Bende o şekilde kullanıyorum format sonrası oyunları doğrulamam yetiyor. Kuracağım programların setupları da diğer diskte bulunuyor tekrardan indirmeme gerek kalmıyor.
Sonunda en sonunda bu yeni AGESA ve beta BIOS ile Windows 11 gerçekten stabil durumda. 23H2 kullanıyorum Windows 11'in genel bir yavaşlığı olsa da o saçma sapan takılmalar gitti Bunun bios sürümüyle alakalı olması da çok manidar. Kullandığım sürüm beta bios değildi bu arada. Bios Beta da olsa kurun deneyin arkadaşlar. Özellikle agesa update varsa. Sanırım Gigabyte bu yazılım işini düzeltmeye başladı.

Konu o kadar taraflı ki okurken gözlerim acıdı. En başta sürüm karşılaştırması yanlış. 24H2 resmi bir çıkış bile yapmamış bir Insider buildiyken stabil bir sürümle kıyaslamak taraflı olmak değil de nedir?

2.olarak işlemcinizin Windows 11 desteği bile yok. Desteklenmeyen bir sistemde nasıl bir performans bekliyordunuz?

Konu o kadar taraflı ki okurken gözlerim acıdı. En başta sürüm karşılaştırması yanlış. 24H2 resmi bir çıkış bile yapmamış bir Insider buildiyken stabil bir sürümle kıyaslamak taraflı olmak değil de nedir?

2.olarak işlemcinizin Windows 11 desteği bile yok. Desteklenmeyen bir sistemde nasıl bir performans bekliyordunuz?

Dediğiniz gibi, sistemden sisteme göre değişiyor. Benim eski sistemimde de gayet stabildi 6. nesil i3 ile. HDD, 4 GB RAM falan vardı fakat Windows 10'a göre aşırı hızlıydı.

Hocam işlemcim desteklemiyor ama TPM2.0 ve Secure Boot mevcut + 16 GB RAM var yani sistemim Windows 11 için gayet yeterli 24H2 için gerekli olan donanım özelliği bile işlemcimde mevcut.

Genel sürüm de kullandım aynıydı tepkime olarak Windows 10 daha iyi bir deneyim sunuyor. Görsellik açısından Windows 11 daha iyi ama hala daha gelişmesi gerekiyor.

Windows 11'de kasma falan yaşamıyordum bazı animasyonlarda kasma oluyor sürekli değil bazen oluyor. Dosya Gezgin'de Windows 10'a göre animasyondan dolayı bir tık daha geç açılıyor.

1 Yıldan fazladır Windows 11 kullanıyordum bu sürenin ardından Windows 10'a geçtim.

Son düzenleme:
Hocam işlemcim desteklemiyor ama TPM2.0 ve Secure Boot mevcut + 16 GB RAM var yani sistemim Windows 11 için gayet yeterli 24H2 için gerekli olan donanım özelliği bile işlemcimde mevcut.

Genel sürüm de kullandım aynıydı tepkime olarak Windows 10 daha iyi bir deneyim sunuyor. Görsellik açısından Windows 11 daha iyi ama hala daha gelişmesi gerekiyor.

Windows 11'de kasma falan yaşamıyordum bazı animasyonlarda kasma oluyor sürekli değil bazen oluyor. Dosya Gezgin'de Windows 10'a göre animasyondan dolayı bir tık daha geç açılıyor.

1 Yıldan fazladır Windows 11 kullanıyordum bu sürenin ardından Windows 10'a geçtim.
1.olarak bir rehber yapıyorsan bunu kararlı sürümde yapman lazım.

2.olarak "o desteklemiyor ama bu var" bir bahane değil.

3.olarak dosya gezgini animasyonları vs. kasması 24H2'nin bazı derlemelerinde vardı, kararlı 23H2 sürümünde gözle görülür bir şey yok.

4.olarak ben DEV sürümden beri Windows 11 kullanıyorum ve 23H2 şu anki en stabil sürümlerden birisi.

1.olarak bir rehber yapıyorsan bunu kararlı sürümde yapman lazım.

2.olarak "o desteklemiyor ama bu var" bir bahane değil.

3.olarak Dosya Gezgini animasyonları vs. kasması 24H2'nin bazı derlemelerinde vardı, kararlı 23H2 sürümünde gözle görülür bir şey yok.

4.olarak ben DEV sürümden beri Windows 11 kullanıyorum ve 23H2 şu anki en stabil sürümlerden birisi.

1. Olarak kararlı sürümde de aynı problemler mevcut.

2. Olarak dediğim gibi İşlemcim desteklemiyor yazsa bile 24H2 için gerekli olan donanım bile işlemcimde bulunuyor yani Microzortun saçma kararları.

3. Olarak zaten sistemde kasma vb. yaşamıyorum sadece tepkimesi Windows 10'a göre daha yavaş bazı durumlarda sanki daha düşük yenileme hızına sahip bir bilgisayar kullanıyormuşum gibi geliyor.

4. Olarak animasyonları sorunlu Özellikle Windows + Tab yani Görev görünümünü kısmını açarken ki animasyon da bazen kasmalar oluyor bu sorunlar sistemimle alakalı değil.

Windows 11'in çoğu kullanıcıda olan sorunu tepkime ve Animasyonlar.

1. Olarak kararlı sürümde de aynı problemler mevcut.

2. Olarak dediğim gibi İşlemcim desteklemiyor yazsa bile 24H2 için gerekli olan donanım bile işlemcimde bulunuyor yani Microzortun saçma kararları.

3. Olarak zaten sistemde kasma vb. yaşamıyorum sadece tepkimesi Windows 10'a göre daha yavaş bazı durumlarda sanki daha düşük yenileme hızına sahip bir bilgisayar kullanıyormuşum gibi geliyor.

4. Olarak animasyonları sorunlu Özellikle Windows + Tab yani Görev görünümünü kısmını açarken ki animasyon da bazen kasmalar oluyor bu sorunlar sistemimle alakalı değil.

Windows 11'in çoğu kullanıcıda olan sorunu tepkime ve Animasyonlar.
Ben uzun zamandır bu işletim sistemini farklı bilgisayarlarda kullanıyorum, desteklenmeyen sistemlerde de kullandım. Desteklenmeyen sistemlerde bu hatalar daha da çok görülebiliyor.

Şu an Windows 11'i tam destekleyen ve donanımı da çoğu işe yeten bir sistem kullanıyorum ve bu sorunları asla yaşamıyorum. Yani bunlar saçma karar değil cidden uyumluluk için işlemci gereksinimi şartı var. Örnek olarak Lenovo IdeaPad S145-15AST kullanıyordum ve sadece işlemci desteği yoktu ama bu bilgisayarda olmayan sorunları onda yaşadım.

Ben uzun zamandır bu işletim sistemini farklı bilgisayarlarda kullanıyorum, desteklenmeyen sistemlerde de kullandım. Desteklenmeyen sistemlerde bu hatalar daha da çok görülebiliyor.

Şu an Windows 11'i tam destekleyen ve donanımı da çoğu işe yeten bir sistem kullanıyorum ve bu sorunları asla yaşamıyorum. Yani bunlar saçma karar değil cidden uyumluluk için işlemci gereksinimi şartı var. Örnek olarak Lenovo IdeaPad S145-15AST kullanıyordum ve sadece işlemci desteği yoktu ama bu bilgisayarda olmayan sorunları onda yaşadım.
Destekleyen donanım kullanıyorum ama yok arkadaş ister kabul edin ister kabul etmeyin animasyonlar hantal. Ve Windows 11 lüzumsuz yere bellek tüketiyor.

Destekleyen arkadaşımda da bu sorunlar var.

Mesela bir uygulama açıkken Ayarlar olsun Dosya Gezgini olsun Windows + Tab tuşuna basarken uygulama animasyonlar küçülüyor ve Görev görünüm menüsü açılıyor bu animasyon bazen kasarak açılıyor (ya da kapanıyor)

Destekleyen arkadaşımda da bu sorunlar var.

Mesela bir uygulama açıkken ayarlar olsun Dosya Gezgini olsun Windows + Tab tuşuna basarken uygulama animasyonlar küçülüyor ve görev görünüm menüsü açılıyor bu animasyon bazen kasarak açılıyor (ya da kapanıyor)
Ekran döndürme işlevi bile çalışmıyor. Bazen SSD ile değil de HDD ile Windows kullanıyor gibi hissediyorum. Ulan Microsoft yapacağın sistemi... Yok arkadaş yok düzelmez bu işletim sistemi. Windows 10'a büyük haksızlık etmişim. Chrome da bir sekmede 4.5 GB RAM tüketimi ne ya yuh. R5 5500 işlemci 16 GB RAM RX 580 ekran kartı mevcut sistemimde.