Ben uygulama kısmında sorunlar olduğunu bahsetmiştim. Güncel şeyleri denemedim. Ama halen çoğu yamayı Xbox dosya korumasını aşamadığından uygulayamıyorsun. Sırf bu yüzden çoğu kişinin Gamepass veya Xbox üzerinden ucuz bile olsa oyun almadığını biliyorum.Yavaş yavaş rehber yapmaya başlayacağım. Yakında yakuzalar için rehber hazırlıyacağım. Cidden hiç rehber yapan yok ben de rahatsızım açıkçası.![]()
Посібник зі Створення Українізатора
https://discord.gg/yXdjt3DaeP https://send.monobank.ua/jar/23py2tDR24ukrainizer.netlify.app
Öyle bir şey yok artık, xbox kısmında da yama yapabiliyorsun. Sadece exe şifreli olduğu için, exe'nin değişmesi gereken oyunlar da sorun oluyor bir de yakuza 0 gibi bazı oyunlarda dosyalar farklı. Ona uyumlu yapmak gerekiyor.
Bu arada çeviri, yama işleri genelde gönüllülük esasına göre yapılıyor. Genelde de boş vakti olan lise ve üniversite öğrencileri yapıyor. Bu da onlar çalışma hayatına geçince doğal olarak çeviri gruplarının dağılmasıyla sonuçlanıyor. Anime fansubları, oyun çeviri grupları hep bu sebepten dağılıyor.
Yani burada öyle düşünüldüğü gibi bir para akışı yok. Bunu sağlayabilen Anonymous var. Bence onlar da o kadar kazanmıyordur.
Çoğu kişi 1-2 oyun belirleyip, bir kere alıp yamaları uygulayıp salıyordur. Ekonomi, ölücülük gibi sebepler dışında Anonymous site arayüzünün erişebilir olmaması, çeviri uygulamalarının çok basit ve kullanışsız olması, üyelik sistemlerine aldığın sistemlerin çoğu sanal kart vb. aylık ödemede desteklemesi gibi şeyler var. Bunları çözerlerse daha çok para kazanabileceklerini düşünüyorum.
Ben mesela Anonymous o sistemine kredi kartı ile ödeme hayatta yapmam. Buna benzer aylık ödeme yaptığım 4-5 tane site var. Mesela MyAbandonware aylık 3 $ atıyorum, çünkü bol bol oyun indiriyorum ve bu sitenin açıkcası hayatta kalmasını istiyorum. Bunların yaptığı sistem Buy Me A Coffee adlı site üzerinden üyelik ayarlıyorlar.
Yerelde niye yapılmıyor diye düşünecek olursam malum iktidardan kaynaklı olabilir. Malum Paypal'ı kendi üzerlerinden para dönsün diye yasaklayanlar, denetleyemedikleri veya kârına ortak olamadıkları yabancı kurumların yerel işletmelerde kullanılmasını istemiyor olabilir. Bari böyle istiyorsunuz düzgün bir hizmet sunun derler adama.
Son zamanlarda artan yapay zeka çevirileri ise borsa, kripto vb. böyle gündeme göre iş takip eden insanlar para verip yaptırıyor. Elbette aralarında iyisi vardır. Ama ana hedefleri bilinirlik, sonrasında üyelik satma falan.