@Black Plague, Sen Wordpress'ten neden sıkıldın?
Detaylar
Kim cevapladı?Black Plague
Uzman
Hocam artık çok klasik. 5 yaşındaki çocuk bile Wordpress'ten site yapar. Ben standartların dışına çıkmayı seven bir insanım. Yani Türkiye'de Wordpress kullanmayan site neredeyse hiç yok. Bir de üstüne çok fazla güvenlik açığı var. Mesela E-posta bülten aboneliği eklemek istesen eklenti için para ödemen lazım. Wordpress her şeyi paraya çevirdi. Mesela bir blog sitesi yapacaksın. Bir blog sitesinde neler bulunmalı?
- RSS (RSS akışı kullanıcıların bir RSS okuyucusu ile sitedeki gönderileri takip etmenize yarar)
- Yorum Sistemi (Sitedeki kullanıcıların tartışması için)
- E-Posta aboneliği (Kullanıcılara yeni gönderileri E-posta ile iletir)
- Premium Üyelik (Siteye katkı için)
- Analiz Entegrasyonu
- Multi Medya desteği
- Öneri sistemi
- SEO
Fakat Ghost CMS'de ise eklentiler ve temalar biraz kısıtlı.
@Black Plague, Ben de senin gibi düşünüyorum. Wordpress gün geçtikçe daha fazla hantallaşıyor. Ben Bludit tercih ediyorum, çünkü SQL olayı yok. Onun yerine her veri dosya tabanında. Wordpress kadar popüler değil ama yine de kullanılabilir bir sistem.
Wordpress'in en kötü yanı Gutenberg. Resmen insanın başına bela oldu.
Black Plague
Uzman
Bu arada dediğim HTMLy'da PHP ile yazılmış veritabanı olmayan flat database mantığında çalışan bir blog scripti.@Black Plague, Ben de senin gibi düşünüyorum. Wordpress gün geçtikçe daha fazla hantallaşıyor. Ben Bludit tercih ediyorum, çünkü SQL olayı yok. Onun yerine her veri dosya tabanında. Wordpress kadar popüler değil ama yine de kullanılabilir bir sistem.
@15373 Adamlar Ghost tarafından Ghost CMS için geliştirilmiş Casper temasını bile avuçlamış.
Eğer bunu kullanacaksan bu temayla kullani baya güzel duruyor.
Temayı izin alarak Bludit'e dönüştürebilirim aslında, güzel bir temaya benziyor. Bu arada, Bludit daha iyi bana göre. Tabii senin sevdiğin sistemde iyidir.Bu arada dediğim HTMLy'da PHP ile yazılmış veritabanı olmayan flat database mantığında çalışan bir blog scripti.
@15373 Adamlar Ghost tarafından Ghost CMS için geliştirilmiş Casper temasını bile avuçlamış.
Eğer bunu kullanacaksan bu temayla kullani baya güzel duruyor.
Eki Görüntüle 119613
Black Plague
Uzman
İzin almana gerek yok. Zaten tema ücretsiz al tepe tepe kullan.Temayı izin alarak Bludit'e dönüştürebilirim aslında, güzel bir temaya benziyor. Bu arada, Bludit daha iyi bana göre. Tabii senin sevdiğin sistemde iyidir.
Alperen Arslan
Üstün
- Makaleler
- 1
WordPress şu anda dünyada en çok kullanıcısı olan CMS. Bu yüzden blog tarzı bir site planlıyorsanız bence kullanmak mantıklı ancak bir zorunluluk değil. WordPress'ten hoşlanmıyorsanız projenin forklarına bakabilirsiniz. Mesela sizin gibi Gutenberg (blok editörü)'den hoşlanmayanlar için CassicPress adında bir fork var.
www.classicpress.net
Ya da Ghost gibi diğer CMS'lere göz atabilirsiniz. Tabi Ghost, sitesinde kendini oldukça övse de daha çok blog/bülten tarzı içerik üretenlere uygun bir proje.
Ayrıca WordPress ilk başta hantal gibi gelse de optimizasyonu yapıldığında oldukça kulllanışlı hale geliyor.
ClassicPress | Stable. Lightweight. Instantly Familiar.
ClassicPress is a community-led open source content management system. A fork of WordPress 4.9, it retains the WordPress classic editor as the default option.
Ya da Ghost gibi diğer CMS'lere göz atabilirsiniz. Tabi Ghost, sitesinde kendini oldukça övse de daha çok blog/bülten tarzı içerik üretenlere uygun bir proje.
Ayrıca WordPress ilk başta hantal gibi gelse de optimizasyonu yapıldığında oldukça kulllanışlı hale geliyor.
@Alperen Arslan, Wordpress sadece Gütenberg ile üzmedi beni. Eklenti ve tema sitesi ben ne zaman kullanmaya kalksam, sürekli yavaş ve bazen de çöküyor olması beni çileden çıkartıyor. Bu yüzden kendisinden gram hoşlanmıyorum maalesef.
Bludit kullanıyorum, çünkü onu düzenlemenin verdiği tadı alınca diğerlerinin yüzüne bile bakmaz oldum.
Bludit kullanıyorum, çünkü onu düzenlemenin verdiği tadı alınca diğerlerinin yüzüne bile bakmaz oldum.