Ben FX 6300 ile kullanıyordum, o zamanlar yeni çıkmıştı. O işlemcide bile performans kaybı yaşamıyordum çünkü debloat işlerini iyi yapmıştım. Aradan yıllar geçmiş hala 10 mu iyi olacak? O zaman bu mühendisler zenginlere çalışıyor desene.

Windows 11'den Windows 10'a geçiş yaptım ve bugün sizlere Windows 11'e göre farklarını anlatacağım.

Arayüz:
Windows 10'da Windows 11'e göre tamamiyle kendine göre uyumlu bir işletim sistemi. Yani bence hala güzel ve kendine göre uyumlu.
Dosya Gezgini kullanırken sekmelere alışmış biri olarak Windows 10'da ilk hissettiğim eksiklik bu oldu Windows 11'e göre dosya taşımak biraz daha zahmetli oluyor.

Kontrol merkezi yok ve bildirim bildirim çubuğuyla bütün bir şekilde çalışıyor Windows 11'de ise kontrol merkezi ve bildirim merkezi ayrı ve daha güzel bir görünüme sahip.

Akıcılık:

Windows 10'da Dosya Gezgini Windows 11'e göre gözle görülür bir farkla çok daha hızlı açılıyor.
Başlat menüsünü açarken uygulama vs. başlatırken çok daha akıcı ve hızlı açılıyor. Windows 11'de ise bu durum daha yavaş ve sanki daha düşük ekran tazeleme oranım var mış gibi hissettiriyor.

Performans:

Windows 10, Windows 11'e göre oyunlarda çok daha iyi bir sonuç sağlıyor. Valorant ve Fortnite gibi oyunlarda Windows 11'e göre gözle görülür bir fark hissettim. (15-20 FPS kadar)

Depolama:

Windows 10, Windows 11'e göre daha az yer (10 GB) kaplıyor.

Genel yorumum: Windows 10 kendi tasarımıyla tamamiyle uyumlu bir işletim sistemi Windows 11 ise hala daha kendi arayüzüyle tamamiyle uyumlu bir işletim sistemi değil Windows 10'dan kalma menülere rastlamamız mevcut. Görünüm olarak Windows 11 daha iyiyken akıcılık ve oyun performansında hala daha gözle görülür farklar mevcut.

Eki Görüntüle 65032

Eki Görüntüle 65033

İşletim sistemim Ryzen 3 2200G 16 GB RAM ve APU sisteme sahibim. Windows 11 24h2'den Windows 10'a geçiş yapıldı.

Ayrıca bu inceleme değil bildiğin taraflı bir inceleme olmuş. Windows 11'in hiçbir iyi yanı yokmuş gibi lanse etmişsiniz 👎

Aslında konu incelemeden daha çok Windows 10'un Windows 11'den daha iyi yönlerini sıralamaya dönmüş. :)

Bu arada "Windows 11'den daha iyi yönleri" derken konu sahibi arkadaşa göre daha iyi yönleri aslında. Hatta onun sistemine göre daha iyi yönleri de diyebiliriz. Benim sistemimde Windows 11 daha performanslı ve daha akıcı çalışıyor. Windows 11'i 22H2'den beri kullanıyorum.

Windows 11'i beğeniyorum diye Windows 10'u kötülemiyorum. Windows 10 da çok güzel bir işletim sistemi. Uzun bir süre gayet keyifli ve memnun bir şekilde Windows 10 da kullandım. Zaten bu konuda neden her iki işletim sistemi için fanboy'luk yapılıyor onu da anlamış değilim.

Canınız hangisini istiyorsa onu kullanın arkadaşlar. Kendinizi kasmayın bu kadar.

Tepkisellik konusunda Windows 11'de facia yaşadım. İki sistemde de bloatwareler varken Windows 10 çok daha akıcı.

i5-10300H, 16 GB RAM, 512 GB SSD, GTX 1650 sistemde kullandım.

Bende i5 12500H, RTX 3050, 16 GB RAM var tepkisellik konusunda hiçbir sorun yaşamıyorum çok akıcı.

Ayrıca bu inceleme değil bildiğin taraflı bir inceleme olmuş. Windows 11'in hiçbir iyi yanı yokmuş gibi lanse etmişsiniz 👎

Hocam 2 yıldır Windows 11 kullanıyorum ve uzun aradan sonra Windows 10'a geçtim ayrıca Windows 11 tasarım konusunda çok güzel sadece tepkime ve bazı uygulamaların açılış süresi bir tık daha uzun FPS konusu da o kadar önemli değil benim için ama belirtmek istedim.

Ben FX 6300 ile kullanıyordum, o zamanlar yeni çıkmıştı. O işlemcide bile performans kaybı yaşamıyordum çünkü debloat işlerini iyi yapmıştım. Aradan yıllar geçmiş hala 10 mu iyi olacak? O zaman bu mühendisler zenginlere çalışıyor desene.

Hocam benim sistemimde akıcılık tepkime ve oyunlarda Windows 10 daha iyi bir iş çıkardı kendi incelemem zaten sizlerde farklı olabilir.

Tepkisellik konusunda Windows 11'de facia yaşadım. İki sistemde de bloatwareler varken Windows 10 çok daha akıcı.

i5-10300H, 16 GB RAM, 512 GB SSD, GTX 1650 sistemde kullandım.

Aynen öyle hocam

Aslında konu incelemeden daha çok Windows 10'un Windows 11'den daha iyi yönlerini sıralamaya dönmüş. :)

Bu arada "Windows 11'den daha iyi yönleri" derken konu sahibi arkadaşa göre daha iyi yönleri aslında. Hatta onun sistemine göre daha iyi yönleri de diyebiliriz. Benim sistemimde Windows 11 daha performanslı ve daha akıcı çalışıyor. Windows 11'i 22H2'den beri kullanıyorum.

Windows 11'i beğeniyorum diye Windows 10'u kötülemiyorum. Windows 10 da çok güzel bir işletim sistemi. Uzun bir süre gayet keyifli ve memnun bir şekilde Windows 10 da kullandım. Zaten bu konuda neden her iki işletim sistemi için Fanboy'luk yapılıyor onu da anlamış değilim.

Canınız hangisini istiyorsa onu kullanın arkadaşlar. Kendinizi kasmayın bu kadar.

2 yıldır Windows 11 kullanıyordum hocam uzun aradan sonra Windows 10'a geçtim tepkime ve akıcılık olarak benim de sistemimde Windows 10 daha iyi bir sonuç veriyor Windows 11'de arayüzde sanki Daha düşük Hz'ye sahip bir bilgisayar kullanıyormuşum gibi bir his yaratıyor. Animasyonlardan vs.de Dosya Gezgini daha geç açılıyor.

Son düzenleme:
Hocam 2 yıldır Windows 11 kullanıyorum ve uzun aradan sonra Windows 10'a geçtim ayrıca Windows 11 tasarım konusunda çok güzel sadece tepkime ve bazı uygulamaların açılış süresi bir tık daha uzun FPS konusu da o kadar önemli değil benim için ama belirtmek istedim.

Hocam benim sistemimde akıcılık tepkime ve oyunlarda Windows 10 daha iyi bir iş çıkardı kendi incelemem zaten sizlerde farklı olabilir.

Aynen öyle hocam

2 yıldır Windows 11 kullanıyordum hocam uzun aradan sonra Windows 10'a geçtim tepkime ve akıcılık olarak benim de sistemimde Windows 10 daha iyi bir sonuç veriyor Windows 11'de arayüzde sanki Daha düşük Hz'ye sahip bir bilgisayar kullanıyormuşum gibi bir his yaratıyor. Animasyonlardan vs.de Dosya Gezgini daha geç açılıyor.
İşlemcinizin Windows 11 desteği bile yok, ekran kartınız yok. Çok bir performans beklememeniz lazımdı Windows 11 için zaten?

Aslında içinde önemli verilerim olmasa Windows 10'a geçeceğim de işte olmuyor Windows 11'den 10 geçmenin formatsız yolu yok mu acaba?
Windows 11 24H2 ISO dosyası ile Windows 10 ISO dosyasını indirip Windows 11 ISO'sunu rufus ile yazdır daha sonra "sources/install.wim" dosyasını Windows 10 ISO'sundaki dosya ile değiştirip yükseltme yap. Kurulumda Windows 11 kurulumu yaptığın hakkında mesajlar olacak ancak Windows 10 kuracak. Şu anki kurulu Windows 11 ve diğer ISO dosyasının dilleri aynı olmak zorunda yoksa dil ayarları bozuluyor.

Önemli: Bu yöntemle sürüm düşürme çok stabil çalışmayabilir ve stabilite veya mavi ekran benzeri sorunlara yol açabilir. Önemli dosyalarınızı yedekleyip bu işlemi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Windows 10'dan desteklenmeyen donanımda Windows 11'e yükseltmek için de uygulanabilir ancak yukarıdaki uyarı bu durumda da geçerli.