İkisinin arasında çok büyük farklar yok. Ben kararsız kaldığım için PG32UCDP ve PG32UCDM modellerini satın almıştım. Benim kardeşim canlı renkleri istediği için PG32UCDM monitörü ona verdim. Ama şikayeti bitmiyor morlaşma yüzünden.
Ben PG32UCDP için kullanıcıya özel ayarları yaptığımda, neredeyse birebir canlı renkleri kullanabiliyorum. İkisinin arasında standart ayarlarda renk canlılığı farkı var. Ancak bu renk canlılığı uzun kullanımda aşırı bir göz yorgunluğuna sebep oldu. Ben boş vakitlerimde çok fazla oyun oynayan birisiyim. Malum bilgisayara yakın oturuyoruz ve bu kadar canlı uzun süre bakınca da sorun oluşabiliyor. Parlaklık kısarak oynayınca da WOLED'den bir farkı kalmıyor. Sadece film izlerken canlılığı vs açıp kullanıyoruz. Normal kullanımda ikimizde kısıyoruz monitörlerin parlaklığını. Ama gelip WOLED üzerinden film ve dizi izliyoruz. Yani kullandıktan sonra karar verebiliyorsun aslında, WOLED'in her ortamda kusursuz siyahı, QD-OLED'in ışıkta siyah rengini bozması. Ve gerçekten kötü görünmesi. Normal oda lambasını açınca bile morlaşıyor.
Çevremdeki arkadaşlarım da bana geldiklerinde WOLED'deki görüntünün daha iyi, daha net görseller ve daha doğal geldiğini söylüyorlar. Kağıt üzerinde ne kadar QD-OLED daha doğru renklere sahip olsa da.
Bence WOLED monitör bekle.