Hasan Merkit 102

Moderasyon Üyesi
Geliştirici
Makaleler
13
Önce ben cevap vereyim. Kesinlikle izlemeyeceğim. Nedenlerimi sıralamak istiyorum.

The Last of Us evreni sapasağlam bir atmosfere sahip. Oyundaki Ellie'nin ağırlığı da var. Ama baktığın zaman bize dünyanın en saçma Ellie karakterini veren HBO, bu kötülüğü bu sefer Harry Potter evrenine taşıdı.

Alan Rickman tarafından hafızalara kazınan ve kitaplarda da beyaz tenli olduğu tasvir edilen Severus Snape'i siyah yaptılar.

Buradaki lafım kesinlikle siyahi insanlara değil ve ırkçılık amacı da taşımıyor. Ancak akıl var, mantık var. Mutlaka siyahi bir oyuncu oynatarak duyar yapılması isteniyorsa bunu tamamen beyaz olması ile hafızalara kazınmış ve evrenin en önemli karakterini değiştirerek yapamazsın.

Hermione karakterini yeni oynayacak oyuncuya da lafım yok. Çünkü bu sefer kitaba göre seçildiği söyleniyor ve oyuncu seçimi Snape kadar berbat değil.

Etrafta dolaşan Voldemort kadın olacak iddiaları da doğru çıkmaz umarım. (Onedio sitesi paylaştı.)

Bir diğer rahatsız eden konu ise hanelerin logolarının değiştirilmesi oldu. Minimalistliği seven biri olarak şu yorumu yapmak istiyorum: Minimalistlik, Harry Potter evreninin tasarımına, atmosferine tamamen aykırıdır.

Gidin, bir karakterin hayatını çekin, aynı evrende başka ülkede geçen, ne bileyim aynı yerde ama başka zamanda geçen hikayelerini falan çekin.

Ama şu ana seriyi tekrar çekmeyin be kardeşim. Yetersiz geliyorsa gidin yapay zekâ firması ile masaya oturup anlaşın ve ana filmleri evrim geçirecek düzeyde tamir edin daha iyi.

HBO, The Last of Us dizisinin Ellie vakasından sonra Harry Potter evrenine de bunu yapıyorsa, bundan sonra HBO logosu geçen herhangi bir içeriği tüketmem.