Oltran

Üstün
Makaleler
11
Selam! Bu rehber amatör kullanıcılar için hazırlanmıştır. Fakat içiniz rahat etsin amatör olmayıp da bilmiyor olabilirsiniz :) Aklından geçenler için, niyetim troll alay vesaire değildir.

• İlk başta arama kısmına Ekran Alıntısı Aracı yazıyoruz.
  • +Yeni butonuna bastıktan sonra, yukarıda iki tane imge göreceksin, birisi fotoğraf makinesi diğeri ise video kamera şeklinde. Ekranın çok hafif kararmış olacak bu sekansta. Her şey düzgün panik etme!
  • Video kameraya basarak ve video çekeceğin alanı seçerek, video çekmeye başlayabilirsin.
  • Fotoğraf makinesi olan imgeye tıklayarakta ekran görüntüsünü alabilirsin!
  • Ekran görüntüsünü aldıktan sonra üzerinde çizim gibi ufak oynamalar yapabilirsin.
Daha sonra bu

icons8-save-button-50(1).webp

İkon ile kaydedebilirsin!

Kendine iyi bak Windows 11 kullanıcısı!

Bu rehber icin cok ugrasmis olmasin. Ekran goruntusu almayi bilmiyordum, tesekkur ederim.
Sorunlu musun nesin? Mutlaka bilmeyen vardır. Siteye etkileşim belki artar diye yaptım. Bu tarz basit şeyleri bilmeyen mutlaka olmuyor uzun yoldan anlatmak istedim. İlla dalga geçeceksiniz sözde.

Bunun bir kısa yolu da var: Windows (home) tuşu + Sol Shift + S tuşlarına aynı anda basılırsa "Ekran alıntısı aracı" açılır.
Veya çok daha kolay bir yolu var. O da PrintScreen tuşu! Tek tuş işte. O tuş klavyenizde varsa ne ala.
Ben onu unutmuşum hocam teşekkür ederim. Genelde uzun yolla yapıyordum. Asıl amatör benim galiba :rofl: :rofl:

Aslında onun bir ayarı var. Ben bastığımda alan seçme ekranı çıkıyor.
Evet hocam, o ayarı bir türlü bulamadım. Aktif olarak kullandığım iki tane bilgisayar var. Birisinde PrintScreen tuşu sizin bahsettiğiniz işlevi sağlarken, diğerinde sadece tam ekran görüntüsü alıyor.
Eğer ayarın nereden yapıldığını biliyorsanız, öğrenmek isterim.