Ufak bir ekleme yapayım, bunu yapmakta zorlanıyorsan işletim sistemine girip "Gelişmiş Başlangıç" kısmından sistemi açıp gelişmiş seçeneklerden "UEFI donanım ve yazılım ayarlarını değiştir" kısmını seçebilirsin. Direkt BIOS ekranına geçer.
Hocam bunu denememiştim. Peki bir şey sormak istiyorum CSM kapattıktan sonra Bios'a giremediğim için bu güncellemeyi nasıl yapabilirim. Biosa girmem gerekmiyor mu?
Üstatlarım ilginiz için çok teşekkür ederim.
Secure Boot'u aktif edemiyorum.
Yaklaşık 2 haftadır uygulamadığım yöntem kalmadı. Açıkçası bir bilgisayarcıya gidecek param da yok şuan
Secure Boot'u aktif etmem için CSM'yi kapatmam gerekiyormuş. Fakat CSM'yi kapatıp rest attığımda bios ekranı gelemden direk açılış ekranına geçiyor. Biosa giremediğimden de Secure Boot'u açamıyorum.
Hocam bunu denememiştim. Peki bir şey sormak istiyorum CSM kapattıktan sonra Bios'a giremediğim için bu güncellemeyi nasıl yapabilirim. Biosa girmem gerekmiyor mu?
Hocam sorunum bios sıfırlamak değiş pili çıkarıyhorum mesela sıfırlanıyor. Sorunum Secure Boot'u açmam gerek ama önce CSM kapatmam lazım CSM'yi kapatınca Bios ekranı gelmeden direk Windows açılış ekranına geçiyor
Hocam dediğim gibi BIOS güncelleyin, yüksek ihtimalle güncellemediğiniz için şu an ayar yapınca sorun çıkıyor. Son sürüme güncelleyince ayarlarını kendi yapması lazım.