Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

H2onya

Uzman
Merhaba arkadaşlar, yeni DDR5 sisteme gectim. BIOS'tan RAM'ı 6000 MHz yaptım ve sistem acılmıyor. BIOS pilini de söküp taktım, ne yapmam lazım?
  • Anakart: ASUS B650-R
  • RAM: Patriot Viper 6000MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
x

En son EXPO acınca sıstem hiç acılmamıştı korkuyorum artık.
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.

EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.

6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.
Bu arada şeyi fark ettim, UCLK=MEMCLK/2 sende, 6000 2:1 modda açmış. Şu an tekrar denemen gerekiyor, uclk dıv1 mode = uclk = memclk yapabilir misin, şu an bellek kontrolcü yarı frekansta çalışıyor, 1:1 mod değil. @H2onya vddp sende gereksiz yüksek 1.15 bir de, onu 1.0 çeker misin DRAM voltaj kısmında o da.

30 dk sonra kapatırsın aynen. Yarın 1.5 saatlik edersin, 1.5 saat sonra oto kapanıyor test bitince.

@H2onya SoC voltaj-manuel mod- 1.25 yap, vddp 1.0 yap, uclk = memclk yap DRAM timings kısmında. Nitro ayarları kalsın.

Selam bu ayarı daha yeni yaptım oyunlar daha akıcı hale geldi çok teşekkür ederim. Monitörüm 300 Hz sanki CS R6 Valorant gibi oyunlarda 500 Hz gibi çok akıcı oldu tekrar teşekkürler.

Bir sorum daha var RAM'ler 62 63 derecede calısıyor normal mi?

Son düzenleme:
Selam bu ayarı daha yeni yaptım oyunlar daha akıcı hale geldi çok teşekkür ederim. Monitörüm 300 Hz sanki CS R6 Valorant gibi oyunlarda 500 Hz gibi çok akıcı oldu tekrar teşekkürler.

Bir sorum daha var RAM'ler 62 63 derecede calısıyor normal mi?
Normal, ZenTimings SS atarsan son duruma bakalım. Program hata veriyorsa defender kapalı tutman gerekiyor, Beta sürüm SS olursa daha iyi.

Merhaba arkadaşlar, yeni DDR5 sisteme gectim. BIOS'tan RAM'ı 6000 MHz yaptım ve sistem acılmıyor. BIOS pilini de söküp taktım, ne yapmam lazım?
  • Anakart: ASUS B650-R
  • RAM: Patriot Viper 6000MHz
Çok saçma belki gelecek ama şöyle DisplayPort ile BIOS açılmıyor ekran kartının HDMI kısmından giriş yap sonra BIOS aç ve açılıyor... O şekilde ayar yap. Az önce bende öyle oldu şuan EXPO 1 açık hiç bir sorun yok.. Displayport girişini de şiimdi taktım.

Aynısı bende oldu dedim yaktık bilgisayarı sanırım fakat öyle değilmiş... Çözümüm bu şekilde oldu