Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Floxran

Çalışkan
Merhaba, forumda yeniyim. Eğer hatam varsa kusuruma bakmayın. Arch Linux'ta Hyprland kullanıyorum ama Discord'da hiçbir türlü ekran paylaşımı yapamıyorum. Xdg-desktop-portal-Hyprland gibi paketler yükledim ama nafile. OBS Studio'da ekranımı görüyor ama Discord'da bir türlü ekran paylaşımı yapamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi sosyaller dilerim.

Çözüm
xwaylandvideobridge ile beraber denemeniz gerek.

xwaylandvideobridge 'yi mevcut discord sürümü ile beraber kullanmanız için fake bir X11 çevresine ihtiyacınız var. Bunun için de XDG_SESSION_TYPE=x11 çevre değişkenine ihtiyacınız var. Paketi kurduktan sonra Discord'u şu şekilde çalıştırabilirsiniz:

env XDG_SESSION_TYPE=x11 discord

Alternatif olarak Vesktop veya Webcord gibi Client'lere yönelebilirsiniz. Ama bu durum için gerek duyacağınız bir şey değil.
systemctl status xdg-desktop-portal-wlr komutunun çıktısını paylaşır mısınız?

Bu arada Vesktop veya Webcord gibi Client'lere de yönelmeyi deneyebilirsiniz dediğim gibi.
1743757579085.webp

Durum bu.

Vesktop gibi bir Client ile beraber deneyin. Devam etmesi durumunda:

Buradaki adımları uygulayıp kontrol edin.

Vesktop'u denedim ama aynı şekilde çökme olmuyor ama ekran paylaştığım gözükmüyor. Yani hiç yayında falan demiyor.

Attığın linkteki gösterdiklerini yapabildiğim kadarıyla yapmaya çalıştım ama sonuç aynı.

Vesktop'u denedim ama aynı şekilde çökme olmuyor ama ekran paylaştığım gözükmüyor. Yani hiç yayında falan demiyor.

Attığın linkteki gösterdiklerini yapabildiğim kadarıyla yapmaya çalıştım ama sonuç aynı.
xdg-desktop-portal-wlryi tekrar kaldırıp xdg-desktop-portal-hyprlandı tekrar kurun. Ardından config üzerinde env kısmını şu şekilde değiştirin:

env = XDG_CURRENT_DESKTOP,Hyprland

Ardından şu ayarları da ekleyin:

Kod:
exec-once = dbus-update-activation-environment --systemd WAYLAND_DISPLAY XDG_CURRENT_DESKTOP
exec-once = dbus-update-activation-environment --systemd --all
exec-once = systemctl --user import-environment WAYLAND_DISPLAY XDG_CURRENT_DESKTOP

Yeniden başlatıp kontrol edin.

xdg-desktop-portal-wlryi tekrar kaldırıp xdg-desktop-portal-hyprlandı tekrar kurun. Ardından config üzerinde env kısmını şu şekilde değiştirin:

Ardından şu ayarları da ekleyin:

Kod:
exec-once = dbus-update-activation-environment --systemd WAYLAND_DISPLAY XDG_CURRENT_DESKTOP
exec-once = systemctl --user import-environment WAYLAND_DISPLAY XDG_CURRENT_DESKTOP

Yeniden başlatıp kontrol edin.

Kod:
# AUTOSTART

exec-once = waybar & hyprpaper
exec-once=dbus-update-activation-environment --systemd WAYLAND_DISPLAY XDG_CURRENT_DESKTOP

exec = /usr/lib/polkit-gnome/polkit-gnome-authentication-agent-1

exec-once = xwaylandvideobridge

windowrule = opacity 0.0 override, class:^(xwaylandvideobridge)$
windowrule = noanim, class:^(xwaylandvideobridge)$
windowrule = noinitialfocus, class:^(xwaylandvideobridge)$
windowrule = maxsize 1 1, class:^(xwaylandvideobridge)$
windowrule = noblur, class:^(xwaylandvideobridge)$
windowrule = nofocus, class:^(xwaylandvideobridge)$

# ENVIRONMENT VARIABLES

env = XCURSOR_SIZE,24
env = HYPRCURSOR_SIZE,24

debug:disable_logs = false

Bu şekilde doğru mu ?

Kod:
# AUTOSTART

exec-once = waybar & hyprpaper
exec-once=dbus-update-activation-environment --systemd WAYLAND_DISPLAY XDG_CURRENT_DESKTOP

exec = /usr/lib/polkit-gnome/polkit-gnome-authentication-agent-1

exec-once = xwaylandvideobridge

windowrule = opacity 0.0 override, class:^(xwaylandvideobridge)$
windowrule = noanim, class:^(xwaylandvideobridge)$
windowrule = noinitialfocus, class:^(xwaylandvideobridge)$
windowrule = maxsize 1 1, class:^(xwaylandvideobridge)$
windowrule = noblur, class:^(xwaylandvideobridge)$
windowrule = nofocus, class:^(xwaylandvideobridge)$

# ENVIRONMENT VARIABLES

env = XCURSOR_SIZE,24
env = HYPRCURSOR_SIZE,24

debug:disable_logs = false