CSM'i zaten kapatman lazım, artık kullanılmayan bir özellik. Onu kapatıp işletim sistemini yeniden kurman lazım. İşletim sistemi CSM'in açık olup olmamasına göre kendini kuruyor çünkü. Windows 10'a dönmek yerine CSM kapatıp Secure Boot ve TPM 2.0'ı aktif et sonra Windows 11'i temiz kur.
Üstadım zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim. CSM kapattıktan sonra rest atmam gerekiyor rest attığımda bios ekranı gelmeden direk Windows açılış ekranına geçiyor o yüzden Secure Boot'u açamıyorum.

CSM yi kapattıktan sonra temiz bir kurulum yapsam olur mu sizce hocam?

Eğer BIOS'a yetişemiyorsan Windows 11'de Shift tuşuna basılı halde Restart'a bas. Bu sayede orada "UEFI donanım ve yazılm" yerini bul ve ona bas. BIOS açılmalı. CSM'yi kapat ve sıfır Windows 11 kur.
Ufak bir ekleme yapayım, bunu yapmakta zorlanıyorsan işletim sistemine girip "Gelişmiş Başlangıç" kısmından sistemi açıp gelişmiş seçeneklerden "UEFI donanım ve yazılım ayarlarını değiştir" kısmını seçebilirsin. Direkt BIOS ekranına geçer.

BIOS tuşuna bastınız ve siyah ekranda uzun süre kaldıysa bağlantıda denenen yöntemleri uygulayın. Bağlantıda benzer marka anakart kullanan biri iki monitör yerine bir monitöre bağlamış. Biri de HDMI kablosu ile bağlanınca sorunu çözmüş.

2025-05-13_20-00.webp

Ufak bir ekleme yapayım, bunu yapmakta zorlanıyorsan işletim sistemine girip "Gelişmiş Başlangıç" kısmından sistemi açıp gelişmiş seçeneklerden "UEFI donanım ve yazılım ayarlarını değiştir" kısmını seçebilirsin. Direkt BIOS ekranına geçer.
Hocam CSM'yi kapattıktan sonra geçiş yapamıyorum ekran simsiyah kalıyor. 1-2 dakika sonra da Windows açılış ekranınageçiyor.

O zaman CMOS pilini çıkartıp BIOS'u resetle. Çözülmesi lazım.
Hocam onu yapıyorum ama sorun tekrar en başa dönüyor. CMS açık ve SEcure Boot Kapalı.

BIOS tuşuna bastınız ve siyah ekranda uzun süre kaldıysa bağlantıda denenen yöntemleri uygulayın. Bağlantıda benzer marka anakart kullanan biri iki monitör yerine bir monitöre bağlamış. Biri de HDMI kablosu ile bağlanınca sorunu çözmüş.

Denedim Hocam birkaç gün önce olumsuz :( Zannedersem ekran kartımda bir sorun var.

Hocam CSM'yi kapattıktan sonra geçiş yapamıyorum ekran simsiyah kalıyor. 1-2 dakika sonra da Windows açılış ekranınageçiyor.

Hocam onu yapıyorum ama sorun tekrar en başa dönüyor. CMS açık ve SEcure Boot Kapalı.
O zaman CSM kapattıktan sonra BIOS güncellemeyi dene. Anakartının Windows 11 desteklediği ve yeni BIOS sürümleri olduğu gözüküyor.

1747155826763.webp
Mesela 2021 yılında bu güncellemeyi yayınlamışlar. Bu güncelleme anakartı direkt Windows 11 ayarlarını açmaya ayarlar.