Astronotarda
Üstün
Windows 11, 10'un makyajlı hali gibi dursa da (ki Microsoft bunu inkar etmedi, sitelerinde bile bu yazıyordu) bir sürü yeni özellik ve menü değişimleri geldi. Yıllardır 1900 senelerinden kalma disk yönetimini kullanıyoruz, şimdi ise ayarlarda her ne kadar geliştirilmesi gerekse de yeni bir menü var.Sizin adınıza sevindim.
Dediğiniz gibi çıkalı üstünden 9 yıl geçmiş olan bir işletim sisteminin üstüne kurulu olan (halen daha çoğu yerde Windows 11 kullanmanıza rağmen Windows 10 gibi gözüken pencereler mevcut ve önümüzde ki 3 yıl daha düzeltilecek gibi durmuyorlar xd) ve kendi çıkışının da üstünden neredeyse 3 yıl geçmiş bir işletim sisteminden bahsediyoruz.
Tam olarak ne demeye çalışıyorsunuz? Yeni bir işletim sistemi değil ki Windows 11. Windows 10'un kötü cilalanmış bir hali. Windows 8.1 gibi. İnsanlar halen daha Windows 11'de düzinelerce hatalarla karşılaştığını forumlarda söylenirken gelip bana "o kadar hata yok ya" demeniz çok saçma.
Windows 10 çıktığı zaman da 7 ve 8'den pek çok menü barındırıyordu hatta ayarlar menüsü 8'in pencereleşmiş haliydi. Zamanla şimdiki mükemmel halini aldı. Yani benim fikrim Microsoft'un yavaş yavaş da olsa bu sistemi geliştirecek olması, geliştiremezler daha çok hata çıkarsa zaten kimsenin fanboyluk yapıp "WINDOWS 11 MÜKEMMEL BEN GERİ GEÇMEM" falan diyeceğini sanmıyorum. Ben pek çok kez hatalardan dolayı 11'den 10'a dönmüş birisi olarak 23H2'ye geçtiğimden beri 1 yıl format atmadım. Daha sonra 24H2'ye geçme kararı verdim ve temiz kurulum yapmadığım için (önceki derlemede böyle bir sorun vardı) sürekli değişik mavi ekranlar ve kasmalar almaya başladım. 23H2'ye geri dönünce bunlar kalktı.
Bunlar benim görüşlerim. İnsanların söylenmesine gelince, Windows 10 çıktığı zamanlarda da forumlar sürekli hata var diye kaynıyordu. Her işletim sisteminde eleştiri yapıp o sistemi gömmekten zevk alan bir millet var çünkü. Güncellemeleri düzenli yapsa hemen düzelecek hata için "11 çok kötü ben 10'a döndüm" diye konu açmıştı birisi. Güncel kalmayan insandan sağlıklı bir yorum beklemem ben.