PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar iki OLED türü olan WOLED ve QD-OLED'den hangisi daha fazla sorunlu veya sorun çıkartır?

Son düzenleyen: Moderatör:
hmmm.İade ettiyse dönüş yok.Bence bi gitsin baksın 2k olede baktı rahatsız ediyor,4k alır.

OLED 4K dan sonra ips çok kötü kalıyor.

Tek çözüm var,karanlık ortam...
Büyük ihtimalle öyle yapıcam hocam ya artık gülü seven dikenine katlanır ışık geçirmeyen perde alıp QD-OLED alıcam çünkü 4k parlak WOLED ne zaman gelecek belli bile değil yabancı ülkelerde bu ay ama TR de kim bilir :rofl:

İkisinin arasında çok büyük farklar yok. Ben kararsız kaldığım için PG32UCDP ve PG32UCDM modellerini satın almıştım. Benim kardeşim canlı renkleri istediği için PG32UCDM monitörü ona verdim. Ama şikayeti bitmiyor morlaşma yüzünden.

Ben PG32UCDP için kullanıcıya özel ayarları yaptığımda, neredeyse birebir canlı renkleri kullanabiliyorum. İkisinin arasında standart ayarlarda renk canlılığı farkı var. Ancak bu renk canlılığı uzun kullanımda aşırı bir göz yorgunluğuna sebep oldu. Ben boş vakitlerimde çok fazla oyun oynayan birisiyim. Malum bilgisayara yakın oturuyoruz ve bu kadar canlı uzun süre bakınca da sorun oluşabiliyor. Parlaklık kısarak oynayınca da WOLED'den bir farkı kalmıyor. Sadece film izlerken canlılığı vs açıp kullanıyoruz. Normal kullanımda ikimizde kısıyoruz monitörlerin parlaklığını. Ama gelip WOLED üzerinden film ve dizi izliyoruz. Yani kullandıktan sonra karar verebiliyorsun aslında, WOLED'in her ortamda kusursuz siyahı, QD-OLED'in ışıkta siyah rengini bozması. Ve gerçekten kötü görünmesi. Normal oda lambasını açınca bile morlaşıyor.

Çevremdeki arkadaşlarım da bana geldiklerinde WOLED'deki görüntünün daha iyi, daha net görseller ve daha doğal geldiğini söylüyorlar. Kağıt üzerinde ne kadar QD-OLED daha doğru renklere sahip olsa da.

Bence WOLED monitör bekle.

İkisinin arasında çok büyük farklar yok. Ben kararsız kaldığım için PG32UCDP ve PG32UCDM modellerini satın almıştım. Benim kardeşim canlı renkleri istediği için PG32UCDM monitörü ona verdim. Ama şikayeti bitmiyor morlaşma yüzünden.

Ben PG32UCDP için kullanıcıya özel ayarları yaptığımda, neredeyse birebir canlı renkleri kullanabiliyorum. İkisinin arasında standart ayarlarda renk canlılığı farkı var. Ancak bu renk canlılığı uzun kullanımda aşırı bir göz yorgunluğuna sebep oldu. Ben boş vakitlerimde çok fazla oyun oynayan birisiyim. Malum bilgisayara yakın oturuyoruz ve bu kadar canlı uzun süre bakınca da sorun oluşabiliyor. Parlaklık kısarak oynayınca da WOLED'den bir farkı kalmıyor. Sadece film izlerken canlılığı vs açıp kullanıyoruz. Normal kullanımda ikimizde kısıyoruz monitörlerin parlaklığını. Ama gelip WOLED üzerinden film ve dizi izliyoruz. Yani kullandıktan sonra karar verebiliyorsun aslında, WOLED'in her ortamda kusursuz siyahı, QD-OLED'in ışıkta siyah rengini bozması. Ve gerçekten kötü görünmesi. Normal oda lambasını açınca bile morlaşıyor.

Çevremdeki arkadaşlarım da bana geldiklerinde WOLED'deki görüntünün daha iyi, daha net görseller ve daha doğal geldiğini söylüyorlar. Kağıt üzerinde ne kadar QD-OLED daha doğru renklere sahip olsa da.

Bence WOLED monitör bekle.

Öyle yapacağım hocam artık daha çok 4K parlak WOLED almayı düşünüyorum. Dün ben de Vatan Bilgisayar'a gidip XG27AQDMG ye baktığımda dedim ki oha çok güzel ve görüntü 2K bile değildi. Yani 1080P'ye çekmişler, bu da görüntüsü, ekledim aşağıya. Bir de bunu 2K'ya çekseler daha da güzel olurdu görüntü. Hele ki 4K olan versiyonda çıkınca inanılmaz olur. Bir de zaten yeni kaplama türüyle çıkacak, hem parlaklık daha fazla hem de siyahlar daha siyah olacak.

IMG_20250807_212325.webp

Bu neymiş böyle ya resimli koydum linki de bu

Dosya Ekleri

• IMG_20250808_130135.webp
    IMG_20250808_130135.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20250808_130644.webp
    IMG_20250808_130644.webp
    384,2 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
XG27UCDMg modeline semi dediklerini duymuştum, o yüzden sormuştum. Ama açıkçası bu matte ve glossy olayına insanlae fazla takılıyor bana göre. Yurt dışında hangi model ucuzsa onu alıuorlar. Çoğu zaten aynı paneli kullanıyor.

Bence düşük parlaklığa sahip oldukları için parlak kaplama daha iyi olur fakat fiyat farkına bağlı tercih yapılması gerekiyor. 3-5k’dan fazla fiyat farkı varsa mat alırım.