Hocam siz daha iyi bilirsiniz, bence prodil değilde, hangi LN2 kullanılmalı?Eki Görüntüle 237085
Eki Görüntüle 237086
@ggbye Hangisi kullanılır?
Bunları karşılaştırın diye attım. Konu sahibinde tRCD 36 olamıyor, onu çözmeyi bir dener misin?
Detaylar
Kim cevapladı?@Ayhan Dönmez evde değilim, nasıl olamıyor. Buyrun aynı kit. Net değil ama, okunuyor.Eki Görüntüle 237085
Eki Görüntüle 237086
@ggbye Hangisi kullanılır?
Bunları karşılaştırın diye attım. Konu sahibinde tRCD 36 olamıyor, onu çözmeyi bir dener misin?
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez evde değilim, nasıl olamıyor. Buyrun aynı kit. Net değil ama, okunuyor.
Ben maksimum CL24-36 yapabiliyorum bu profilde:
Sanırım konu sahibi VDD yetmiyor ya da sıcaklık kaynaklı. Aktif soğutma bir inceler misin? @ggbye
Hocam çok agresif. Bu kullanılmaz, TRL 12 olabiliyor mu? 6-1 yerine 4-2 daha iyi tercih olurdu. 16-2 çok daha iyi. 1.3 SoC tutma ihtimali yok. Ya test edilmemiş yada bug. Bu profil kabul edilecek bir stabilite sağlamaz.Ben maksimum CL24-36 yapabiliyorum bu profilde:
Eki Görüntüle 237091
Sanırım konu sahibi VDD yetmiyor ya da sıcaklık kaynaklı. Aktif soğutma bir inceler misin? @ggbye
- Makaleler
- 1
Hocam çok agresif. Bu kullanılmaz, TRL 12 olabiliyor mu? 6-1 yerine 4-2 daha iyi tercih olurdu. 16-2 çok daha iyi. 1.3 SoC tutma ihtimali yok. Ya test edilmemiş yada bug. Bu profil kabul edilecek bir stabilite sağlamaz.
Zaten karşılaştırın diye attım, günlük kullanım uygun değil. Konu sahibi iletince kıyas edin, bir de sıcaklık ya da VDD problemi var. tRCD 36 hata veriyor. Onu çözerseniz sevinirim @lowkey99 profilindeki.
Son zen atar ise bakacağım. Hocam çok değer girdiriyorsunuz. Neyle uğraşam elimde kalıyor. @TechMad bi ayarlar girmişti, gecikme için desen yok. Mhz için desen yok ortaya karışık meyve tabağı gibi profiller, test bittimi oluyor sanıyorlar. Keşke arka planları göstere bilsek.Zaten karşılaştırın diye attım, günlük kullanım uygun değil. Konu sahibi iletince kıyas edin, bir de sıcaklık ya da VDD problemi var. tRCD 36 hata veriyor. Onu çözerseniz sevinirim @lowkey99 profilindeki.
@Ayhan Dönmez profil attım, okunuyor mu? @Lowkey için bu ayarları girmemiz daha sağlıklı olur. Ben artık bios sürümlerinin VDD değilde IMC zorlanması olduğunu düşünüyorum. Bir sürümde 50k tREFı boot etmez iken, 65K açan üst sürümler oldu. Bence bios desteği sağlamıyor. Arka planda çok fazla sorun olduğunu düşünüyorum. VDD yerine 1.3 SoC ve CDD ıOD 1.45 VDDIO verilmesi VDD abanmasının önüne geçer. Yüksek ihtimal biraz daha ilerledikçe DDR6 için taban hazırlayacaklar. Düşük VDD yüksek SoC artık buna dönecekler.Son zen atar ise bakacağım. Hocam çok değer girdiriyorsunuz. Neyle uğraşam elimde kalıyor. @TechMad bi ayarlar girmişti, gecikme için desen yok. Mhz için desen yok ortaya karışık meyve tabağı gibi profiller, test bittimi oluyor sanıyorlar. Keşke arka planları göstere bilsek.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Son zen atar ise bakacağım. Hocam çok değer girdiriyorsunuz. Neyle uğraşam elimde kalıyor. @TechMad bi ayarlar girmişti, gecikme için desen yok. Mhz için desen yok ortaya karışık meyve tabağı gibi profiller, test bittimi oluyor sanıyorlar. Keşke arka planları göstere bilsek.
@Ayhan Dönmez profil attım, okunuyor mu? @Lowkey için bu ayarları girmemiz daha sağlıklı olur. Ben artık bios sürümlerinin VDD değilde IMC zorlanması olduğunu düşünüyorum. Bir sürümde 50k tREFı boot etmez iken, 65K açan üst sürümler oldu. Bence bios desteği sağlamıyor. Arka planda çok fazla sorun olduğunu düşünüyorum. VDD yerine 1.3 SoC ve CDD ıOD 1.45 VDDIO verilmesi VDD abanmasının önüne geçer. Yüksek ihtimal biraz daha ilerledikçe DDR6 için taban hazırlayacaklar. Düşük VDD yüksek SoC artık buna dönecekler.
Okunuyor, şu anki tek problem CL26 profilde tRCD 36 yapılamaması. Aktif soğutma başarısız. Aktif soğutmayı @lowkey99 çözüp destek sağlayın. İnceleyeceğim ben de.
CL28 ideal, 1.4 tutar ise çok iyi olur. CL26 için VDD ihtiyacı aşırı oluyor. 1.35 kit 0.5 ile stabil CL28 performans moduna geçiyor. O işlemci başka chipset ile ilgili bir denge olabilir.Okunuyor, şu anki tek problem CL26 profilde tRCD 36 yapılamaması. Aktif soğutma başarısız. Aktif soğutmayı @lowkey99 çözüp destek sağlayın. İnceleyeceğim ben de.
.CL28 ideal, 1.4 tutar ise çok iyi olur. CL26 için VDD ihtiyacı aşırı oluyor. 1.35 kit 0.5 ile stabil CL28 performans moduna geçiyor. O işlemci başka chipset ile ilgili bir denge olabilir.
Dosya Ekleri
@Ayhan Dönmez bu kit DR, VDD ihtiyacı fazla olur. 36-36 açamama sebebi yüksek ihtimal bu. 38-38 yeterli olur.
@lowkey99 İşaretleme yapamıyorum. Aşağıdaki profili geçir. 28-36-36-36-48-84-8-8-32-4-16-48-1-300-180-4-4-26-16-2 1.5 VDD 1.4 VDDIO 1.4 VDDQ
@lowkey99 64GB DR olduğunu bile bile neden aldın? Buna verdiğin paraya CL26-26 A-die kit alırdın.@Ayhan Dönmez bu kit DR, VDD ihtiyacı fazla olur. 36-36 açamama sebebi yüksek ihtimal bu. 38-38 yeterli olur.
@lowkey99 İşaretleme yapamıyorum. Aşağıdaki profili geçir. 28-36-36-36-48-84-8-8-32-4-16-48-1-300-180-4-4-26-16-2 1.5 VDD 1.4 VDDIO 1.4 VDDQ
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347