Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fayyer

Becerikli
Sistem topladım konu açtım 9700X 5070 ile Valorant'ta poligonda 150 FPS'e kadar düştüğünü belirttim DDU ile ekran kartını sıfırla dediler yaptım ama yine aynı parcaları tek tek söküp tekrar taktım bir oncekinden farklı olarak 1x16 GB yerine 2x16 GB RAM taktım siyah ekranda kaldı bu sefer BIOS'a giremedim normalde tek kanal DDR5 RAM kullanacaktım ki diğer RAM baska PC'nin ama ikiz RAM'ler tekrar 1X 16 yaptım BIOS yine gelmedi siyah ekranda kaldı ne sistem açıldı ne BIOS sistem sıfır yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart: B850M Force
İşlemci: 9700X
RAM Viper: CL30 6000MHz
Ekran kartı: Palit RTX 5070
Sogutucu: Thermalright Phantom spirit 120 SE
PSU: High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ Gold

Çözüm
BIOS güncel işlemci bozuk olabilir mi D RAM ısıgı yanıyor oyle kalıyor. Silgi ile silip diğer slota takacağım. BIOS pilini de tak cıkart yaptım.
Tekrar tek RAM ile denediniz mi? Taktığınız diğer RAM, bire bir aynı olmayabilir, hele de DDR4 taktıysanız falan CL değeri ve MHz değeri farklı olmamalı. Eski halindeki RAM'i takıp anakartın arkasında CMOS sıfırlama tuşu varsa ona basın PC'de güç varken ve kapalıyken. Deneyin sırayla.
Sistem topladım konu açtım 9700X 5070 ile Valorant'ta poligonda 150 FPS'e kadar düştüğünü belirttim DDU ile ekran kartını sıfırla dediler yaptım ama yine aynı parcaları tek tek söküp tekrar taktım bir oncekinden farklı olarak 1x16 GB yerine 2x16 GB RAM taktım siyah ekranda kaldı bu sefer BIOS'a giremedim normalde tek kanal DDR5 RAM kullanacaktım ki diğer RAM baska PC'nin ama ikiz RAM'ler tekrar 1X 16 yaptım BIOS yine gelmedi siyah ekranda kaldı ne sistem açıldı ne BIOS sistem sıfır yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart: B850M Force.
İşlemci: 9700X.
RAM Viper: CL30 6000MHz.
Ekran kartı: Palit RTX 5070.
Sogutucu: Thermalright Phantom spirit 120 SE.
PSU: High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ Gold.

Monitörde HDMI veya display kablosunu cikart tak RAM'in sari yerini silgi ile silip başka sokete tak BIOS pilini cikart 5 dakika sonra tak bu arada BIOS güncel miydi?

Monitörde HDMI veya display kablosunu cikart tak RAM'in sari yerini silgi ile silip başka sokete tak BIOS pilini cikart 5 dakika sonra tak bu arada BIOS güncel miydi?

BIOS güncel işlemci bozuk olabilir mi D RAM ısıgı yanıyor oyle kalıyor. Silgi ile silip diğer slota takacağım. BIOS pilini de tak cıkart yaptım.

Tekrar tek RAM ile denediniz mi? Taktığınız diğer RAM, bire bir aynı olmayabilir, hele de DDR4 taktıysanız falan CL değeri ve MHz değeri farklı olmamalı. Eski halindeki RAM'i takıp anakartın arkasında CMOS sıfırlama tuşu varsa ona basın PC'de güç varken ve kapalıyken. Deneyin sırayla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tekrar tek RAM'le denediniz mi taktığınız diğer RAM birebir aynı olmayabilir, örneğin hele de DDR4 taktıysanız falan CL değeri ve MHz'si farklı olmamalı. Eski halinde ki RAM'i takıp anakartın arkasında CMOS sıfırlama tuşu varsa ona basın PC de güç varken kapalıyken ama deneyin sırayla.

Hocam BIOS'a girdim teşekkür ederim CMOS ile sıfırladım BIOS pilini çıkardım silgi ile sildim ve diğer slota taktım sorunsuz girdim sistemde açıldı fakat BIOS sıfırlandı ayarları hakkında bilginiz var mı yardımcı olabilir misiniz Gigabyte BIOS arayüzü.

Hocam BIOS'a girdim teşekkür ederim CMOS ile sıfırladım BIOS pilini çıkardım silgi ile sildim ve diğer slota taktım sorunsuz girdim sistemde açıldı fakat BIOS sıfırlandı ayarları hakkında bilginiz var mı yardımcı olabilir misiniz Gigabyte BIOS arayüzü.

Evet var eskiden kullanmıştım.

Şöyle bir şekilde ayarları bulabileceğim Recep bey in eski bir videosundan yapmıştım önceden iGPU vs kapatıp başımın oyunlarda ağrımasını vs de istemiyorum işlemcinin grafik birimini kapatmaktan bahsettim ve sistemin hızlı açılması için bir ayar daha vardı sanırım umarım bu ayarları yaptıktan sonra sistem 150fps vermez valo da poligonda ve laglanmaz

Dosya Ekleri

• IMG_20251114_005954.webp
    IMG_20251114_005954.webp
    6,2 MB · Görüntüleme: 30

XMP ayarını açma Secure Boot açma ve eğer isterseniz bilgisayar kapaliyken hiç klavyeye kulaklığına güç gitmesin istiyorsan bir de tarih saati guncel değilse ayarla bunlar önemli tek.