Arkadaşlar AM4'ten AM5'e geçtim, dolayısıyla anakart, işlemci, RAM, soğutucu değişti. Kablolamada bir yanlış olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayar çalışıyor fanlar dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor
Anakart MSI B850 Gaming Plus. BIOS'tan olduğunu düşündüm. Öncesinde flash bellek hazırlamıştım. Taktım, BIOS Update tuşuna bastığımda da bir şey olmuyor. Anakartta sağ üstte kırmızı ışık yanık bir şekilde duruyor.
1.
Güç Bağlantılarını Kontrol Et:
- Anakart üzerindeki tüm güç bağlantılarının (24-pin ATX ve CPU 8-pin) sıkıca takıldığını kontrol edin.
2.
Çevre Bileşenlerini Gözden Geçirin:
- RAM modüllerinin anakart üzerindeki slotlara düzgün yerleştirildiğinden emin olun. Gerekirse modülleri çıkarıp tekrar takın.
- Ekran kartının (varsa) düzgün bir şekilde anakarta takılıp takılmadığını kontrol edin.
3.
BIOS Geri Yükleme:
- Flash bellek ile BIOS güncellemesi yapmak için kullanılan dosyanın doğru olduğundan ve anakartınızla uyumlu olup olmadığından emin olun.
- Eğer BIOS güncellemeyi başlatamadıysanız, anakart üzerindeki CMOS pili çıkararak birkaç dakika bekleyin ve geri takın. Bu, BIOS ayarlarını sıfırlayabilir.
4.
Kırmızı Işığın Anlamı:
- Anakartın kılavuzunda bulunan LED ışıklarının anlamını kontrol edin. Genellikle kırmızı ışık, bir probleme işaret eder. Eğer bu ışık RAM ile ilgiliyse, modüllerinizi değiştirip başka slotlarda denemek faydalı olabilir.
5.
Monitör ve Kablolama:
- Monitörün çalıştığından emin olun. Farklı bir monitör veya HDMI/DP kablosu ile deneme yapın.
- Monitörün hangi girişe bağlı olduğunu kontrol edin ve doğru kaynak kaynağını seçtiğinizden emin olun.
6.
Donanım Testleri:
- Anakart üzerinde mümkünse sadece işlemci, bir RAM modülü ve güç kaynağı ile sistemi başlatmayı deneyin. Diğer bileşenleri (ekran kartı, HDD/SSD) geçici olarak çıkarın.
7.
Hatalı Bileşen Olabilme İhtimali:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, bileşenlerin (anakart, işlemci, RAM) herhangi birinin arızalı olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurun. Mümkünse benzer sistemlerde bu bileşenleri test edin.
8.
Daha Fazla Destek:
- Tüm yukarıdaki adımları denedikten sonra sorun devam ederse, daha detaylı bilgilerle bir teknik destek forumuna başvurmayı düşünebilirsiniz. Detaylı durum güncellemeleri, problemin çözümüne yardımcı olabilir.