diazpov

Başarılı
Merhabalar, genel olarak whey protein kullanıyorum. Ancak vegan protein ile arasında, tabii ki siteden siteye değişmekle birlikte, yaklaşık 2 kat fiyat farkı olduğunu görüyorum.

Bu durumda vegan protein fiyat açısından oldukça mantıklı geliyor fakat vegan protein hakkında çok fazla bilgim yok. Bu konuda beni biraz aydınlatabilir misiniz?

Vegan protein ile whey protein arasında ne gibi farklar var? Özellikle bütçesini çok zorlamak istemeyen ve proteini günlük olarak kullanacak biri için hangisi daha mantıklı olur?

Fiyat farkını da göz önünde bulundurduğumuzda whey protein almak mı daha mantıklı, yoksa vegan protein de benzer şekilde iş görür mü? Protein kalitesi, aminoasit profili, sindirim, günlük kullanım ve kas gelişimi açısından aralarında ne gibi farklar bulunuyor?

Bu konular hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Bezelye'den alacağın protein ve peynir altı suyundan üretilmiş bir şeyden alacağın protein'in arasında çok fark var. İkiside protein ve 1 ölçekte yakın değerler var fakat bu proteinin emilim ve kalitesi düşük. Amino asit olarakta vegan protein diye sattıkları bezelye üretimi toz whey protein ile yarışacak çeşitliliğe sahip değil.

Fakat elbette kaliteli bir vegan protein alırsan whey proteine eş değer kalitede markalar var fakat o zamanda fiyat avantajı kayboluyor. Magnezyum formları gibi düşünebilirsin bunu, oksit olan her zaman ucuz ve bol bol ekliyorlar ama yarısı kadar mg'daki bisglisinat kadar etkili değil.

Vegan proteinlerin geneli Pea protein oluyor istisnalar hariç. Pea protein, kas protein sentezi için gerekli olan tüm esansiyel aminoasitleri içeriyor, yani aslında yakın seviyede protein kaynakları fakat antrenman sonrası kana karışma sırasında Pea protein çok daha uzun süreleri buluyor. Whey ise 1-2 saat içerisinde kas protein sentezi için kana karışan bir yapıya sahip.

Ek olarak Pea proteinin çok topraksı bir dokusu ve içimi zor bir yapısı var. Fiyatının ucuz olması biraz da ondan.

Hayvansal açıdan eğer laktoz intoleransınız yoksa vegan protein yerine kazein içeren ürünleri tüketmek daha ekonomik ve daha lezzetli bir alternatif bence, light süt mesela iyi bir alternatif. Vegan değilseniz Pea proteine para harcamanın bir manası yok ikisi de yakın sürede sindiriliyor bari hayvansal protein almış olursunuz, 1L light süt o kadar da pahalı değil.

Bezelye'den alacağın protein ve peynir altı suyundan üretilmiş bir şeyden alacağın protein'in arasında çok fark var. İkiside protein ve 1 ölçekte yakın değerler var fakat bu proteinin emilim ve kalitesi düşük. Amino asit olarakta vegan protein diye sattıkları bezelye üretimi toz whey protein ile yarışacak çeşitliliğe sahip değil.

Fakat elbette kaliteli bir vegan protein alırsan whey proteine eş değer kalitede markalar var fakat o zamanda fiyat avantajı kayboluyor. Magnezyum formları gibi düşünebilirsin bunu, oksit olan her zaman ucuz ve bol bol ekliyorlar ama yarısı kadar mg'daki bisglisinat kadar etkili değil.
Aradaki farkı net olarak anladım teşekkür ederim.

Vegan proteinlerin geneli Pea protein oluyor istisnalar hariç. Pea protein, kas protein sentezi için gerekli olan tüm esansiyel aminoasitleri içeriyor, yani aslında yakın seviyede protein kaynakları fakat antrenman sonrası kana karışmada Pea protein çok daha uzun süreleri buluyor, Whey ise 1-2 saat içerisinde kas protein sentezi için kana karışan bir yapıya sahip.

Ek olarak Pea proteinin çok topraksı bir dokusu ve içimi zor bir yapısı var. Fiyatının ucuz olması biraz da ondan.

Hayvansal açıdan eğer laktoz intoleransınız yoksa vegan protein yerine kazein içeren ürünleri tüketmek daha ekonomik ve daha lezzetli bir alternatif bence, light süt mesela iyi bir alternatif.
Vakit ayırıp açıkladığınız için teşekkürler.

Light süt için hocam... Mis gibi kazein valla 7-8 saatte kana da karışır fiyatı da cep yakmaz. 1L'si 65 TL :D, litre başı 33gr protein var.
3 harflı marketin birinde 1L süt 33 liraydı daha geçen aldım yanlış hatırlamıyorsam da 30-33gr protein vardı alıyorum kafama dikiyorum 1 litre zaten su gibi gidiyor. :D