İşlemcinizin Windows 11 desteği bile yok, ekran kartınız yok. Çok bir performans beklememeniz lazımdı Windows 11 için zaten?

Hocam TPM2.0 ve Secure Boot desteği olan çoğu Cihazda sorunsuz çalışan bir işletim sistemi.

Bende de sorunsuz çalışıyor zaten üstte ki arkadaşın sistemi benden kat kat İyi ama o da benim gibi düşüncelerim katılıyor Arayüz görüntülü olarak çok güzel ama Animasyonlardan dolayı Dosya Gezgini vs. daha yavaş açılıyor. Akıcılık konusunda da nadirende olsa sistemde kasmalar oluyor.

Hocam TPM2.0 ve Secure Boot desteği olan çoğu Cihazda sorunsuz çalışan bir işletim sistemi.
Onlara bile çok gerek yok.
Akıcılık konusunda da nadirende olsa sistemde kasmalar oluyor.
Windows 11'in ayarlarını iyi yaparsanız Intel HD Graphics 3300'de bile hızlıca çalışıyor. Bizim okuldaki akıllı tahtaya (Faz 1) kurmuştum (Birazcık heyecan arıyordum sanırım). Gayet kasma donma olmadan aylarca kullandık.

Windows 11'in ayarlarını iyi yaparsanız Intel HD Graphics 3300'de bile hızlıca çalışıyor. Bizim okuldaki akıllı tahtaya (Faz 1) kurmuştum (Birazcık heyecan arıyordum sanırım). Gayet kasma donma olmadan aylarca kullandık.
Öyle ince ayar yaparsan benim S23 FE bile hızlıyken animasyonları 0.5 yapayım daha hızlı oluyor. Burada ayar yapmadan akıcılığı bahsediyor. Ben 2024 cihaza geçtim daha güçlü ve yenileme hızı 2 kat hızlı PC sahibim animasyon dediği gibi göze batıyor. Sanki 120Hz ekranı 60Hz almışsın hissiyatı veriyor.

Windows 11 henüz hazır değil, R5 5600 ve 1070 ile akıcı kullanamıyorsam kullanmaya gerek yok. Herkesin şu 24H2 övmesi ile anlık gaza gelip Windows 11 geçmiştim, arayüz vs akıcı ama Valorant'ta drop yediğim için anlık sinir ile tekrar 10a geri dönmüştüm. Windows 11'in en sevdiğim yanı ekran kartımın son sürüm driveri Windows 10'da buga girip boşta iken sabit 1633 MHz de çalışıyor Windows 11'de ise boşta 136 MHz'de çalışıyor. Gerçi onu da 2 önceki driveri kurarak çözmüştüm ama insan uğraşmak istemiyor.

Windows 11 kendini geliştirdi bayağı.

Geliştirdi ama hala saçma kasmalar olabiliyor mesela uygulama açıkken genelde Ayarlar ya da Dosya Gezgini gibi Windows + Taba basıp Görev görünümünü açarken Animasyonlarda kasmalar oluyor hepsini değil ama arada oluyor arada olmuyor işlemci kullanımı bile yok ama böyle saçma kasmalar olabiliyor.

Windows 10 görev görünümü gayet akıcı.

Windows 11 gayet güzel işletim sistemi ama saçma nedenlerden kasmalar olabiliyor ve benim istediğim bazı yenilikler mevcut değil.

Denetim Masası'nın Sekme özelliği desteklememesi

Görev çubuğu uygulama ön izleme anşmayonlarının olmaması (Dev kanalına gelmişti sonradan kaldırıldı)

Dosya Gezgini Hızlı erişim menüsüne Windows vurgu rengi desteği (Bazı tanıtım videolarında mevcut ama eklenmedi)

Onlara bile çok gerek yok.

Hocam sistemde kasma derken genel kullanımda bir sorun yok uygulama açıkken Windows + Tab tuşuna basarken animasyon oluyor mesela o anşmayon bazen kasarak gerçekleşiyor üstelik bilgisayar yük üstünde bileyim değil bu kasma bazen oluyor bazen olmuyor uzun süredir mevcut ve hala çözülmedi daha farklı farklı sorunlar var görev görünümünde uugulamayı yeni masaüstüne ekle simgesine ya da mevcut masaüstü simgesi menüsüne taşırken menüler arası geçişlerde takılmalar oluyor bu genel bir sorun hala daha düzeltilmedi

Dostum kusura bakma ama GPU gücün çok kötü. Windows 11'de daha fazla saydamlık bulunuyor. O yüzden FPS düşmesi yaşıyorsun. Saydamlık ve animasyonları kapatıp, debloat yaparsan 11'in daha iyi olduğunu görürsün. 23H2 değil 24H2 kullan.

Hocam onları kapatarakta kullandığım oldu durum işlemciyle alakasız bence işlemcim orta seviye ve 24H2'de istenilen NPU çekirdeklerini bile bulunuduruyor.

Bu yazdığım bazı durumlar iyi sistemlerde de yaşanabiliyor Ayrıca kullandığım uygulamalar GPU gücü gerektirmiyor gerektirse neyse

Debloat olayınıda kendime göre yapıyorum zaten.

Sistemde kasma yaşamıyorum zaten Görev yönetimi (Windows + Tab) açarken uygulamayı küçülten bir animasyon oluyor onda bazen kasmalar oluyor bazen olmuyor yani durum Windows 11'le alakalı bence benden daha yüksek sisteme sahip arkadaşımda da oluyor bu.

24H2 özelik güncellemesi eylül'de gelecek sanırım.

Evet eylül - Ekim sonları gibi dağıtılacaktır.

Hocam onları kapatarakta kullandığım oldu durum işlemciyle alakasız bence işlemcim orta seviye ve 24H2'de istenilen NPU çekirdeklerini bile bulunuduruyor.

Bu yazdığım bazı durumlar iyi sistemlerde de yaşanabiliyor Ayrıca kullandığım uygulamalar GPU gücü gerektirmiyor gerektirse neyse

Debloat olayınıda kendime göre yapıyorum zaten.

Sistemde kasma yaşamıyorum zaten Görev yönetimi (Windows + Tab) açarken uygulamayı küçülten bir animasyon oluyor onda bazen kasmalar oluyor bazen olmuyor yani durum Windows 11'le alakalı bence benden daha yüksek sisteme sahip arkadaşımda da oluyor bu.

Evet eylül - Ekim sonları gibi dağıtılacaktır.
Sizde veya arkadaşlarınızda oluyor diye 11 bozuk olmuyor. Ne bilelim arkadaşlarınızın sisteme iyi baktığını? Artık Windows 7 kullanmıyoruz ne kadar çok debloat o kadar iyi stabilite anlamına geliyor. Şimdi debloat deyince de System32 silin demiyoruz, LTSC ayarındaki her sistem iyi çalışır.

Sizde veya arkadaşlarınızda oluyor diye 11 bozuk olmuyor. Ne bilelim arkadaşlarınızın sisteme iyi baktığını? Artık Windows 7 kullanmıyoruz ne kadar çok debloat o kadar iyi stabilite anlamına geliyor. Şimdi debloat deyince de System32 silin demiyoruz, LTSC ayarındaki her sistem iyi çalışır.
Senin dışında neredeyde herkes bozuk diyor diye bozuk oluyor.

Ben 11 Bozuk demedim. 1 yıldan fazladır aktif şekilde 11 kullanıyordum ilerleyen zamanlarda da tekrar geçmeyi düşünüyorum sadece Görev yönetimi kısmında ki animasyondan kaynaklı kasmalar mevcut bu sorun uzun zamandır mevcut çoğu bilgisayarda olan bir sorun hala daha düzeltmediler. :D Sistemimle alakası olmamasının nedeni yük altında olmadan bu kasmaların yaşanması bazen oluyor bazen olmuyor direkt olarak Windows 11'in animasyonlarıyla anlaklı bir durum bu