Aynen küçücük çoluk çocuk, ninen yaşında kadınlar, deden yaşında adamlar terörist. Açıp Van'dan görüntü bile izlememişsin. Onu geçtim, devlet kutsal değildir. Devlet AKP'nin kendisidir. Devlete kalkan her el de terör ile ilişkilendirilemez. Devlet halkın kölesidir, halk devletin değil. Aç bir Bursa Nutku falan oku.

Hani oturduğun yerden klavye tuşlamaktan utan bari şunu söylerken. Hayatında hiç greve, protestoya, yürüyüşe katıldın mı? Onu bırak aklından bile geçirdin mi? Yok.

Devletin kullanışlı maşaları haline gelmişsiniz, istedikleri gibi güdüyorlar sizi. Terörö şuraya, terörö buraya, apo, pkk diye sayıklaya sayıklaya savruluyorsunuz. Aynen devam edin.
Bebek katili Apo terörist değil midir? PKK devletin yanlışları yüzünden kurulan bir kuruluş mudur? Destekçileri terörist değil midir? Açıklayabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence kararın geri çekilmesi doğru, fakat keşke dem Parti'nin farklı bir adamı çıksaydı. Hani çıkaracağı adamın'da kesinlikle PKK'yla yakınlığı vardır, ama bunun kadar da olmasın, be.

Bebek katili Apo terörist değil midir? Devletin yanlışları yüzünden kurulan bir kuruluş mudur? Açıklayabilir misiniz.
Konuyla ne alakası var? Hem ben nerede "Abdullah Öcalan terörist değildir" demişim?

DEM benim gözümde terör iltisaklıdır. Biz halkın iradesini savunuyoruz. Halk direndi, dayak yedi, darp edildi ve hakkını söke söke aldı. Zulme karşı mukavemetçilere duyurulur. Dalga geçtiğiniz Kürtler mukavemet dersi versin biraz size. Terlemekten kokan koltuklarından kalkarsınız belki bu şekilde.

Konuyla ne alakası var? Hem ben nerede "Abdullah Öcalan terörist değildir" demişim?

DEM benim gözümde terör iltisaklıdır. Biz halkın iradesini savunuyoruz. Halk direndi, dayak yedi, darp edildi ve hakkını söke söke aldı. Zulme karşı mukavemetçilere duyurulur. Dalga geçtiğiniz Kürtler mukavemet dersi versin biraz size. Terlemekten kokan koltuklarından kalkarsınız belki bu şekilde.
O dediğin topluluğun savunduğu adam terörist destekçisi. Hiç birimiz devlete tapmıyoruz burada. Savundukları adam bebek katili Apo'nun doğum gününü kutlayacak ve sonrada bir belediyenin başkanı olmak için aday olacak, mazbatası verilmeyince de ağlayacak. Böyle iş olmaz. O topluluk, terörist destekçilerini savunduğunu bilecek o zaman. Kürtler kime ders veriyor? Türk milleti hiç sokaklara çıkmamış, hakkını aramamış gibi konuşuyorsunuz. Bir de "Kürtler" diye genelleme yapmışsınız. Amacınız sidik yarıştırmaksa, 15 Temmuz 2016'da çoğunluğu Türklerden oluşan ben dahil Ankara ve İstanbul insanları da sokakta haklarını aradılar. "Terlemekten kokan koltuklarından kalkarsınız belki bu şekilde." derken, benim koltuğumu tahmin ettiğin için sana kahin rozeti verilmesi için Sosyal'e başvuru yapacağım, çok iyisiniz. Dikkat ederseniz "Halk" değil "topluluk" dedim, bir halka bunu mâl etmek saçmalıktır. Kimsenin protestosu yasak değil, eğer protesto dediğiniz sokakları yakmak veya kargaşa çıkarmak ise yapamazsınız kusura bakmayın.

"Terlemekten kokan koltuklarından kalkarsınız belki bu şekilde." derken, benim koltuğumu tahmin ettiğin için sana kahin rozeti verilmesi için Sosyal'e başvuru yapacağım, çok iyisiniz.
Benim seslendiklerim İttihatçı kesimdi. Twitter'da kendi yankı odalarında takılıp devrimcilik oynayan klavye delikanlıları. Eğer onlardan biri değilseniz ne âlâ.

O dediğin topluluğun savunduğu adam terörist destekçisi. Hiç birimiz devlete tapmıyoruz burada. Savundukları adam bebek katili Apo'nun doğum gününü kutlayacak ve sonrada bir belediyenin başkanı olmak için aday olacak, mazbatası verilmeyince de ağlayacak. Böyle iş olmaz. O topluluk, terörist destekçilerini savunduğunu bilecek o zaman.
Adam sıradan bir "Apocu" değil. Babası ve kendisi PKK ile savasmış bir aşirete mensup. Şöyle açıklamaları var:

20240402_182552.webp

Dolayısıyla evet, işin sonunda arkasında durulacak biri değil. Dediğim gibi zaten biz de DEM'in ya da vekillerinin arkasında durmuyoruz. Bölge halklarının iradesine sahip çıkıyoruz.

Kürt halkı herhangi bir partide alternatif bulamadıysa bu Türk(iye) siyasetinin sorunudur. Seçmenini, DEM gibi bir illetten kurtaramadıysak öz eleştiri vermeliyiz. "Oy vermeselermiş o zaman" demek ucuzculuktur. Dün oylarına sahip çıktıkları için çoluk çocuk demeden dövüldü bu insanlar. Kim sahip çıktı? DEM dışında kimse. Sadece birbirleri, kendileri vardı ve direndiler. Başardılar.

DEM savunmuyorum. Kendi burjuva siyasetlerine Kürt halkını da meze eden çapulcu sürüsü bunlar. Fırsattan yararlanmayı bilenler yani kısaca. Ama işin sonunda kimse bölge halkının arkasında durmadı. Dediğim gibi, kendileri yaptı ne yaptıysa. DEM de tekrar kendine kredi kazandı ne yazık ki.

Kürtler kime ders veriyor? Türk milleti hiç sokaklara çıkmamış, hakkını aramamış gibi konuşuyorsunuz.
Hitap ettiğim özneyi yukarıda belirttim. Genellemek gibi bir niyetim yok.