Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 7
Blog yayınlayacaksanız kullanmanız faydanıza olur, çok uğraşmazsınız fakat kullanmak zorundasınız diye bir durum söz konusu değil.
Html-css-js dilleriyle de site oluşturabilirsiniz. Wordpress mecburi değil.
Webcam Kullanan İnsan
Yetkin
- Makaleler
- 1
Sadece blog yazmak icin html css js ogrenmesi sacmalik. Hem mevzu site hazirlamakla bitmiyor, gercekten css ve js de bayagi bilgi bilmeli ki gerçekten goze hitap edebilecek guzel bir site hazırlayabilsin. Bunun ADS'i var, SEO'su, var babam var yani WP bu yuzden populer zaten. Eklentisi cart curt bir cok ozellikle geliyor.Html-css-js dilleriyle de site oluşturabilirsiniz. Wordpress mecburi değil.
Black Plague
Uzman
Biliyorsunuz ki, dünyadaki sitelerin %60'ı WordPress. Bunu kullanmak zorunda mıyım, eğer iyi bir site yapmak istiyorsam?
Çünkü kendisini gram sevmiyorum.
Eğer sevmiyorsanız WordPress'e inat Ghost CMS, HTMLy, Drupal ve Joomla gibi alternatifler var. Onun dışında WordPress gerçekten artık çok sıktı. Hadi sadece blog kullanacağım derseniz Wordpress uygun olur. Fakat fazla eklenti yükleme vb. durumlarda site baya yavaşlar. Birde üstüne Wordpress'te güvenlik açıkları olabiliyor. Kendin eklentilerle bu durumu çözersin. Şu anda birkaç tane sağlam blog teması var bildiğim: Newsblogger ve Astra. Bu arada Ghost CMS yüklersen SEO vb. için ekstradan eklenti kurmana gerek yok. Bir blog vb. için gerekli olan bütün şeylerle beraber geliyor. Eğer sitem çok hızlı olsun diyorsan Nodejs kullanan scriptlere bak. Mesela Ghost
Fakat sadece blog yazacağım diyorsan HTMLy kullanmalısın: HTMLy Demo - Just another HTMLy blog
Sözün kısası çok büyük bir site yapmayacaksan ve yeni başladıysan Wordpress senin için iyi bir seçenek. Eğer Wordpress'in halihazırda gelen yorum sistemini sevmezsen de Disqus entegre edebilirsiniz
Son düzenleme:
@Enes3078 Selam hocam, ben uğraşmayı severim ama Wordpress kullanmıyorum. Bazı arkadaşlarıma sitemi attığım zaman, neden bu site böyle dedikleri için sordum. Bilginiz için teşekkür ederim.
@Lorien Selam hocam, HTML5+CSS3 güzel bir sistem ama tek başlarına yetmeyecektir. Bir PHP veya ASP kullanmak lazım.
@Webcam Kullanan İnsan Selam hocam, her işi eklentiye yüklemek akıl karı değil. O eklentiler yüzünden her gün yüzlerce siteyi çökertiyorlar. Bu yüzden, pek yanaşmam açıkçası. Kullanacaklara da en kısa zamanda Blog dışında olacaksa, "daha basit icatlara göz atmalı" derim.
@Black Plague Selam hocam, GhostCMS kurmak için Composer gerektiğini gördüm, belki yanılıyorumdur. Durum o olunca, şahsen pek yanaşmıyorum. Wordpress kullanmak zorunda isem, o zaman MDx temasını tercih ederim. Diğerlerini pek sevmiyorum. Benim kullandığım Bludit bile Composer ve SQL istemiyor. HTMLy güzel ama tema seçeneği yok gibi bir şey.
Senin dediklerine tamamen katılıyorum ama bu çağda Wordpress bana göre çok hantal kalıyor.
@Lorien Selam hocam, HTML5+CSS3 güzel bir sistem ama tek başlarına yetmeyecektir. Bir PHP veya ASP kullanmak lazım.
@Webcam Kullanan İnsan Selam hocam, her işi eklentiye yüklemek akıl karı değil. O eklentiler yüzünden her gün yüzlerce siteyi çökertiyorlar. Bu yüzden, pek yanaşmam açıkçası. Kullanacaklara da en kısa zamanda Blog dışında olacaksa, "daha basit icatlara göz atmalı" derim.
@Black Plague Selam hocam, GhostCMS kurmak için Composer gerektiğini gördüm, belki yanılıyorumdur. Durum o olunca, şahsen pek yanaşmıyorum. Wordpress kullanmak zorunda isem, o zaman MDx temasını tercih ederim. Diğerlerini pek sevmiyorum. Benim kullandığım Bludit bile Composer ve SQL istemiyor. HTMLy güzel ama tema seçeneği yok gibi bir şey.
Senin dediklerine tamamen katılıyorum ama bu çağda Wordpress bana göre çok hantal kalıyor.
Black Plague
Uzman
Ghost CMS php kullanmadığı için composer gerekmez. Javascript kullanan bir yazılımdır. Eğer Windows PC'nizde denemek istiyorsanız aşağıdaki linkte rehberi var:@Enes3078 Selam hocam, ben uğraşmayı severim ama Wordpress kullanmıyorum. Bazı arkadaşlarıma sitemi attığım zaman, neden bu site böyle dedikleri için sordum. Bilginiz için teşekkür ederim.
How to install Ghost locally
Get ready to harness the power of Ghost right from your local machine! This tutorial guides you through installing Ghost CLI and Ghost, enabling real-time theme changes, idea testing, and bug-fixing.
ghost.org
HTMLy için Doks ve Ghost'tan çalınan Casper teması güzel.
Blogla ilgili bir şey yazmamış konu sahibi?Sadece blog yazmak icin html css js ogrenmesi sacmalik. Hem mevzu site hazirlamakla bitmiyor, gercekten css ve js de bayagi bilgi bilmeli ki gerçekten goze hitap edebilecek guzel bir site hazırlayabilsin. Bunun ADS'i var, SEO'su, var babam var yani WP bu yuzden populer zaten. Eklentisi cart curt bir cok ozellikle geliyor.
@Black Plague, Bu kadar ilgim yok ona işte. PHP olsaydı, kesin kurardım o derece. Güzel diyorlar çünkü. Linux PC kullanıyorum, belki bir gün kurar bakarım.
@Lorien, Sorun değil dertleşiyoruz. Fikir alış-verişi yapıyoruz. Zaten ben kullanmadığım için ne kaybedip, ne kazandığımı görmek istedim?
@Lorien, Sorun değil dertleşiyoruz. Fikir alış-verişi yapıyoruz. Zaten ben kullanmadığım için ne kaybedip, ne kazandığımı görmek istedim?
Black Plague
Uzman
Linux kullanıyorsanız zaten daha kolay@Black Plague, Bu kadar ilgim yok ona işte. PHP olsaydı, kesin kurardım o derece. Güzel diyorlar çünkü. Linux PC kullanıyorum, belki bir gün kurar bakarım.