Bütçe
55.000 TL

mkaratas

Çalışkan
Aracımda Hankook Ventus S1 EVO3 ev 255/45 R19 yazlık lastik takılı. 11 Aralık'ta İstanbul'dan Ankara'ya oradan da Antep'e gideceğim. Yazlık lastikle yola çıkmalı mıyım yoksa yeni bir set mi almam gerek? 4 haftada bir de hafta sonları Edirne'ye gidip İstanbul'a dönüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buzlanma ve yağış yoksa sorun yaratmaz. Fakat gittiğiniz güzergahtaki hava raporunu iyi gözlemlemeniz gerekmekte.
Sabaha karşı Niğde-Adana arasında mutlaka gizli buzlanma olur. O yüzden riske atmayın.

4 mevsim mi yoksa kışlık mı tercih etmeliyim? Yılın çoğunluğunda İstanbul'da araç kullanıyorum, ayda bir hafta sonu Edirne'ye gidiyorum.

Yağmur, kar, çamurlu bir güne denk gelirsen sıkıntı. Denk gelmezsen de lastiğin ömründen yersin o kadar.

4 mevsim mi yoksa kışlık mı tercih etmeliyim? Yılın çoğunluğunda İstanbul'da araç kullanıyorum, ayda bir hafta sonu Edirne'ye gidiyorum.

4 mevsim tamamen satış politikası. Yazlığın da kışlığın da kauçuğu, dişleri ve lastik yapısı farklıdır ve yüzey sıcaklığına göre dizayn edilir.

Yahu konu sahibi uzun yol yapacağım diyor, siz zincir öneriyorsunuz.
Adam dağa, trafiğe kapalı alana çıkacağım demiyor, şehirler arası yoldan bahsediyor.

Yazlıkla gidersin, kesinlikle kar veya buz olmadığı sürece zincir takmak gibi bir işe bulaşma. Zaten zincirle uzun yol da hiç mantıklı bir hareket olmaz.

4 mevsim de Şehsuvar'ın dediği gibi satış politikasından ibaret bana kalırsa. İşini sağlama almak istiyorsan kış lastiği al. Ama şehirler arası ücretli/ücretsiz yollarda bir sorun yaşamazsınız çoğunlukla. Devlet araçları genelde tuzlama vs. yapar, dikkatli olmakta fayda var ama.