Makaleler
5
Windows-11in-Yenilenen-Dosya-Gezgini-Iki-Kat-RAMe-Ragmen-Hala.jpg

Microsoft, Windows 11’de yıllardır eleştirilen Dosya Gezgini’nin yavaş açılışını hızlandırmak için “arka planda ön yükleme” yöntemini test ediyor. Özellik, 21 Kasım 2025’te yayımlanan Windows 11 Insider Preview Build 26220.7271 (KB5070307) ile Dev ve Beta kanallarında etkinleştirildi. Amaç, Gezgini ilk açtığınız anda arayüzün daha hızlı görünmesi. Bu değişiklik, kalıcı bir performans iyileştirmesinden çok pratik bir kısayol…

Devamını Oku: Windows 11’in Yenilenen Dosya Gezgini İki Kat RAM’e Rağmen Hâlâ Çok Yavaş
Kaynak: Techolay

Windows artık çöp olmuş durumda. Microsoft her yeni özelliği ve arayüzü öncekinin üzerine katman olarak ekleye ekleye sistemi hantal ve şişmiş bir hale getirdi. Tüm sistemin artık baştan yazılması şart.

Sistemimde hem KDE Plasma masaüstü ortamlı CachyOS, hem de Windows 11 Enterprise 25H2 yüklü. Windows 11, CachyOS'e göre bariz derecede daha yavaş çalışıyor.

Ayrıca sırf telefona atmak istediğim dosyaları istediğim sırayla atmama izin verdiği için kullandığım Link to Windows sistemi de berbat ötesi. Sık sık bağlantı arayüzü bug'a giriyor, görev yöneticisinden defalarca kez sonlandırıp tekrar başlatmam gerekiyor. Daha sonra bazen telefona bağlı gözükse bile dosya attığımda hiçbir şekilde telefona senkronize etmiyor, yine sonlandırıp tekrar çalıştırmam gerekiyor. Diğer birçok konuda da aynı şekilde Link to Windows tam bir rezalet.

LocalSend kullanmamamın tek nedeni dosyaları istediğim sırayla atmayıp ilk hangi dosyanın kopyalanması tamamlanırsa onun en eski tarihe sahip olması. Bu yüzden Samsung Gallery uygulaması önce atılan dosyaları daha eski gösteriyor, fakat aslında dosya en yeni tarihli dosya. Bu yüzden mecburen ya Link to Windows kullanıyorum ya da dosyaları doğrudan USB kablo ile atıyorum.

Windows diğer konularda da keşmekeş olmuş durumda. Şu an için hem Windows hem Linux kullanıyorum fakat böyle devam ederse ileride direkt Windows'u bırakabilirim.