Hocam, aktif soğutma RAM stabilitesi için iyi olur ya.
Dediğim gibi hocam pek çok şeye bağlı aktif soğutma. Her RAM OC yapana lazım değil. Bende de OC var mesela ve günlük kullanıcı için yeterli bir OC 6200-CL30. RTP' de bile 55 dereceyi görmedi örneğin. 65'i görene kadar aktif soğutmaya gerek yok. Aktif soğutma biraz da mesela ekstrem OC yapıp sıvı nitrojenle, kuru buzla işlemci soğutanlara benziyor. Kasada bence kötü görünüm ve gereksiz fan kalabalığı yapıyor özel olarak yüksek voltajlı RAM OC yapılmadı ise.

1786731671049.webp

Bütün ayarları yaptım, hızlı ve sorunsuz açıldı. Bu arada aktif soğutma ne oluyor? Kasmın hava akışı iyi ve yarısı boş, 1 adet HDD var ama o da arkada.

8724.webp

RTP 90 dakika, Windows Memory Cleaner ile bellek temizlendikten sonra Auto kismina basilip test baslanacak, arkada Vanguard var ise kapatin, FACEIT varsa direkt kaldirin test aninda. Gorseldeki gibi isaretleyebilirsin.

@614455

Şimdi hocamın dediklerini yapayım. Vanguard ve Faceit kullanmıyorum zaten, Defender etkiler mi? Şu an sadece AMD, Defender açık.

Ben, 5600 CL46'yı görünce direkt Micron dedim içimden.

Ben de bu modülü acele almıştım aslında. CL46 olunca bakmadım hiç.

Eki Görüntüle 273452

Bütün ayarları yaptım hızlı ve sorunsuz açıldı. Bu arada aktif soğutma ne oluyor, kasamın hava akışı iyi ve yarısı boş ve 1 adet HDD var ama oda arkada.

Şimdi hocamın dediklerini yapayım. Vanguard ve FACEIT kullanmıyorum zaten, Defender etkiler mi? Şu an sadece AMD, Defender açık.

Bende bu modülü acele almıştım aslında. CL46 olunca bakmadım hiç.

Defender etkilemez. Maksat arka plan bos olsun yeterli.

Bu;

RAMlere fan ile aktif hava üfletmek kısaca. Sizin ihtiyacınız olmaz. Benim de olmaz. Ayhan hoca gibilerin ihtiyacı olur, rekor peşinde koşanların ya da aşırı voltaj basanların.

Eki Görüntüle 273457

Anladım ilk kez böyle bir ürün olduğunu gördüm bu arada. O kadar toplama videoları izledim 1 kere denk gelmedim. Gerekirse alırım, teşekkür ederim.

Anladım ilk kez böyle bir ürün olduğunu gördüm bu arada. O kadar toplama videoları izledim 1 kere denk gelmedim. Gerekirse alırım, teşekkür ederim.
Rica ederim. Yeni timingler hayırlı olsun. Arkadaşların dediği testleri yaparken HWInfo üzerinden SPD sıcaklıklarını gözlemlersiniz RAMlerin. 60 dereceyi geçiyorsa o zaman düşünürsünüz aktif soğutma ama geçeceğini sanmam.

Rica ederim. Yeni timingler hayırlı olsun. Arkadaşların dediği testleri yaparken HWiNFO üzerinden SPD sıcaklıklarını gözlemlersiniz RAM'lerin. 60 dereceyi geçiyorsa o zaman düşünürsünüz aktif soğutma ama geçeceğini sanmam.

5 dakika önce teste aldım, bitsin bakarım. Tekrardan teşekkürler. Ayrıca @Ayhan Dönmez hocam sormasa fark etmeyecektim bile. Ustasın hocam gerçekten...

Ve sonuç böyle oldu hocalarım:

1786738066613.webp

@shiiw hocam, nasıl sonuçlar? Müsaitseniz bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
5 dakika önce teste aldım, bitsin bakarım. Tekrardan teşekkürler. Ayrıca @Ayhan Dönmez hocam sormasa fark etmeyecektim bile. Ustasın hocam gerçekten...

Ve sonuç böyle oldu hocalarım:

Eki Görüntüle 273494

@shiiw hocam, nasıl sonuçlar? Müsaitseniz bakabilir misiniz?

Muhtemelen hata yoktur, CL30 alırsan uzun teste bırakman lazım, onun yerine CL32 ve tight subtimings kalması daha iyidir. Bu şekilde kullanım sağlayabilirsin... PBO için VT3 bakman lazım, @shiiw ile bakarsınız o kısma.