Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sensör de yanlış okuyor bazı değerleri, VDDQ 1.8 olamaz, BIOS içerisinden EXPO 1 açıktan sonra voltaj kısmını buraya SS atarsan iyi olur aslında, AI Tweaker'in alt kısmında hepsi.x
En son EXPO acınca sıstem hiç acılmamıştı korkuyorum artık.
EXPO 1 aç AI Tweaker kısmından seç bunu, sonra alt kısma in voltaj kısmını buraya SS atarsan bakalım. Bir de şunları uygula:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options- Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x --- BIOS içerisinden bu kısım uygulanacak EXPO 1 üzerine.
6000 için EXPO1 seçtiğinde voltajları kaç veriyor, BIOS içerisinden onu SS atmalısın, bir de save exit yaptığında o kısmı da total olarak buraya SS olarak gönder. @H2onya Save & exit yaparken tüm değişiklikleri gösteriyor tablo halinde.
@rtx2060 bence yeni konu açıp tüm yaptıklarını da tek tek yaz ve etikle. @Ayhan Dönmez hocamda müsait olunca o konu altında sana cevap verir. Hem konular karışmamış olur ve daha düzenli görünür forum.
Hocam single rank derken 2X16GB toplamda 32GB takılı hocam.Senin gerçi single rank'tı dual rank değil, hatlar karıştı. tRCDRD 35 olabilir, 34 zor. tRCDWR ayreten 12 ya da 16 yapılabilir ama önemsiz olur senin için. Kısaca böyle kalsın 36 olarak, en stabil böyle olur.
Bu arada şeyi fark ettim, UCLK=MEMCLK/2 sende, 6000 2:1 modda açmış. Şu an tekrar denemen gerekiyor, uclk dıv1 mode = uclk = memclk yapabilir misin, şu an bellek kontrolcü yarı frekansta çalışıyor, 1:1 mod değil. @H2onya vddp sende gereksiz yüksek 1.15 bir de, onu 1.0 çeker misin DRAM voltaj kısmında o da.
30 dk sonra kapatırsın aynen. Yarın 1.5 saatlik edersin, 1.5 saat sonra oto kapanıyor test bitince.
@H2onya SoC voltaj-manuel mod- 1.25 yap, vddp 1.0 yap, uclk = memclk yap DRAM timings kısmında. Nitro ayarları kalsın.
Selam bu ayarı daha yeni yaptım oyunlar daha akıcı hale geldi çok teşekkür ederim. Monitörüm 300 Hz sanki CS R6 Valorant gibi oyunlarda 500 Hz gibi çok akıcı oldu tekrar teşekkürler.
Bir sorum daha var RAM'ler 62 63 derecede calısıyor normal mi?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Normal, ZenTimings SS atarsan son duruma bakalım. Program hata veriyorsa defender kapalı tutman gerekiyor, Beta sürüm SS olursa daha iyi.Selam bu ayarı daha yeni yaptım oyunlar daha akıcı hale geldi çok teşekkür ederim. Monitörüm 300 Hz sanki CS R6 Valorant gibi oyunlarda 500 Hz gibi çok akıcı oldu tekrar teşekkürler.
Bir sorum daha var RAM'ler 62 63 derecede calısıyor normal mi?
- Makaleler
- 1
Anakart neydi? B650 çipsette MCR-PDM enable olması gerekiyor, X870'te MCR-PDM Auto iken hızlı açılması gerekli.@Ayhan Dönmez
Hocam PC çok geç açılıyor. Bende MCR kapalı. Nasıl hızlandırabiliriz?
nakoicve
Uzman
Çok saçma belki gelecek ama şöyle DisplayPort ile BIOS açılmıyor ekran kartının HDMI kısmından giriş yap sonra BIOS aç ve açılıyor... O şekilde ayar yap. Az önce bende öyle oldu şuan EXPO 1 açık hiç bir sorun yok.. Displayport girişini de şiimdi taktım.Merhaba arkadaşlar, yeni DDR5 sisteme gectim. BIOS'tan RAM'ı 6000 MHz yaptım ve sistem acılmıyor. BIOS pilini de söküp taktım, ne yapmam lazım?
- Anakart: ASUS B650-R
- RAM: Patriot Viper 6000MHz
Aynısı bende oldu dedim yaktık bilgisayarı sanırım fakat öyle değilmiş... Çözümüm bu şekilde oldu
X670E Tomahawk.Anakart neydi? B650 çipsette MCR-PDM enable olması gerekiyor, X870'te MCR-PDM Auto iken hızlı açılması gerekli.
- Makaleler
- 1
MCR-PDM auto iken geç açılıyorsa ikisini enable yapman gerekiyor mavi ekran yememek için eski çipsette. @rtx2060
İkisi de disable galiba şu ana kadar hiç mavi ekran yemedim ama bilgisayar her açılışta geç açılıyor. Ayarları nasıl değiştireyim?MCR-PDM auto iken geç açılıyorsa ikisini enable yapman gerekiyor mavi ekran yememek için eski çipsette. @rtx2060