world-geography-games.com'da neden hiç Türk bayrağı yok?

Charles Smith

Yetkin
Makaleler
6

Bu siteyi bayrak bilgimi arttirmak icin kullaniyordum. Tarihi ulkelerin bayraklari seklinde bir versiyon gordum. Gecmiste var olan ancak suan devam etmeyen ulkelerin bayraklarini soruyor. Sadece Asya belirledim ama hicbir Orta Asya Turk Devleti'ni sormadi. Avrupa yaptim Osmanliyi sormadi. Butun kitalar yapip hepsine tek tek baktim ama hicbir Turk devletine rastgelmedim. Bunun sebebi ne olabilir?

Ayrica belirteyim ozerk bolgeler testinde Kurdistan var. Kuzey Kibris Turk Cumhuriyeti ve Kirim da var. Dogu Turkistan bayragi da var ama GökBayraq seklinde belirtilmis. East Turkistan veya Uyghuristan seklinde degil. Normal ulkeler testinde ise Turkiye, Azerbaycan ve Kazakistan var.

Ozellikle Turklere olan bir tutum mu yoksa farkli bayraklarda eksik mi? Tarih bilgisi olanlar bakabilir mi merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu siteyi bayrak bilgimi arttirmak icin kullaniyordum. Tarihi ulkelerin bayraklari seklinde bir versiyon gordum. Gecmiste var olan ancak şu an devam etmeyen ulkelerin bayraklarini soruyor. Sadece Asya belirledim ama hiçbir Orta Asya Türk Devleti'ni sormadi. Avrupa yaptim Osmanlı'yi sormadi. Butun kitalar yapip hepsine tek tek baktim ama hiçbir Türk devletine rastgelmedim. Bunun sebebi ne olabilir?

Ayrica belirteyim ozerk bolgeler testinde kurdistan var. Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti ve Kırım da var. Doğu Türkistan bayragi da var ama gökbayraq seklinde belirtilmis. East turkistan veya uyghuristan seklinde degil. Normal ulkeler testinde ise Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan var.

Ozellikle turklere olan bir tutum mu yoksa farkli bayraklarda eksik mi? Tarih bilgisi olanlar bakabilir mi merak ettim.

Şahsen gerçekten merak ettim siteyi biraz araştıracağım eğer bir şey bulursam buraya yazarım.

Attığınız bağlantıdaki bayrak testine göz attım. Sayfanın JavaScript kodlarını incelediğimde bayrak adlarının bir liste içerisinde yer aldığını gördüm. Sizin de belirttiğiniz gibi, bu listede herhangi bir tarihi Türk devletine ait bayrak bulunmuyor. Zaten test de yalnızca 50 bayrağın yer aldığı da not düşülmüş.
Özellikle kontrol etmemi istediğiniz farklı bir test varsa, bağlantısını paylaşırsanız seve seve bakarım. Belki vardır size denk gelmemiştir ya da gerçekten yoktur, eğer yoksa özellikle Türklere bir tutum mu sergiliyorlar, bir bilgim yok.

Attığınız bağlantıdaki bayrak testine göz attım. Sayfanın JavaScript kodlarını incelediğimde bayrak adlarının bir liste içerisinde yer aldığını gördüm. Sizin de belirttiğiniz gibi, bu listede herhangi bir tarihi Türk devletine ait bayrak bulunmuyor. Zaten test de yalnızca 50 bayrağın yer aldığı da not düşülmüş.
Özellikle kontrol etmemi istediğiniz farklı bir test varsa, bağlantısını paylaşırsanız seve seve bakarım. Belki vardır size denk gelmemiştir ya da gerçekten yoktur, eğer yoksa özellikle türklere bir tutum mu sergiliyorlar, bir bilgim yok.

Bu siteyi bayrak bilgimi arttirmak icin kullaniyordum. Tarihi ulkelerin bayraklari seklinde bir versiyon gordum. Gecmiste var olan ancak şu an devam etmeyen ulkelerin bayraklarini soruyor. Sadece Asya belirledim ama hiçbir Orta Asya Türk Devleti'ni sormadi. Avrupa yaptim Osmanlı'yi sormadi. Butun kitalar yapip hepsine tek tek baktim ama hiçbir Türk devletine rastgelmedim. Bunun sebebi ne olabilir?

Ayrica belirteyim ozerk bolgeler testinde kurdistan var. Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti ve Kırım da var. Doğu Türkistan bayragi da var ama gökbayraq seklinde belirtilmis. East turkistan veya uyghuristan seklinde degil. Normal ulkeler testinde ise Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan var.

Ozellikle turklere olan bir tutum mu yoksa farkli bayraklarda eksik mi? Tarih bilgisi olanlar bakabilir mi merak ettim.

Tarih bilgisi çok üst seviye olan bir arkadaşım ile beraber oynadım ve evet dediğiniz gibi kısıtlı bir bayrak sayısı var onun dışında diğer ülke bayrakları da yok sınırlandırılmış ek olarak bu test dışında diğer testlerde Türk bayrağının sorulduğu testler var. Özellikle direkt ülkenin mapini alıp şehir şehir sordukları test de var yani ben pek özellikle türklere olan bir tutum göremedim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt