsamında işlem yapılır.

Hocam canta iki ayda kendini imha etti, neden garanti disi urunum?

Ben diyorum ki 250 almayayim, ya alternatifini ya da piyasa ucretini verin onlar yok diyor.
Siz çantanızı yurtdışından mı getirmediniz mi? Satıcının elinde o üründen kalmadıysa muadil bir ürünü alabilmeniz için elinizdekini geri vermeniz gerekiyor ancak tekstil ürünlerinde en baştan defolu gelmediyse sonradan oluşacak yıpranmaların onarımı satıcının inisiyatifine kalmış bir durumdur. Şansınızı deneyebilirsiniz ama istediğiniz gibi sonuç elde edemezsiniz alternatif çözümler aklınızda bulunsun.