Yazım denetimi kısmen sorunlu. Örneğin büyük harf sistemini kullanacağız. "İPhone" sözcüğü en başta ise "IPhone" şeklinde düzeltiyor. Bunun yanı sıra noktalamalarda da bazen hata yapıyor. Bu gibi sorunların üstesinden gelmenin yolu GPT kullanmaktan geçer diye düşünüyorum. Bence "AB Düzelt" denetimine yapay zeka bu şekilde eklenmeli. Cümleler çoğunlukla daha düzgün olur. Türkçe zorunlu değil ama İngilizce klavye kullanıp düzeltme yapmalarına rağmen "örneğin" yerine "ornegin" diye yazması metinde gördüğümüz gibi okuduğumuz için sıkıntı yaratabiliyor.
Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.
Detaylar
Kim cevapladı?O kadarını elle düzeltmek daha kolay bir çözüm gibi.Yazım denetimi kısmen sorunlu. Örneğin büyük harf sistemini kullanacağız. "İPhone" sözcüğü en başta ise "IPhone" şeklinde düzeltiyor. Bunun yanı sıra noktalamalarda da bazen hata yapıyor. Bu gibi sorunların üstesinden gelmenin yolu GPT kullanmaktan geçer diye düşünüyorum. Bence "AB Düzelt" denetimine yapay zeka bu şekilde eklenmeli. Cümleler çoğunlukla daha düzgün olur. Türkçe zorunlu değil ama İngilizce klavye kullanıp düzeltme yapmalarına rağmen "örneğin" yerine "ornegin" diye yazması metinde gördüğümüz gibi okuduğumuz için sıkıntı yaratabiliyor.
Physic
Üstün
Yazım denetimi kısmen sorunlu. Örneğin büyük harf sistemini kullanacağız. "iPhone" sözcüğü en başta ise "iPhone" şeklinde düzeltiyor. Bunun yanı sıra noktalamalarda da bazen hata yapıyor. Bu gibi sorunların üstesinden gelmenin yolu GPT kullanmaktan geçer diye düşünüyorum. Bence "ab düzelt" denetimine yapay zeka bu şekilde eklenmeli. Cümleler çoğunlukla daha düzgün olur. Türkçe zorunlu değil ama İngilizce klavye kullanıp düzeltme yapmalarına rağmen "örneğin" yerine "ornegin" diye yazması metinde gördüğümüz gibi okuduğumuz için sıkıntı yaratabiliyor.
18 dolardan sonra (GPT 3.5 Turbo) ücret istiyor ama Techolay için gerekli.
Devrimci Kedi
Üstün
- Makaleler
- 1
Yazım denetimini kullanan bile bir zamandan sonra bırakıyor. Ama mantıklı.Yazım denetimi kısmen sorunlu. Örneğin büyük harf sistemini kullanacağız. "İPhone" sözcüğü en başta ise "IPhone" şeklinde düzeltiyor. Bunun yanı sıra noktalamalarda da bazen hata yapıyor. Bu gibi sorunların üstesinden gelmenin yolu GPT kullanmaktan geçer diye düşünüyorum. Bence "AB Düzelt" denetimine yapay zeka bu şekilde eklenmeli. Cümleler çoğunlukla daha düzgün olur. Türkçe zorunlu değil ama İngilizce klavye kullanıp düzeltme yapmalarına rağmen "örneğin" yerine "ornegin" diye yazması metinde gördüğümüz gibi okuduğumuz için sıkıntı yaratabiliyor.
- Makaleler
- 3
Özel isimlerin ekleriyle beraber (-de, -da, -a, -e, -ye, -ya...) Tek tek düzgünce girilmesi gerekiyor. Moderatörlerin düzgünce yaptığını umuyorum. Technopat'ta o kadar dikkat ediliyordu eklere, uğraşan birkaç kişi vardı. Veri tabanı Technopat'tan kopyalanmadigi için burada yok. O yüzden özel isimlerin böyle olması normal.
İngilizce klavye ile yazılanları okumak o kadar da zor değil. Keza el ile düzgün yazmak da öyle. Biraz fazla abartılıyor gibi.
Her ne kadar ekleme planı olsa da yapıldığında ne kadar başarılı olacağı gorulecek. Yazım denetiminden daha başarılı olur ama yine de yeterince iyi olmaz gibi geliyor.
İngilizce klavye ile yazılanları okumak o kadar da zor değil. Keza el ile düzgün yazmak da öyle. Biraz fazla abartılıyor gibi.
Her ne kadar ekleme planı olsa da yapıldığında ne kadar başarılı olacağı gorulecek. Yazım denetiminden daha başarılı olur ama yine de yeterince iyi olmaz gibi geliyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizce klavye kullananlar çoğunlukla yazım hatası yapmıyor, ilginç bir bilgi. Bence de gayet okunaklı.
Çekincelerim var ama dediğiniz gibi görmek lazım. Bana kalsa konu onaylarında kullanılmaması gerekiyor ama öbür türlü çok yorucu da olabilir. Genel üye mesajlarında katkısı olacaktır herhalde, 5 hata varsa 1-2'ye düşer.
- Makaleler
- 3
Yazım kurallarının dayatılmasının ana amacı anlaşılır olmak. Adam yazım denetimi kullanıp otuz satırlık paragrafı koyuyor. İsterse ChatGPT kullansın. Bunun bir anlamı var mı? Anlaşılabilir şekilde kendini ifade etmeyen kullanıcıya istersen yayınevi editörü tut, bir işe yaramaz.
Ben üstteki mesajımı telefondan yazmıştım. 1-2 tane görüp bilinçli şekilde düzeltmediğim Türkçe karakter barındırmayan kelime vardı. Birileri gelmiş raporlamış, moderatör düzeltmiş. Belki yazım yanlışı da vardı, bilmiyorum. Ama tahminim Türkçe karakter.
Ben üstteki mesajımı telefondan yazmıştım. 1-2 tane görüp bilinçli şekilde düzeltmediğim Türkçe karakter barındırmayan kelime vardı. Birileri gelmiş raporlamış, moderatör düzeltmiş. Belki yazım yanlışı da vardı, bilmiyorum. Ama tahminim Türkçe karakter.
Vayyy çok iyi bir haber hocam.