jaykoo

Başarılı
Selam, yeni bir bilgisayar topladim ancak bilgisayari actigimizda kirmizi isik yanip kalıyor ve CPU yaziyor her şeyi yaptik duzelmedi sorun ne olabilir?

Anakart Gigabyte X870 Aorus Elite
Ryzen 7 9700X
RTX 5060 Ti 16 GB
Samsung 990 EVO Plus
Corsair Vengeance 1x16 GB CL36 6000MHz
MSI MAG A850GL

IMG_20260109_212113.webp

Selam, yeni bir bilgisayar topladim ancak bilgisayari actigimizda kirmizi isik yanip kalıyor ve CPU yaziyor her şeyi yaptik duzelmedi sorun ne olabilir?

Anakart Gigabyte X870 Aorus Elite
Ryzen 7 9700X
RTX 5060 Ti 16 GB
Samsung 990 EVO Plus
Corsair Vengeance 1x16 GB CL36 6000MHz
MSI MAG A850GL

Eki Görüntüle 217170

DRAM ledi yazıyor. Sistem açık değil sanırım daha fotoğrafta post durum ekranı çalışmıyor. sadece güç bağlı. DRAM Training yapmıyor yani. O zaman ram soketi veya ramler arızalı olabilir. Geçen benzer bir durum ben de yaşadım. Ramleri çıkartıp düzgün oturtunca düzeldi.

DRAM ledi yazıyor. Sistem açık değil sanırım daha fotoğrafta post durum ekranı çalışmıyor. sadece güç bağlı. DRAM Training yapmıyor yani. O zaman ram soketi veya ramler arızalı olabilir. Geçen benzer bir durum ben de yaşadım. Ramleri çıkartıp düzgün oturtunca düzeldi.
Maalesef dram deil cpu isiginda kaliyor cpuyu isitmiyor bile guc kaynagi degisildi cpu degisildi ram degisildi hicbirine tepki vermiyor anakart

Dosya Ekleri

• IMG_20260110_125042.webp
    IMG_20260110_125042.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 23
Anakart BIOS güncelemesi yapmanız gerekebilir. Farklı ekran kartları takarakta görüntü alınıyor bazen denemenizi tavsiye ederim.

O zaman anakart arızalı hocam, pinleri yamukluk yok doğru mu? Elinizde başka anakart varsa test edin.
Test etdik diger parcalarla goruntu verdi

O zaman anakart arızalı hocam, pinleri yamukluk yok doğru mu? Elinizde başka anakart varsa test edin.
Hayir pinlerde herhangi bir yamukluk yok detayli bir sekilde bakildi hemde

Herseyi denedik anakart arizali farkli anakart kullanildi ve diger parcalarla goruntu verdi

İlk attığın görselde DRAM'di. Şimdi CPU olmuş. Anakart arızalı gibi.
Evet baska anakartda goruntu verdi

Recep baltasdan bakip almistim guzel bir anakart gibi duruyordu ilerde rtx 5070 5080 takarsam sorun yasatmazdi diye dusunmustum (