Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fayyer

Becerikli
Sistem topladım konu açtım 9700X 5070 ile Valorant'ta poligonda 150 FPS'e kadar düştüğünü belirttim DDU ile ekran kartını sıfırla dediler yaptım ama yine aynı parcaları tek tek söküp tekrar taktım bir oncekinden farklı olarak 1x16 GB yerine 2x16 GB RAM taktım siyah ekranda kaldı bu sefer BIOS'a giremedim normalde tek kanal DDR5 RAM kullanacaktım ki diğer RAM baska PC'nin ama ikiz RAM'ler tekrar 1X 16 yaptım BIOS yine gelmedi siyah ekranda kaldı ne sistem açıldı ne BIOS sistem sıfır yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart: B850M Force
İşlemci: 9700X
RAM Viper: CL30 6000MHz
Ekran kartı: Palit RTX 5070
Sogutucu: Thermalright Phantom spirit 120 SE
PSU: High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ Gold

Çözüm
BIOS güncel işlemci bozuk olabilir mi D RAM ısıgı yanıyor oyle kalıyor. Silgi ile silip diğer slota takacağım. BIOS pilini de tak cıkart yaptım.
Tekrar tek RAM ile denediniz mi? Taktığınız diğer RAM, bire bir aynı olmayabilir, hele de DDR4 taktıysanız falan CL değeri ve MHz değeri farklı olmamalı. Eski halindeki RAM'i takıp anakartın arkasında CMOS sıfırlama tuşu varsa ona basın PC'de güç varken ve kapalıyken. Deneyin sırayla.
Hocam sorun ya anakartta ya da bir ihtimal işlemcide. İşlemci kolay kolay bozuk çıkmaz ama bilemiyorum bir uyumsuzluk var.

Çevrenizde bir PC işi yapan biri varsa deneme yanılma şeklinde bakmanız lazım yani başka bir işlemci takıp aynı sorun yaşanıyor mu? Ya da 9700X i başka anakarta takınca sorun oluyor mu gibi? Başka yapılabilecek bir şey yok gibi aldığnızdan beri böyle ise bu 2 parçadan biri sorunlu.

Hocam uyuyamadım ve gittim B650M-R a kurdum sistemi tek tek ve işlemci gayet çalışıyor sorunlu bir anakartmış ucuz B850M keşke Tomahawk B650M alsaymışım neyse iade edeceğim teşekkürler tekrardan aklıma bile gelmezdi anaların bozuk çıkacağı... Önereceğiniz bir anakart var mı?