Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Floxran

Çalışkan
Merhaba, forumda yeniyim. Eğer hatam varsa kusuruma bakmayın. Arch Linux'ta Hyprland kullanıyorum ama Discord'da hiçbir türlü ekran paylaşımı yapamıyorum. Xdg-desktop-portal-Hyprland gibi paketler yükledim ama nafile. OBS Studio'da ekranımı görüyor ama Discord'da bir türlü ekran paylaşımı yapamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi sosyaller dilerim.

Çözüm
xwaylandvideobridge ile beraber denemeniz gerek.

xwaylandvideobridge 'yi mevcut discord sürümü ile beraber kullanmanız için fake bir X11 çevresine ihtiyacınız var. Bunun için de XDG_SESSION_TYPE=x11 çevre değişkenine ihtiyacınız var. Paketi kurduktan sonra Discord'u şu şekilde çalıştırabilirsiniz:

env XDG_SESSION_TYPE=x11 discord

Alternatif olarak Vesktop veya Webcord gibi Client'lere yönelebilirsiniz. Ama bu durum için gerek duyacağınız bir şey değil.
Merhaba, forumda yeniyim. Eğer hatam varsa kusuruma bakmayın. Arch Linux'ta Hyprland kullanıyorum ama Discord'da hiçbir türlü ekran paylaşımı yapamıyorum. Xdg-desktop-portal-Hyprland gibi paketler yükledim ama nafile. OBS Studio'da ekranımı görüyor ama Discord'da bir türlü ekran paylaşımı yapamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi sosyaller dilerim.
Discord'u nereden indirdiniz?

xwaylandvideobridge 'yi mevcut discord sürümü ile beraber kullanmanız için fake bir X11 çevresine ihtiyacınız var. Bunun için de XDG_SESSION_TYPE=x11 çevre değişkenine ihtiyacınız var. Paketi kurduktan sonra Discord'u şu şekilde çalıştırabilirsiniz:

Alternatif olarak Vesktop veya Webcord gibi Client'lere yönelebilirsiniz. Ama bu durum için gerek duyacağınız bir şey değil.

Son düzenleme:
Çözüm

xwaylandvideobridge'yi mevcut Discord sürümü ile beraber kullanmanız için fake bir X11 çevresine ihtiyacınız var. Bunun için de XDG_SESSION_TYPE=x11 çevre değişkenine ihtiyacınız var. Paketi kurduktan sonra Discord'u şu şekilde çalıştırabilirsiniz:

Alternatif olarak vesktop veya webcord gibi Client'lere yönelebilirsiniz. Ama bu durum için gerek duyacağınız bir şey değil.

Usta dediğin gibi paketi AUR'dan indirdim ve kurdum env XDG_SESSION_TYPE=x11 discord koduyla başlattım ama yine aynı şekilde ekran paylaşamıyorum.

1743720065792.webp

Hem Pacman'den denedim hem AUR'dan discord_arch_electron paketini yükliyerek denedim. Şu an discord_arch_electron kullanıyorum.

1743746927533.webp

Daha öncede burayı denemiştim şimdi tekrar denedim ama yine olmadı.

Ekstra olarak Install xdg-desktop-portal and friends kısmında önerilen kısmını denediğimde Hyprultis'i kaldırıp hyprultis-git'i yüklettirdi. Yüklenip kurulduktan sonra OBS gören ekranı görmemeye başladı. O yüzden önerilmeyen kısımdan devam ettim.

Sorun muhtemelen Hyprland'in kendisinde, Discord bu özelliği aylardır sunmuş durumda ve bilinen en iyi 2 compositor (Mutter, KWin) gayet iyi çalıştırıyor. Ayrıyeten Hyprland'in loglarına bakın, muhtemelen bir şeyler yazıyordur.

Sorun muhtemelen Hyprland'in kendisinde, Discord bu özelliği aylardır sunmuş durumda ve bilinen en iyi 2 compositor (Mutter, KWin) gayet iyi çalıştırıyor. Ayrıyeten Hyprland'in loglarına bakın, muhtemelen bir şeyler yazıyordur.
[ERR] onWindowRemovedTiling node null? Hata olarak sadece bununla karşılaştım.