Windows 11'den Windows 10'a geçiş yaptım ve bugün sizlere Windows 11'e göre farklarını anlatacağım.
Arayüz:
Windows 10'da Windows 11'e göre tamamiyle kendine göre uyumlu bir işletim sistemi. Yani bence hala güzel ve kendine göre uyumlu.
Dosya Gezgini kullanırken sekmelere alışmış biri olarak Windows 10'da ilk hissettiğim eksiklik bu oldu Windows 11'e göre dosya taşımak biraz daha zahmetli oluyor.
Kontrol merkezi yok ve bildirim bildirim çubuğuyla bütün bir şekilde çalışıyor Windows 11'de ise kontrol merkezi ve bildirim merkezi ayrı ve daha güzel bir görünüme sahip.
Akıcılık:
Windows 10'da Dosya Gezgini Windows 11'e göre gözle görülür bir farkla çok daha hızlı açılıyor.
Başlat menüsünü açarken uygulama vs. başlatırken çok daha akıcı ve hızlı açılıyor. Windows 11'de ise bu durum daha yavaş ve sanki daha düşük ekran tazeleme oranım var mış gibi hissettiriyor.
Performans:
Windows 10, Windows 11'e göre oyunlarda çok daha iyi bir sonuç sağlıyor. Valorant ve Fortnite gibi oyunlarda Windows 11'e göre gözle görülür bir fark hissettim. (15-20 FPS kadar)
Depolama:
Windows 10, Windows 11'e göre daha az yer (10 GB) kaplıyor.
Genel yorumum: Windows 10 kendi tasarımıyla tamamiyle uyumlu bir işletim sistemi Windows 11 ise hala daha kendi arayüzüyle tamamiyle uyumlu bir işletim sistemi değil Windows 10'dan kalma menülere rastlamamız mevcut. Görünüm olarak Windows 11 daha iyiyken akıcılık ve oyun performansında hala daha gözle görülür farklar mevcut.
Eki Görüntüle 65032
Eki Görüntüle 65033
İşletim sistemim Ryzen 3 2200G 16 GB RAM ve APU sisteme sahibim. Windows 11 24h2'den Windows 10'a geçiş yapıldı.