Hocam ben işin içindeydim zatenBenimle dalga mı geçiyorsunuz yoksa ciddi misiniz inanın anlayamıyorum. Tabii ki kalori hesabının tümünü ele almak gerekiyor. Peki bir hamur işi sizin fiziksel gelişiminiz için size bir miktar karbonhidrat ve oldukça büyük miktar yağdan başka ne veriyor? Hangi sporcu bile isteye sürekli beslendiği gıdaların içerisine hamur işi koyar? Neden bu kadar basit şeyleri bile sizlere en ince ayrıntısına kadar izah etmem gerekiyor? Hakikaten anlam veremiyorum.
Spor yapmanın sadece yardımcı olacak olmasına ve asıl faktörün diyet olduğuna karşı çıkacak ne gibi bir cümle kurdum? Aksine 1 saattir bundan bahsetmiyor muyum?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
Ayrıca merak ettiğim bir soru daha var. Diyelim ben uzun bir süre 4-5 yıl falan uğraşıp kaslı ve atletik bir vücut yaptım. Sonrasında sıkılıp bırakırsam vücuduma bir zararı olur mu? Babama göre uğraşıp kaslı bir vücut yaptıktan sonra spor yapmayı bırakırsan vücuduna büyük zararı var diyor.
Kas hücreleri bazı nadir hastalıklar hariç asla yok edilmez sadece içi boşaltılır ve enerji tüketimi azaltılır, tekrar spora başladığında 1 ayda falan kasların geri şiştiğini eski haline döndüğünü görürsün. Bol içki, şeker, dandik yağlar yiyip yatışa geçmediğin sürece o atletiklik de bozulmaz çünkü kasların boşta kalori yakımı da çoktur, kilo koruma kalorin şimdi 2000 ise o zaman 2600'e çıkabilir mesela. Hiç zararı olmaz kas geliştirme çok sadık spordur, 4 yıl boyunca her gün koşsan bırakınca spor görmemiş sıradan birine benzemen çok sürmez ama kas geliştirmede böyle değil.
Hocam ton balığı daha ucuz değil, daha pahalı. Protein tozu alacağım diye konu açmışsın o yüzden emin olamıyorum ekonomik durumundan.
Tamam şimdi düşününce haklısınız.
- Makaleler
- 1
Boy-kilo ve antrenman şiddeti önemli.
Şimdilik düzgün beslenemedikten sonra vücudun için temel atmakla yetinirsin, parayı bulunca kas gelişimi için uğraşırsın.
Şimdilik düzgün beslenemedikten sonra vücudun için temel atmakla yetinirsin, parayı bulunca kas gelişimi için uğraşırsın.
CentrumBoss
Yetkin
Tavuk ciğeri berbat hocam ya. Ayrıca günde 100 gramın üstünde yemeyin diyorlar. Ben geçen hafta günde 250 gram yiyordum bir zararını görmedim ama tadından dolayı bıraktım.Protein değeri yüksek olan ucuz besinleri tüketebilirsin. Yumurta, lor peyniri, tavuk ciğeri bunlara en iyi örnekler. Fakat özellikle tavuk ciğerini aşırıya kaçmadan tüketin. Onun haricinde 50-60 gram proteinle de bir şeyler inşa edersiniz fakat sağlık açısından konuşuyorum, dediğimi yapmanız daha mantıklı. 70-75 gram olsun en azından.