Bu bakış açısı çok saçma, sanki Tesla'lar hiç yanmıyormuş gibi. Eee, Tesla da yanıyor, adamlar araba sektöründe. Şimdi Tesla başarısız mı oldu anlamadım.
Tesla'nın kapılar da yanıyormuş, alt sınıfındaki modellerde malzeme kalitesi tartışılır.
Bu bakış açısı çok saçma, sanki Tesla'lar hiç yanmıyormuş gibi. Eee, Tesla da yanıyor, adamlar araba sektöründe. Şimdi Tesla başarısız mı oldu anlamadım.
Eki Görüntüle 192677
Çin'de bir Xiaomi SU7 Ultra elektrikli otomobili bir kaza sonucu alev aldı. Sürücü de maalesef yanarak hayatını kaybetmiş.
İlk başta orta bariyere çarptıktan sonra alev alan Xiaomi SU7 Ultra elektrikli otomobilin karıştığı büyük kazanın ardından Çin'de soruşturma başlatılmış.
Ayrıca bu kaza sebebiyle Xiaomi hisselerinde %6 düşüş olmuş.
Carnewschina'ya göre olay, 13 Ekim'de saat 03:16 civarında, Çin'in batısında olan Chengdu'daki tianfu caddesi'nde meydana geldi.
Çin sosyal medyasında paylaşılan video görüntülere bakıldığında birkaç kişi sürücüyü kurtarmak için yan camları kırmaya çalışmış, kapıyı kırmaya çalışmış hatta yangın söndürücü bile denemiş fakat sonuç alamamışlar. Xiaomi mekanik temelli kapı kolları kullanıyor ancak bu kapılar bir şekilde açılmıyor ve Xiaomi Auto'nun bununla ilgili henüz bir açıklaması yok.
Birçok büyük Çin medya kuruluşu, ne yazık ki sürücünün kurtarılamadığını doğruladı. Chengdu yetkilileri ve Xiaomi Auto konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmamış.
Kazanın nedeni ve koşulları ise araştırılıyor. İnternette alkollü araç kullaıldığı yazıyor ancak bu doğrulanmış bir veri değil henüz.
Bu, markanın elektrikli araçlarıyla ilgili ilk ciddi olayı bu değil. Bu yılın mart ayında Çin'de bir Xiaomi SU7 kaza yapmış ve üç kız öğrenci hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından Çin, elektrikli araçlar da dahil olmak üzere araç kapı kollarının tasarımı için yeni düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Taslak, kamuoyunun görüşüne de sunulmuş.
Olayla ilgili görüntüler:
Tesla, BYD alırsın da neden Xiaomi almayasın ki? Tasarım, kalite, ekosistem uyumluluğu konusunda başarılı olursa tadından yenmez.
Devamlı gelişiyorsa yeni riskler de ortaya çıkar.
10 yıl ver. Robotlar insanlara sunulduğunda robot katiller olacak.
Olamaz demiyorum, ama bence olmayacak.10 yıl ver. Robotlar insanlara sunulduğunda robot katiller olacak.
Teknoloji kolay baypas edilebilen bir şeydir. Gelecekte bir sürü kaynak olacak robotların kişiliklerini değiştirmeye veya cinayete teşvik etmek gibi. Mesela ChatGPT yardımı ile kendisini öldüren çocuk var. Çocuk kendisine plan yapmış ve ChatGPT'ye bunun sadece bir hikaye olduğunu söyleyip kandırmış ve planını daha tehlikeli hale getirmiş.Olamaz demiyorum, ama bence olmayacak.
Tesla fabrikasında vidası gevşeyen makinenin adamın kafasına çarpması olayı gibi olmazsa bilinçli şekilde insan öldürmezler.
ChatGPT bilinçli olarak intihara sürüklememiş, hikayeymiş gibi canlandırmış ama.ChatGPT'ye bunun sadece bir hikaye olduğunu söyleyip kandırmış ve planını daha tehlikeli hale getirmiş.