Hocam sorunum bios sıfırlamak değiş pili çıkarıyhorum mesela sıfırlanıyor. Sorunum Secure Boot'u açmam gerek ama önce CSM kapatmam lazım CSM'yi kapatınca Bios ekranı gelmeden direk Windows açılış ekranına geçiyor
İki monitör kullananlar ve monitörünü Displayport kablosuyla bağlayanlar bu sorunu yaşamış. İkinci bir monitör bağlıysa onun kablosunu çıkarıp tekrar deneyin. İkinci bir monitörünüz yoksa kullandığınız kablonun HDMI olduğundan emin olup tekrar deneyin.

1747156679759.webp

İki monitör kullananlar ve monitörünü Displayport kablosuyla bağlayanlar bu sorunu yaşamış. İkinci bir monitör bağlıysa onun kablosunu çıkarıp tekrar deneyin. İkinci bir monitörünüz yoksa kullandığınız kablonun HDMI olduğundan emin olup tekrar deneyin.

Eki Görüntüle 147880
Üstadım ilginiz için teşekkürler tek monitör kullanıyorum. Televizyona HDMI ile bağlı.
Eski bir monitörüm vardı onu taktım HDMI ve VGA olarak yine devam etmekte

Üstadım ilginiz için teşekkürler tek monitör kullanıyorum. Televizyona HDMI ile bağlı.
Eski bir monitörüm vardı onu taktım HDMI ve VGA olarak yine devam etmekte
İşlemcinizin grafik birimi varsa bilgisayarınızı kapatın. Monitör kablosunu ekran kartınız yerine anakarta bağlayıp bilgisayarınızı açıp tekrar deneyin.

🤷‍♂️ Elimden bu kadarı geldi haha.

Sizin yerinizde olsam canımı dişime takar o Secure Boot'u açarım; formatsa format, yeni PC ise yeni PC. Hahaha!

Eğer bu yola baş koymaya karar verirseniz;

Başlat menüsüne sağ tıklayıp Disk Yönetimi'ni açın ve sürücülerinizin GPT olduğundan emin olun. Bunun için Disk Yönetimi ekranında yukarıdaki listedekilere değil, alttaki grafiğin solundaki disklere bir bir sağ tıklayıp Özellikler > Birimler adımından Bölümleme stili'ne bakıp GPT yazdığından emin olun. MBR yazıyorsa verilerinizi yedekleyip GPT'ye dönüştürün. Temiz kurulum sırasında diskinizi GPT'ye dönüştürebilirsiniz.

1747157544200.webp

Anakart sürümünün güncel olduğundan emin olun. Kişisel verilerinizi yedekleyin. Anakartınızın destek sayfasında yayınlanan sürücüleri indirip yedekleyin ve temiz kurulum yapın.

Son düzenleme:
İşlemcinizin grafik birimi varsa bilgisayarınızı kapatın. Monitör kablosunu ekran kartınız yerine anakarta bağlayıp bilgisayarınızı açıp tekrar deneyin.

🤷‍♂️ Elimden bu kadarı geldi haha.

Sizin yerinizde olsam canımı dişime takar o Secure Boot'u açarım; formatsa format, yeni PC ise yeni PC. Hahaha!

Eğer bu yola baş koymaya karar verirseniz;

Başlat menüsüne sağ tıklayıp Disk Yönetimi'ni açın ve sürücülerinizin GPT olduğundan emin olun. Bunun için Disk Yönetimi ekranında yukarıdaki listedekilere değil, alttaki grafiğin solundaki disklere bir bir sağ tıklayıp Özellikler > Birimler adımından Bölümleme stili'ne bakıp GPT yazdığından emin olun. MBR yazıyorsa verilerinizi yedekleyip GPT'ye dönüştürün.

Eki Görüntüle 147886

Anakart sürümünün güncel olduğundan emin olun. Kişisel verilerinizi yedekleyin. Anakartınızın destek sayfasında yayınlanan sürücüleri indirip yedekleyin ve temiz kurulum yapın.

Teşekkürler Hocam <3 Başaracağım bu işi :D İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim