Viper Venom 4x16 GB 6000 MHz CL30 RAM'in BIOS'taki ayarları nasıl olmalı?

Eren Çakır

Uzman
Herkese merhaba,

PVV516G60C30 Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 DDR5 4x16 GB olacak şekilde MSI B650 Tomahawk anakart ve R7 9800X3D işlemciye bağladıktan sonra EXPO açtım ama görüntü alamadım. BIOS ayarlarım ne olmalı? Yardımcı olabilir misiniz?

4 slotu da doldurmak sorun çıkarabiliyor AMD'de. Bende de 2x16 GB var ama 2x daha alamıyorum korkudan.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 slotu da doldurmak sorun çıkarabiliyor AMD'de. Bende de 2x16 GB var ama 2x daha alamıyorum korkudan.
2x16 kullanıyordum elimde 2 adet daha ver diye denemek istedim. Ama 2x16 iken de sorun çıkarmıştı EXPO'da. DRAM hızını 6000'e çekerek çözmüştüm. Şu an görüntü alamıyorum, anakarttaki RAM ışığı sönmüyor.

O muhabbet AMD ile sınırlı değil, Intel'i de kapsıyor lakin başa dönersek bu bir sorun değil. Günümüz anakartlarının çoğu Daisy Chain RAM topolojisini destekliyor, bu topoloji de 2 modül RAM kullanmaya yönelik. Tabii bu demek değildir ki 4 modül RAM takarsan sorun yaşarsın. Ne olur, 4 modül 6000 MHz kullanman gereken RAM'i 5800 MHz falan kullanabilirsin ama 2 modüle düştüğün takdirde aynı kapasiteyi 6000 MHz kullanabilme şansın olur. 4 modül RAM için T-Topology anakart almak gerekiyor fakat T-Topology anakartlar yok denecek kadar az ve o kadar önemli değil.

@Eren Çakır BIOS güncellemen lazım ilk etapta, AGESA 1.2.0.3g olmasına dikkat et, 1.2.7.0 henüz diğer kartlara çıkmadı ASUS haricinde. 4x16 6000 açmak uzmanlık ister, bellek kontrolcüyü fazlasıyla zorluyor şu an için, eğer açma şansın varsa da VDDP ve VSoC voltajlarına abanman gerekecek, anakart 4x16 EXPO açtığında 1.3 veriyor olması lazım Auto ama VDDP düşük verir, onu 1.15 deneyebilirsin mesela, bir de Nitro ayarları ile desteklemen lazım. Bilmeyen adam için zor şeyler bunlar. 2x16 anca açarsın düz EXPO kullanırım dersen, söylediğim AGESA'da 4 DIMM için iyileştirmeler vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…