D vitamini kullanan arkadaşlar için küçük bir not: Form olarak D3 + K2 tercih etmek daha iyi olabilir.

Nutraxin D3 K2 hakkında ne düşünüyorsun?

Bu takviyelerin kullanımı şart mı sizce?

Meyve ve sebze tüketimi, öğün atlama alışkanlığım sebebiyle kullanıyorum. Elbette şart değil. Her şeyin doğalını bulmak oldukça zorlaştı ve alım gücü yetersizliği sebebiyle yerini multivitamin ile doldurmaya çalışıyorum desem yeridir. İyi hissediyorum ve işe yarıyor.

Geçen başka bir durumum için kan tahlili verdim orda durumumdan bağımsız B12 eksikliğim çıktığı için sprey takviye kullanıyorum. Gerçi pek de gerekli değil kritik düzeyde değilse eksiklik, çoğu meyve sebzede var diye biliyorum.

Nutraxin D3 K2 hakkında ne düşünüyorsun?

Daha önce Nutraxin marka bir ürün kullanmadım. Açıkçası güvenilirlik ve kurumsallık tarafına çok hâkim değilim; sertifikalarını da detaylıca incelemedim. Ancak piyasada oldukça yaygın satılıyor ve reklamları da ana akım mecralarda yer alıyor. Eğer kullanıcı geri bildirimlerinde ciddi bir sorun yoksa değerlendirilebilir bir marka gibi duruyor.

Ben bu markanın ürünlerinde şuna dikkat etmiştim: Bazı ürünlerinde, diğer markalara kıyasla içerik değerleri daha yüksek görünüyor. Örneğin balık yağı ürünlerinde yeterli EPA + DHA seviyesine ulaşmak genelde zor oluyor; en son baktığımda bu seviyeleri Nutraxin’de görmüştüm. Tabii bu, kağıt üzerindeki değerler.

Takviye konusunda net tavsiye vermek her zaman zor. Ne olursa olsun, alınan ürünün orijinalliği en kritik konu. Bu yüzden mutlaka güvenilir ve bilinen satıcılardan satın almaya özen gösterilmeli.

B kompleks + Magnezyum kompleks + D3K2 tabletleri kullanıyorum, yükleme dozu olarak değil takviye olarak tabii. Bazıları kafasına göre 20-30 bin ünitelik vitamin ampülünü kafaya dikiyor falan aman tahlilsiz veya doktora danışmadan böyle bir şey yapmayın. Günlük ihtiyacı karşılayacak kadar alınan takviyeler genel olarak farklı bir sağlık sorununuz yoksa paket üzerindeki dozda güvenli deniyor.

Daha önce nutraxin marka bir ürün kullanmadım. Açıkçası güvenilirlik ve kurumsallık tarafına çok hâkim değilim; sertifikalarını da detaylıca incelemedim. Ancak piyasada oldukça yaygın satılıyor ve reklamları da ana akım mecralarda yer alıyor. Eğer kullanıcı geri bildirimlerinde ciddi bir sorun yoksa değerlendirilebilir bir marka gibi duruyor.

Ben bu markanın ürünlerinde şuna dikkat etmiştim: Bazı ürünlerinde, diğer markalara kıyasla içerik değerleri daha yüksek görünüyor. Örneğin balık yağı ürünlerinde yeterli epa + dha seviyesine ulaşmak genelde zor oluyor; en son baktığımda bu seviyeleri Nutraxin'de görmüştüm. Tabii bu, kağıt üzerindeki değerler.

Takviye konusunda net tavsiye vermek her zaman zor. Ne olursa olsun, alınan ürünün orijinalliği en kritik konu. Bu yüzden mutlaka güvenilir ve bilinen satıcılardan satın almaya özen gösterilmeli.

D3 için hangisini tercih ediyorsun?

Daha önce Nutraxin marka bir ürün kullanmadım. Açıkçası güvenilirlik ve kurumsallık tarafına çok hâkim değilim; sertifikalarını da detaylıca incelemedim.
Sahibi Bioxcin, Bioblas ve Bioder gibi markaların da sahibi olan Biota. Nutraxin markası altında 40 küsür ülkeye de satış yapıyorlarmış galiba.