Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

light

Üyecik
Merhaba,

VPN ile belirli bir internet sitesine giriş yaptım ve bir bayana ulaştım. Sistem otomatik olarak "Merhaba, sizinle birlikte olmak istiyorum, detayları öğrenebilir miyim" şeklinde bir mesaj atmış, bunu ise sonradan fark ettim. Sabahleyin o numaradan "Sen kim oluyorsun da benim 17 yaşındaki kızıma böyle bir teklifte bulunuyorsun? Seni de numarasını yayan kişiyi de şikayet edeceğim" şeklinde bir mesaj geldi. Bu mesajı umursamadım ve sildim. Herhangi bir görüşmem veya konuşmam olmadı. Bu arada kamu personeliyim (sözleşmeli). Neler yapabilirim? Başımın belaya girmesinden endişe duyuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Kuvvetle muhtemel bir oltalama yöntemiyle dolandırılmaya çalışılıyorsunuz. Şayet dediğiniz şekilde bir iletişim kurmadıysanız endişelenmeyin ve iletişim kurmamaya devam edin. Muhtemelen sizden para isteyecekler ancak herhangi bir ödeme yapmayın. Bir kere ödeme yaptığınız takdirde bunun devamı gelecektir.

Eğer bahsettiğiniz şekilde bir iletişim kurmadıysanız, gerçekten bir şikayet yapılması durumunda da korkacağınız bir şey olmamalı zaten. İnternet ortamında vakit geçirirken daha güvenli ve temkinli hareket etmeye gayret edin.
Merhaba,

VPN ile belirli bir internet sitesine giriş yaptım ve bir bayana ulaştım. Sistem otomatik olarak "Merhaba, sizinle birlikte olmak istiyorum, detayları öğrenebilir miyim" şeklinde bir mesaj atmış, bunu ise sonradan fark ettim. Sabahleyin o numaradan "Sen kim oluyorsun da benim 17 yaşındaki kızıma böyle bir teklifte bulunuyorsun? Seni de numarasını yayan kişiyi de şikayet edeceğim" şeklinde bir mesaj geldi. Bu mesajı umursamadım ve sildim. Herhangi bir görüşmem veya konuşmam olmadı. Bu arada kamu personeliyim (sözleşmeli). Neler yapabilirim? Başımın belaya girmesinden endişe duyuyorum.
Öncelikle, böyle bir durumda endişe duymanız oldukça doğal. İşte atabileceğiniz bazı adımlar:

1. Mesajları Saklayın: Aldığınız mesajları ve konuşmaları saklayın. Bu, ileride bir durum söz konusu olursa kanıt niteliğinde olabilir.

2. VPN’i Kapatın: Eğer bir VPN aracılığıyla bir siteye girdiyseniz, bu durumda kişisel bilgilerinizi koruma altına almak için VPN kullanmayı sonlandırmanız iyi bir fikir olabilir.

3. Hukuki Destek Alın: Durum ciddi görünüyorsa, bir avukatla iletişime geçerek profesyonel hukuki destek alabilirsiniz. Bu şekilde haklarınızı daha iyi koruyabilirsiniz.

4. Güvenlik Önlemleri Alın: Kişisel bilgilerinizi korumak için sosyal medya hesaplarınızı gizli yapabilir, kimlik bilgilerinizi paylaşmamaya dikkat edebilirsiniz.

5. Şikayet Edin: Eğer tehdit içerikli bir mesaj aldıysanız, bu durumu ilgili makamlara şikayet edebilirsiniz. Bu sizin korunmanıza yardımcı olabilir.

6. Kamu Görevlisi Olmanız: Sözleşmeli bir kamu personeli olduğunuz için, çalıştığınız kuruma da durumu bildirmeniz faydalı olabilir. Herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda destek alabilirsiniz.

Unutmayın ki tehditler ciddiye alınmalıdır ve kendinizi korumak için gerekli adımları atmanız önemlidir.

Şu numaraları yemeyin artık 26 sene oldu internetle tanışalı.

Merhaba,

Kuvvetle muhtemel bir oltalama yöntemiyle dolandırılmaya çalışılıyorsunuz. Şayet dediğiniz şekilde bir iletişim kurmadıysanız endişelenmeyin ve iletişim kurmamaya devam edin. Muhtemelen sizden para isteyecekler ancak herhangi bir ödeme yapmayın. Bir kere ödeme yaptığınız takdirde bunun devamı gelecektir.

Eğer bahsettiğiniz şekilde bir iletişim kurmadıysanız, gerçekten bir şikayet yapılması durumunda da korkacağınız bir şey olmamalı zaten. İnternet ortamında vakit geçirirken daha güvenli ve temkinli hareket etmeye gayret edin.

Çözüm