O zaman CSM kapattıktan sonra BIOS güncellemeyi dene. Anakartının Windows 11 desteklediği ve yeni BIOS sürümleri olduğu gözüküyor.

Eki Görüntüle 147876Mesela 2021 yılında bu güncellemeyi yayınlamışlar. Bu güncelleme anakartı direkt Windows 11 ayarlarını açmaya ayarlar.
Hocam bunu denememiştim. Peki bir şey sormak istiyorum CSM kapattıktan sonra Bios'a giremediğim için bu güncellemeyi nasıl yapabilirim. Biosa girmem gerekmiyor mu?

Üstatlarım ilginiz için çok teşekkür ederim.
Secure Boot'u aktif edemiyorum.
Yaklaşık 2 haftadır uygulamadığım yöntem kalmadı. Açıkçası bir bilgisayarcıya gidecek param da yok şuan
Secure Boot'u aktif etmem için CSM'yi kapatmam gerekiyormuş. Fakat CSM'yi kapatıp rest attığımda bios ekranı gelemden direk açılış ekranına geçiyor. Biosa giremediğimden de Secure Boot'u açamıyorum.

Anakartım: asrock b450m-hdv r4.0
Ekran Kartım: asus rog strix rx 580 8gb
BIOS'a ulaşmak için aşağıdaki adımları uygulayın.
  • Ayarlar > Sistem > Kurtarma > Gelişmiş başlangıç > Şimdi yeniden başlat > Şimdi yeniden başlat.
  • Bir seçenek belirleyin ekranında Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > UEFI Donanım Yazılımı Ayarları > Yeniden Başlat
İşe yaramazsa BIOS'u güncellemeyi ve sıfırlamayı düşünün.

Hocam bunu denememiştim. Peki bir şey sormak istiyorum CSM kapattıktan sonra Bios'a giremediğim için bu güncellemeyi nasıl yapabilirim. Biosa girmem gerekmiyor mu?
Sanırım BIOS'a girmek gerekiyormuş doğrudur. CSM kapatmadan güncellersen ayarı kendisi kapatacaktır yüksek ihtimalle.

Windows'ta restart tuşuna Shift tuşu basılı halde bilgisayar yeniden başlıyor ve "Gelişmiş Seçenekler" açılıyor.
Evet biliyorum, ayarlardan da açılabiliyor ondan bahsetmiştim ben.

BIOS'a ulaşmak için aşağıdaki adımları uygulayın.
  • Ayarlar > Sistem > Kurtarma > Gelişmiş başlangıç > Şimdi yeniden başlat > Şimdi yeniden başlat.
  • Bir seçenek belirleyin ekranında Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > UEFI Donanım Yazılımı Ayarları > Yeniden Başlat
İşe yaramazsa BIOS'u güncellemeyi ve sıfırlamayı düşünün.
Hocam sorunum bios sıfırlamak değiş pili çıkarıyhorum mesela sıfırlanıyor. Sorunum Secure Boot'u açmam gerek ama önce CSM kapatmam lazım CSM'yi kapatınca Bios ekranı gelmeden direk Windows açılış ekranına geçiyor

Değerli Hocam bende olmuyor işte. Yine açılış ekranına atıyor. Şuan yine denedim olmadı :(
Hocam dediğim gibi BIOS güncelleyin, yüksek ihtimalle güncellemediğiniz için şu an ayar yapınca sorun çıkıyor. Son sürüme güncelleyince ayarlarını kendi yapması lazım.