Dediğim gibi ilk etapta haftada en az 5 gün kardiyo yapın. Hatta kardiyo yapmadığınız diğer 2 günde de çıkın gezin yürüyün. Tempolu yürüyüşler yapın. Haftada 2 gün Full body veya haftada 3 gün split yapabilirsiniz ama split ilk etapta Full body kadar etkili olmaz. Buradaki amacımız biraz da vücuttaki bütün kasların rehavetini atmasını sağlamak ve antrenmana alıştırmak. O yüzden ben Full body öneriyorum.
Bu süreç dediğim gibi 3-6 ay gibi bir sürede sona erdiği zaman aldığınız kalori ve protein miktarını arttırarak bölgesel idmanlara başlayın. Ona ayrı bir program yapmak lazım burada şunu yaparsın bunu yaparsın desem sadece boş konuşmuş olurum. Bölgesel idmanlarda da haftada en az 4-5 gün yapmazsanız çok geç sonuç alırsınız.
Tereyağı ve bitkisel yağlardan (zeytinyağı hariç) olabildiğince uzak durun. Düzenli antrenman yapılan dönemlerde ek protein olsun diye tüketilen kuruyemişlerin yağlarından pek zarar gelmez ama abartmamak lazım. Şekeri, hamur işini ve abur cuburu komple kesin. Ayda yılda bir yemenizden zarar gelmez tabii ama komple kesin derken bu besinleri tüketme alışkanlıklarınızı bırakın manasında söylüyorum.
Ev yemeklerinde genellikle ne çok kalori oluyor ne de çok protein veya yağ oluyor. O yüzden ev yemeklerini yemeyi bırakıp da annenizi üzmenize gerek yok. Sadece çok yağlı olduğunu düşündüğünüz yemekler yapıldıysa fazla yemeyin. Ev yemeklerini yemeyi bırakmak ve sadece tavuk pilav yemeye başlamak çok sonrasının işi.
Cheat Day'de olması gerekiyor. Bağırsaktaki yararlı maya ve Bacter'lerin mhv durumu; Ptr'ye geçerse kilo bile alınabilir. Aslında bağırsakta yaşayan Bacter'ler hangi besin bütününü sever ise, beyine o besin bütününün (carb, yağ, protein) "yemesi" için mesaj gider.
Ayrıca hamur işleri kesince kilo vermeyecek ki. Bunlar size öğretilen yanlış bilgiler. Kalori hesabının tümünü ele almak gerekir. Ayrıca spor yapmak sadece yardımcı olur yağ yakma konusunda. Asıl faktör diyettir. Bir kova dolusu sebze ile bir kova dolusu hamur işi yiyen bir insan, ikisi de aynı kalori miktarında olsa ve alması gereken kaloriden fazla olursa kilo alacaktır. Besleyici veya yararlı olma durumu tamamen konu dışı.
Ben kardiyoya karşıyım. Yağ yakımı desteklemek için yalnızca ağrılık çalışması yeterlidir. Split (bölerek) veya Full body çalışmak arasında first part başlayan için önemi yoktur.