Corsair 6200MHz CL28 RAM VDDP Voltaj Ayarları ve ZenTimings 1:1 Mod Stabilite Deneyimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kitten
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 346
TR çapında düşünürsek bu adam iyi bir konumda, yoksa bizimle kıyaslamak yanlış olur AM5 ve RAM özelinde. Diğer konularda da verdiği çoğu bilgi yanlış değil, sadece eleştiri kaldıramıyor adam. Dediğin gibi ekstra emek zaman harcıyorlar, saygımız var da, bu bir yerden sonra hobiden ziyade sapkınlığa dönüşüyor. İstese de vazgeçemezler şu anda bu işten, sigaradan daha kötü bir alışkanlık bu. Ve dediklerini %100 kabul etmek yanlış. Çok saçma şeyler yazdıklarını görüyorum bazılarının. Kendi üstümde deneyip onaylamadığım hiçbir şeyi doğru diye kabul etmeme taraftarıyım.

Zaten denemediğim hiçbir şeyi doğru olarak kabul etmedim ya da savunmadım.
Kaldı ki zamanında bana ZT'dekiler “1.05 VDDP düşük, biraz daha arttırırsan daha iyi olur 6200 için” demişlerdi. Dinlememiştim onları. 1.05'te kullanmaya devam ettim. Sonra C26'dan 28'e düşünce PyPrime sonuçlarına takıldım biraz. 6.77 civarı yüksek geldi. Sonrasında da biraz bakındım Discord'un arama kısmında “VDDP” ile ne yazılmış aratıp baktım. 1.060'a çektim ve sinyal bütünlüğü daha iyi sağlandı sanırım, C28 için alabildiğim en iyi sonucu elde ettim.

Mesele söylenileni olduğu gibi doğru kabul etmek değil. Mesele karşındaki insanın ne kadar vakit harcayıp neleri erişebildiğini bilerek hareket etmek.

Vakit bulabildiğim bir ara AM5 platformda DDR5 1:1 mod tuning rehberi açmayı düşünüyorum.

Adamakıllı Türkçe rehber yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten denemediğim hiçbir şeyi doğru olarak kabul etmedim ya da savunmadım.
Kaldı ki zamanında bana ZT'dekiler “1.05 VDDP düşük, biraz daha arttırırsan daha iyi olur 6200 için” demişlerdi. Dinlememiştim onları. 1.05'te kullanmaya devam ettim. Sonra C26'dan 28'e düşünce PyPrime sonuçlarına takıldım biraz. 6.77 civarı yüksek geldi. Sonrasında da biraz bakındım Discord'un arama kısmında “VDDP” ile ne yazılmış aratıp baktım. 1.060'a çektim ve sinyal bütünlüğü daha iyi sağlandı sanırım, C28 için alabildiğim en iyi sonucu elde ettim.

Mesele söylenileni olduğu gibi doğru kabul etmek değil. Mesele karşındaki insanın ne kadar vakit harcayıp neleri erişebildiğini bilerek hareket etmek.

Vakit bulabildiğim bir ara AM5 platformda DDR5 1:1 mod tuning rehberi açmayı düşünüyorum.

Adamakıllı Türkçe rehber yok.

Dediğim gibi herkese saygım var. Ama benim tek sevmediğim konu şu: “bununla alakalı değil, bu bununla alakalı değil” diyor herkes. ZT DC'sinde de öyle, başka forumlarda da öyle görüyorum. Tabii ki keskin hatlar var, neyin neyi etkilediği bariz belli ama yan etkileri de var bunların ya da başka şeylerle de alakalı. FCLK her yere uğruyor mesela çipte, VDDP-VDDIO-VDDG yanlış etkilediği bir yerde crash yiyebilirsin örneğin.

Bu “alakası yok” diyenler, dümdüz Auto'da 2200 FCLK 6200-6400 stabil açabilenler zaten. Bende en ufak bir sıkıntı bile problem yarattı aylarca; sinyal bütünlüğü falan çok önemli ve ortalıkta yanlış bilgi çok dolanıyor konum fark etmeksizin. Bu VDDG-VDDP 1:1 modda yüksek FCLK'da IMC'ye ekstra yük biniyorken, GDM disabledken, 1-2-1, 1-2-0 Nitro'larda çok önemli bende.

Ve PBO ile ne zaman oynasam her şeyi bozuyor, +100/-10 ötesi bende. Yüksek SoC FCLK kararsızlaştırıyor, VDDP falan artırıyorum, eski BIOS'larda VDDIO da düşürmem gerekiyordu, bu BIOS'larda ona rastlamadım.

@Kitten Nebi'nin DDR5 Türkçe rehberi yeterli değil diyorsun yani :D Nebi Gear Down, Nitro, FCLK kısmını aşırı bahsetmemiş, bir yazayım video altına, bakalım beni de banlayacak mı :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi herkese saygım var. Ama benim tek sevmediğim konu şu bunla alakalı değil bu bunla alakalı değil diyor herkes, ZT dc'sinde de öyle, başka forumlarda da öyle görüyorum. Tabii ki keskin hatlar var, neyin neyi etkilediği bariz belli ama yan etkileri de var bunların ya da başka şeylerle de alakalı. FCLK her yere uğruyor mesela çipte, VDDP-VDDIO-VDDG yanlış etkilediği bir yerde crash yiyebilirsin örneğin.

Bu alakası yok diyenler dümdüz autoda 2200 FCLK 6200-6400 stabil açabilenler zaten. Bende en ufak bir sıkıntı bile problem yarattı aylarca, sinyal bütünlüğü falan çok önemli ve ortalıkta yanlış bilgi çok dolanıyor konum fark etmeksizin. Bu VDDG-VDDP 1:1 modda yüksek FCLK'da IMC'ye ekstra ekstra yük biniyorken, GDM Disabledken, 1-2-1 1-2-0 Nitro'larda çok önemli bende.

Ve PBO ile ne zaman oynasam her şeyi bozuyor, +100/-10 ötesi bende. Yüksek SoC FCLK kararsızlaştırıyor, VDDP falan artırıyorum, eski Bios'larda VDDIO da düşürmem gerekiyordu, bu Bios'larda ona rastlamadım.

@Kitten Nebi'nin DDR5 Türkçe rehberi yeterli değil diyorsun yani :D Nebi Gear down, Nitro, FCLK kısmını aşırı bahsetmemiş, bir yazayım video altına, bakalım beni de banlayacak mı :D

@Kitten Bizim konuya ne olmuş ya :D
Neden böyle birşey yapıldı anlamadım, sırf şu konu için foruma giriyordum, güzelim konu ne hale geldi birde tam bişey yazarken mesajlar kapandı, olacak iş değil

Neden böyle birşey yapıldı anlamadım, sırf şu konu için foruma giriyordum, güzelim konu ne hale geldi birde tam bişey yazarken mesajlar kapandı, olacak iş değil
Valla ne oldu hiç anlamadım, çok fena oyuna geldik :D Vay halimize.

Kim yaptı bunu acaba, forum yetkilisi mi yoksa yapay zeka botu cart curt mu? Ben böyle bir sey görmedim ömrü hayatımda, tüm konu parcalandı. Tüm TR'de tek işe yarar rehber buydu belki de :D

Hangi forumda var bu kadar detaylı 6000-6200-6400 ve detaylı tight sıkı zamanlamalar. Boş boş konuşmadan ibaret hepsi, burdaki gibi derli toplu nasıl bulacak bu insanlar. Bu kadar bilgi zor bulunur diğer forumlarda. TR adına konuşuyorum yoksa globalde çok örneği var overclock sitelerinde.

Bu konuyu böyle kırpan, düzenleyen forum yetkilisi acaba yeterli teknik donanıma sahip mi bu kadar çok merak ettim doğrusu. Yapay zeka botu yaptıysa eğer bunu, tehlike çanları şimdiden çalmaya başlamış demektir. Al sana yapay zeka. @behramabi

Kım verıyor abı bu kadar detaylı bılgıyı, adamlar 1.6-1.7 VDD ver geç diyor çoğu forumda, bu işin mantığını öğrenmek isteyenler bu derli toplu konuya bakmaları yeterliydi oysaki. Şimdi kim neden böyle bir şey yaptı, bilen varsa açıklarsa çok sevinirim :D

Alfaların karşılıklı çatışmasından sanırım hoşlanmıyorlar, pasif beta olursan konu devam ederdi giderdi öyle, ben böyle yorumladım :D

Son düzenleme:
Valla ne oldu hiç anlamadım, çok fena oyuna geldik :D Vay halimize.

Kim yaptı bunu acaba, forum yetkilisi mi yoksa yapay zeka botu cart curt mu? Ben böyle bir sey görmedim ömrü hayatımda, tüm konu parcalandı. Tüm TR'de tek işe yarar rehber buydu belki de :D
Her alanda bilgi paylaşımı vardı, forum adminlerinin yaptığı alenen emeğe saygısızlık. Hadi beni geçtim, @Kitten @Ayhan Dönmez en büyük saygısızlık size sizden bu konu hakkında öğrendiklerimi saysam ansiklopedi bitiririm. Saçma sapan konu başlıkları halinde açılmış birde konular mesajlar karışmış, gereği varmıydi bunun ne sebeple yapıldı, surda epi topu 3-4 kişiyiz zorunuza giden ne oldu @forum yetkilileri

Her alanda bilgi paylaşımı vardı, forum adminlerinin yaptığı alenen emeğe saygısızlık. Hadi beni geçtim, @Kitten @Ayhan Dönmez en büyük saygısızlık size sizden bu konu hakkında öğrendiklerimi saysam ansiklopedi bitiririm. Saçma sapan konu başlıkları halinde açılmış birde konular mesajlar karışmış, gereği varmıydi bunun ne sebeple yapıldı, surda epi topu 3-4 kişiyiz zorunuza giden ne oldu @forum yetkilileri
@Recep Baltaş Eğer bu konu ile ilgilenirse müsait vaktinde, çok sevinirim. Bu bir AI Yapay Zeka işi mi yoksa bir forum yetkilisinin mi müdahalesi. Bu bilgiler hiçbir forumda bu denli detaylı paylaşılmıyor çünkü, emeğe saygısızlık olmuş oldu. Biz uzmanlar olarak bir kaybımız yok, gelip faydalanacak insanlara oldu olan, bilginize.

Benım bir kaybım yok dediğim gibi, insanlara yardımcı olmak için buradayım. Ben işimi aylar öncesinde hallettim ki zaten halletmişken yine de buraya konu açtım 2-3 kişiden destek aldık, fena mı oldu. Bu işin mantığını anlatan yok TR'de doğru düzgün 1-2 kişi dışında, hem forum hem de YouTube'de. Bulan varsa link atsın.

@behramabi Buradan da devam edebilirsin problem yok, SS aldıysan yazdığım detaylı bilgileri, onun üzerinden ilerlersin, sana detaylıca açıklamıştım geçen gün. Ama konu parçalandı.

@Recep Baltaş Eğer bu konu ile ilgilenirse müsait vaktinde, çok sevinirim. Bu bir AI Yapay Zeka işi mi yoksa bir forum yetkilisinin mi müdahalesi. Bu bilgiler hiçbir forumda bu denli detaylı paylaşılmıyor çünkü, emeğe saygısızlık olmuş oldu. Biz uzmanlar olarak bir kaybımız yok, gelip faydalanacak insanlara oldu olan, bilginize.
yapay zeka ile yapılmış gibi duruyor ama Forum yetkilisi müdahalesi ile. @Recep Baltaş mesajları eski konuya taşıyabilirmisiniz? 50 satır birşey yazarken şu konunun kapatılması mesajların saçma sapan anlamı olmayan, cümle bozukluğu ve anlam karışıklığı içeren ayrica paragraflar halinde düzenlenmesi kadar abes bi duruma daha önce hiçbir forumda rastlamadım, bilgiyi yok ediyorsunuz, bilgi katilliği değilde ne bu,hangi forumda bu denli teknik detaya kadar inen bir konu gördünüz acaba? Biz buraya zamanımızı harcıyoruz, hiç mi bilgiye emeğe verilen zamana saygınız yok sizin?

yapay zeka ile yapılmış gibi duruyor ama Forum yetkilisi müdahalesi ile. @Recep Baltaş mesajları eski konuya taşıyabilirmisiniz? 50 satır birşey yazarken şu konunun kapatılması mesajların saçma sapan anlamı olmayan, cümle bozukluğu ve anlam karışıklığı içeren ayrica paragraflar halinde düzenlenmesi kadar abes bi duruma daha önce hiçbir forumda rastlamadım, bilgiyi yok ediyorsunuz, bilgi katilliği değilde ne bu,hangi forumda bu denli teknik detaya kadar inen bir konu gördünüz acaba? Biz buraya zamanımızı harcıyoruz, hiç mi bilgiye emeğe verilen zamana saygınız yok sizin?
Ben de aylarımı harcadım gerçekten, tüm bilgiler derli topluydu, düzeltilebiliyorsa düzeltilir, düzeltilemiyorsa sağlık olsun. Nasıl olduğu hakkında hiçbir bilgim yok benim de, saçma sapan bir olay oldu. Bazen konu dışına taşılmış olabilir ama bu denli radikal bir kararı da gerektirecek bir muhabbet bence yaşanmadı.

Ansiklopedi açıp okuman lazım bu bilgi ve tecrübeyi elde etmen için, onun yerine gelip bu forumu okuyordun :D

Zaten ülkemiz insanı okumayı yazmayı çok sevmez, ayrıca bu tarz şeylere erişim kısıtlı bahsettiğim üzere. Forumlarda da çok trash talk dönüyor, gerçek bilgiye ulaşmada zorluk yaşıyor insanlar. Bu denli bölük pörçük yapılması işi daha da zorlaştırıp konu bütünlüğünü bozar. Çok yanlış bir karar verilmiş, karar merci kim ise, böyle bir şeye ben de rastladığımı hatırlamıyorum.

Benım bu konuyu açma sebebim, eşi benzerine rastlanmamış olmasaydı TR'de özellikle yok bu denli derli toplu anlatan. Ve deneyimli gördüğüm 2 kişi ile yola devam ettim. Onlar nadide kumaş biliyorsun, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum özellikle konuya çok katkı veren bu 2 kişiye. Ben bu konuyu açmaya da bilirdim, bir kaybım olmazdı. 2 yabancı dilim var, search kabiliyetim de yerinde, zaten bildiğim şeylerdi, öncesinde de bu işlerle uğraştım 1 yıl. 9800X3D'de ilk defa uğraşma gereği duydum ve paylaşma gereği.

EXPO açmayı bile bilmiyor insanlar hala, ya da 6400-7200 kit alıp gerçekten de 1:1 modda çalıştırdığını zannediyor. Çok bilgi eksikliği varken böyle bir konuyu heba etmek yakışmadı.

Son düzenleme:
Ben de aylarımı harcadım gerçekten, tüm bilgiler derli topluydu, düzeltilebiliyorsa düzeltilir, düzeltilemiyorsa sağlık olsun. Nasıl olduğu hakkında hiçbir bilgim yok benim de, saçma sapan bir olay oldu. Bazen konu dışına taşılmış olabilir ama bu denli radikal bir kararı da gerektirecek bir muhabbet bence yaşanmadı.

Ansiklopedi açıp okuman lazım bu bilgi ve tecrübeyi elde etmen için, onun yerine gelip bu forumu okuyordun :D

Zaten ülkemiz insanı okumayı yazmayı çok sevmez, ayrıca bu tarz şeylere erişim kısıtlı bahsettiğim üzere. Forumlarda da çok trash talk dönüyor, gerçek bilgiye ulaşmada zorluk yaşıyor insanlar. Bu denli bölük pörçük yapılması işi daha da zorlaştırıp konu bütünlüğünü bozar. Çok yanlış bir karar verilmiş, karar merci kim ise, böyle bir şeye ben de rastladığımı hatırlamıyorum.
Harfi harfine katılıyorum, bir tane TR bazlı ramlerin timingine, voltajlardan, biosuna, biosundan, stabilite testlerine inen bahseden bir konu yok, daldan dala indik, a-dan z-sine kadar gittik, insanlar direk expo açıp sonra neden ben istediğinim akıcılığı alamiyorum demesin diye, surda 3-4 kişi bilgi istişaresinin kime ne zararı vardı ben bunu anlayamadım

Hep global misali forumlarda görüyoruz, bu konuları çoğu İngilizce olduğu için translate zahmetinden kurtardik daha doğrusu kurtardınız, ben şahsen daha çok öğrendim paylaşma kısmında sizin elinize su dökülemez, ama öğrendiğimi
hep sonuçlarıyla beraber burda paylaştım. Yapay zeka gerçekten esir alıyor dünyamizi yavaş yavaş ve acı bir şekilde öğreterek

Son düzenleme:
Harfi harfine katılıyorum, bir tane TR bazlı ramlerin timingine, voltajlardan, biosuna, biosundan, stabilite testlerine inen bahseden bir konu yok, daldan dala indik, a-dan z-sine kadar gittik, insanlar direk expo açıp sonra neden ben istediğinim akıcılığı alamiyorum demesin diye, surda 3-4 kişi bilgi istişaresinin kime ne zararı vardı ben bunu anlayamadım
Dediğim gibi alfalardan hoşlanmazlar, pasif ve beta olursan hiçbir ortamda, hiçbir şekilde sıkıntı yaşamazsın. Ama ne zamanki dediğim dedik diyip peşini bırakmazsan nihayetinde bu sonuç hasıl olur. Bir ara konuya uğrayan bir arkadaşa forum ahlakı dersi verdim, ama onu anlamadığı gibi gitti dislike attı tüm yorumlara. Sıfır bilgi ve tecrübe ile yaptı bir de bunu, konuya sıfır katkı verip sırf AMD fanboyu diye geldi tüm yorumlara dislike attı, sonra yok oldu gitti.

Bu olaya da forum yetkilisi tarafından müdahale edildi tabii, ben de ses etmedim. Ben daha önce de söylediğim gibi çok önceden halletmiştim zaten kendi adıma çoğu şeyi, sadece 1-2 expert ile onaylama gereği duydum. Özelden de çok rahatsız ettiğim oldu, bildiğim halde ya da şüpheye düştüğüm anda soru sormayı ve bunu tasdik etmeyi seven birisiyim. Bu da çok sevilen bir özellik değildir, yeri geldi cevap verdiler, yeri geldi vermediler. Kimse kimseyle uğraşmak zorunda değil özelden. Sonuçta yardımları dokundu mu dokundu. Benim sizlere yardımım dokundu mu, dokundu.

Bu bilgileri başka forumda bu denli bilinçli kişiler tarafından yönetilip yönlendirilerek bulabilir miydin, kesinlikle hayır. Öyle bir şey ben bulsaydım, bu konuyu açmazdım zaten. Ama artık yaş da ilerledi ve umursamazlık başladı bu tarz şeyleri, çocuk değiliz yani. Böyle bir karar verilmişse ben okeyim. Yapacak bir şey yok. Bu konu da kapanmadan buradan yardımcı olabilirim sana :D @behramabi

@behramabi Sarı sitedeki 7800X3D ve 9800X3D ana konularında 100-200 sayfalık binlerce konuşmanın, bir anda böyle silindiğini düşün, bence bu da ondan farksız oldu. Sanırım nokta, virgüle dikkat etmedik ondan oldu. 5 yıl liseyi 2 yabancı dil ile bitirdik, üstüne 6 yıl Tıp bitirdik, demek ki yeterli eğitimi alamadık ki böyle oldu. Hayatın her dönemi bir ders niteliğinde.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt